Spřáhlo Tillig

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Příspěvekod vlastimil vašíček » stř 30 dub, 2008 5:44 pm

tak pán už odepsal. prý mu to tak chodí z německa,což je blbost. tím pádem někdo okrádá jeho. já objednával z německa komplet a vždycky přišlo originál balení komplet spřáhla. takže někdo napálil jeho
E103 001 moje životní láska

Digital by Roco & Lenz silver

r.v. 1979, bývalý výpravčí ČD
vlastimil vašíček

Příspěvekod Jarda H. » stř 30 dub, 2008 6:32 pm

Tak to se mi nechce věřit, že by si někdo koupil za 840,- Kč pouze třmínky (56 ks), za ty peníze snad radši svážu vagony režnou nití :lol: :D :lol: :!:

Asi se u ttvlaku kupí problémy, viz třeba případ zmiňovaný zde ve fóru - kdosi si objednával zboží a bylo mu řečeno, že cena v době dodání bude asi vyšší, ať si připraví peněženku ?! Já to beru tak, že platí cena v době objednání (nejde-li např. o novinku, kde není cena stanovena ?!) ! Ale holt platí, že různé e-shopy = různý přístup !!
V každém případě s prodejem těch kompletně nekompletních spřáhel je to podivné ?
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod Radek Mende » stř 30 dub, 2008 6:34 pm

To si ten pán dělá prdel,né?Leda,že by ty plíšky byly zlaté,ale to by byl na spřáhla přepych.
Nechce se mi věřit ,že by prodejce modelové železnice měl tak špatné informace a takhle naletěl.
Vždyť musí vědět ,že samotné třmínky jsou v podstatě k ničemu.
TT DCC , PC ovládání Model Jop+ FCS,v současné době i N moduly
http://www.radyme.websnadno.cz
Radek Mende

Příspěvekod vlastimil vašíček » stř 30 dub, 2008 6:37 pm

citace:
Dobrý den
Já neznám cenu toho červeného, ale vím, že v balení po 8 kusech (TI 08840)
je pouze ta bílá část a navíc je ve skutečnosti černá. A odvozuji, že totéž
bude i v tom větším balení. Hodně lidí si objednalo TI08840 a pak byli
zklamaní. Ale pokud chcete, klidně si to objednejte a uvidíte, co mně ze
zahraničí dodají. Já jsem totiž nikdy nikoho neokradl a když si to o mně
myslíte, tak si to objednejte a uvidíte sám. Samozřejmě Vám to pošlu
originál zabalené od výrobce. A tou větu o tom, že je v balení pouze ta bílá
část informuji klientelu záměrně, abych je právě ušetřil zklamání.
S pozdravem Ryšavý

vlastimil vašíček

Příspěvekod Jirka1 » stř 30 dub, 2008 6:55 pm

Radek Mende píše:Já bych se ještě vrátil k mému problému (jak jsem psal v červenci)s rozpojováním nových spřáhel.
Bavil jsem s jedním kamarádem ,a jemu také zlobí v přechodech do stoupání.Pořídil si nějaké pojistné plíšky ,ale ješně je nenamontoval(spíš ke někde zašantročil),nevíte někdo něco bliššího o těchto pojistkách?

Ohledně těch pojistných plíšků:
já je mám a používám (zatím ne všude), nalepí se to zespodu na spřáhlo (ne na pohyblivý třmen). Jeho úkolem je fixovat spřáhla proti sobě výškově, protože z výroby nejsou. Po spřažení je spoj pevný a stabilní. Rozpřahování funguje naprosto beze změn. Jedinou nevýhodou je to, že při balení modelů se spřáhla nedají rozpojit známým trikem s pootočením v podélné ose. Musí se prstem nadzvednout oba třmeny a pak jdou spřáhla oddálit.

Jsem s nimi spokojen.

Pokud si vzpomenu, tak to zítra na výstavě v Pardubicích nafotím a hodím to sem.
Jirka1

Příspěvekod vlastimil vašíček » stř 30 dub, 2008 6:59 pm

no já to jenom tipoval. nevím jestli bych si lepil něco na tyhle spřáhla. já je vyrovnal výškově a nemám problém. ale je taky pravda, že nemám nějaké brutální stoupáky. ale zase mám převýšení oblouků a tam mi to problémy taky nedělá

vlastimil vašíček

Příspěvekod Radek Mende » stř 30 dub, 2008 7:07 pm

Možná pan Ryšavý opravdu naletěl nějakému alternativnímu prodejci v německu.Nevěřím totiž ,že by mu třmínky posílali přímo ze Sebnitzu.
Moje spřáhla měla o.č.08841 a byla z Tilligu přes OSTT(p.Říha)za 807Kč.
Pan Ryšavý by si měl promluvit s dodavatelem.
Radek Mende

Příspěvekod vape777 » stř 30 dub, 2008 7:10 pm

Pliešky slúžia ako poistka voči náhodnému rozpojeniu vozňov pri nekorektnom výškovom usporiadaní koľají (prudké zlomy, výškové nerovnosti a pod.). Je ich možné zakúpiť v sade 50ks pod katalog. číslom Art.Nr.: 400652 na nasledovnej adrese http://www.digitalzentrale.de/. Možno existuje aj iný zdroj alebo výrobca.
Popis v nemčine je na nasledovnom linku: http://www.digitalzentrale.de/download/40065.pdf
Naposledy upravil vape777 dne stř 30 dub, 2008 7:27 pm, celkově upraveno 1
vape777

Příspěvekod vlastimil vašíček » stř 30 dub, 2008 7:12 pm

Radek Mende píše:Možná pan Ryšavý opravdu naletěl nějakému alternativnímu prodejci v německu.Nevěřím totiž ,že by mu třmínky posílali přímo ze Sebnitzu.
Moje spřáhla měla o.č.08841 a byla z Tilligu přes OSTT(p.Říha)za 807Kč.
Pan Ryšavý by si měl promluvit s dodavatelem.

určitě naletěl. ale je divné, že prodejce modelové železnice neví jak vypadají a jak se dodávají spřáhla. odepsal jsem mu ať si u prodejce co mu dodává spřáhla ověří jestli ho pěkně netahá za nos

vlastimil vašíček

Příspěvekod Radek Mende » stř 30 dub, 2008 7:16 pm

Já také nemám nějak brutální stoupáky a přechody,ale jak není spřáhlo v tahu tak to zlobí,ale jen u ruských TTmodel jejichž šachty nejsou zrovna superkvalita.
Jirko byl bych rád ,kdyby jsi sem hodil foto,a můžeš přihodit zdroj,kde jsi je pořídil.
Radek Mende

Příspěvekod dan » stř 30 dub, 2008 8:02 pm

Jestli si někteří nemyslí, že by v balení měla být i šachta, která je také zobrazená a prodejce píše, že je tam jen ta bílá část, ale myslí tím komplet spřáhlo
dan

Příspěvekod vlastimil vašíček » stř 30 dub, 2008 8:07 pm

Dane. bílý je jenom ten kovový třmen. spřáhlo je červené. tím pádem je to jasné. někdo ho těžce odrbává

vlastimil vašíček

Příspěvekod xxvojtikxx » stř 30 dub, 2008 9:12 pm

stejně mi to nejde na rozum proč by někdo prodával v německu jen tu bílou část, to by mu pak přebejvaly ty červený (jak říkal cimrman o vynálezu výtahu, pokud byl počet horníků cestou dolu vyšší o jednoho, výtah se samovolně pohyboval a vytahoval jiné horníky nahoru, problém byl, že se dole hromadili horníci) :lol: :lol: :lol:
xxvojtikxx

Příspěvekod Jarda H. » čtv 01 kvě, 2008 8:09 am

vlastimil vašíček píše:citace:

.... Hodně lidí si objednalo TI08840 a pak byli zklamaní. Ale pokud chcete, klidně si to objednejte a uvidíte, co mně ze
zahraničí dodají. Já jsem totiž nikdy nikoho neokradl a když si to o mně
myslíte, tak si to objednejte a uvidíte sám. Samozřejmě Vám to pošlu
originál zabalené od výrobce. A tou větu o tom, že je v balení pouze ta bílá
část informuji klientelu záměrně, abych je právě ušetřil zklamání. S pozdravem Ryšavý

No to je hodně podivný :? , kdo ví, u koho kupuje pan Ryšavý ty předražené třmínky ? A jak je vidět, pár lidí se už takhle "napálilo" nákupem v jeho e-shopu, za ty peníze mít jen třmínky (k ničemu), potěš bůh :!: Jak píše pan Ryšavý, že nikoho neokradl, to mu neberu, ale někdo v Němcích okrádá jeho a tím následně kupující tady v Česku :cry: :!:
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod Jirka1 » pát 02 kvě, 2008 8:30 am

Radek Mende píše:Já také nemám nějak brutální stoupáky a přechody,ale jak není spřáhlo v tahu tak to zlobí,ale jen u ruských TTmodel jejichž šachty nejsou zrovna superkvalita.
Jirko byl bych rád ,kdyby jsi sem hodil foto,a můžeš přihodit zdroj,kde jsi je pořídil.

Takže tady jsou Radku ty fotky spřáhel s těmi pojistnými plíšky, předpokládám, že to nepotřebuje žádný další komentář.
Pouze doplňuji, že to je nafoceno na spřáhlech upevněných v podvozcích a ne v kinematice, takže je tam větší mezera mezi nárazníky (aby bylo lépe vidět, oč běží...)

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Přinesl mi je kolega, který si je nechal přivést z Německa. U nás to jde objednat např. přes p. Říhu z Plzně...
Naposledy upravil Jirka1 dne pát 02 kvě, 2008 8:44 am, celkově upraveno 3
Jirka1

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)