HRAČKOVÉ KOLEJIŠTĚ

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: HRAČKOVÉ KOLEJIŠTĚ

Příspěvekod vojtas » ned 31 črc, 2011 8:18 pm

Až si vzpomenu na foto,tak sem hodím fotku kolejiště,které nově stavím v Brandýse,modeluje sice reálnou stanici Lhotka U Mělníka,ale nemá sn,izolované úseky,a tak podobně.
TT
vojtas

Příspěvekod Michal Kučera » ned 23 bře, 2014 1:46 pm

Zdravím, nechtěl sem zakládat nové téma. A jelikož moje kolejiště je vůbec můj první počin a ještě je sešité takzvaně horkou nití :)
Je sklápěcí ke zdi o velikosti 200 cm x 140 cm Kolejivo je použito peco a piko. Na příštím kolejišti použiji už jen peco.
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... 1219_o.jpg
https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hph ... 3528_n.jpg

Tak je jasné že na tom kolejišti je spoustu chyb, proto jsem ho také šoupnul sem :)

Michal
Michal Kučera

Příspěvekod cipisekmp » ned 23 bře, 2014 1:56 pm

Ahoj, no ja si nemyslim ze by to bylo pohledove az tak spatne. Kolikrat jsou zde prezentovane horsi vysledky a to hlavne v krajinotvorbe. Ahoj Cipisekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod Michal Kučera » ned 23 bře, 2014 2:18 pm

Tak snaha byla :) Ale teď bych spoustu věcí udělal úplně jinak. Chtělo by to nějaké SN a příště pořádně promyslet provoz na kolejišti.
Kolejiště bylo tvořeno jako analogové aby na něm mohli kroužit dva až tři vlaky. Ale v dnešní době je digitální a tak by mohlo vypadat kolejově jinak :)
Michal Kučera

Příspěvekod knavi » pát 07 lis, 2014 1:26 pm

Oživím tohle téma a přiznám se ke své zábavě - plácám dohromady kolejiště pro potřebu něco manuálně dělat (v páci zapojuju jenom hlavu) a taky pro potřebu kochání se jízdou vlaku. Nic mně neříkají nějaké provozní řády a neřády, chci si občas zajezdit s loko a vagónky, které se mně líbí (a nemusí být ani "věkově", epochově odpovídající). Stavím to podle nálady, mnohdy s většíma přestávkama, jak na to mám chuť a z toho, co dům dá, je mi líto odložených kusů materiálů, které můžou ještě dobře sloužit.

Víc obrázků na http://knavi.rajce.idnes.cz/ - zdejším odborníkům nedoporučuji v zájmu zdraví podrobnější zkoumání! 8)
knavi

Příspěvekod Dusan » pát 07 lis, 2014 1:39 pm

Nepostřehl jsem měřítko, stavíš v eNku ? Jestli to máš jako relax, tak super. Možná by se ti vyplatilo na tvorbu základu krajiny použít polyuret.pěnu. Do stovky koupíš obyčejnou velkou pěnu v Bauhausu a za deset minut to máš hotový :-)
HO(N),DCC,ep.II.-III.
Dusan

Příspěvekod knavi » pát 07 lis, 2014 1:51 pm

Ano, je to v enku, rozměry asi 135x55 cm, aby se to vešlo do skříně nastojáka místo kožichu, který už žena nenosí :lol: .
Ta pěna je dobrý nápad, přemýšlel jsem o tom stejně jako o dalších metodách, jenom by to porušilo moji zásadu No.1 nulových investicí (předem daný strop jsem už dosáhl nákupem kolejí a vozidel 8) ).
knavi

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 07 lis, 2014 4:11 pm

Já mám kompletně krajinku dělanou pomocí kartonů,kuchyňských utěrek a disperze na podlahu co nám zbyla s pokládky dlaždic.Náklady nula nula prd,žádný bordel a krásně se to tvaruje. :D
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod SettO » pon 05 led, 2015 7:28 pm

Ahoj,já myslím, že Arx je rozhodnutý,tak ať staví a když se mu bude chtít,může referovat...Ať se ti daří...
SettO

Příspěvekod Arx » pon 05 led, 2015 7:38 pm

SettO píše:Ahoj,já myslím, že Arx je rozhodnutý,tak ať staví a když se mu bude chtít,může referovat...Ať se ti daří...

Zeptám se jinak, jaké jsou odhadem náklady na takové hračkové, ale nikoliv dětské kolejiště ala návrhy 75x75cm Milana Ferdiána?
Arx

Předchozí

Zpět na Modelové kolejiště