návrat

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: návrat

Příspěvekod workous » stř 21 kvě, 2014 5:42 pm

Moc pěkný Míro.....
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 21 kvě, 2014 5:56 pm

Dělám co můžu,ale na Tebe nemám. :D
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Barbucha » stř 21 kvě, 2014 7:50 pm

miroslav lengyel píše:Když říkám vodní lilie,tak jsou to vodní lilie. :D http://www.noch.de/de/produkt-kategorie ... ilien.html
Bůh ví co to vlastně slepuješ. :lol:

Bůh ví, cos tam dal. Wasserlilien jsou vodjakživa lekníny, ne nadarmo jsem měl dědu polovičního Němce. A jestli myslíš to žlutý vysoký, tak to jsou kosatce. Kdoví kterej trouba to pojmenovával.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod workous » stř 21 kvě, 2014 8:17 pm

Ale Míro mám to ještě v plenkách u tebe je to vyšší Fleischmannická :D jestli jsemto dobře napsal :D
workous

Příspěvekod KaRei » stř 21 kvě, 2014 8:24 pm

Barbucha píše:
miroslav lengyel píše:Když říkám vodní lilie,tak jsou to vodní lilie. :D http://www.noch.de/de/produkt-kategorie ... ilien.html

Bůh ví, cos tam dal. Wasserlilien jsou vodjakživa lekníny, ne nadarmo jsem měl dědu polovičního Němce. A jestli myslíš to žlutý vysoký, tak to jsou kosatce. Kdoví kterej trouba to pojmenovával.

Zadej do Googlu hledání obrázků "Wasserlilien" a vyplivne ti mix leknínů a kosatců. Možná je pro ně všechno, co kvete u vody, wasselilie :lol:
KaRei

Příspěvekod Barbucha » stř 21 kvě, 2014 8:54 pm

Nojo, to mi připomíná doslovný překlad podvodníka do němčiny: Unterwassermann. :mrgreen:
Barbucha

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 22 kvě, 2014 5:27 am

Barbucha píše:

Já nevím jak nazývají vodní lilie poloviční Němci,ale pokud se tedy přidržíme internetových vyhledávačů,tak výsledek je takovýto.
wasserlilien-vodní lilie http://www.fotocommunity.de/pc/pc/display/21395021
seerosen -leknín http://www.seerosenforum.de/SeerosenKul ... Zucht.aspx
Co se týče otrockého překladače Googlu,tak tam je docela zajímavé sledovat co na Tebe vyplivne např. při zadání samotného wasserlilien nebo der wasserlilien.U seerosen je to poměrně jednoznačné,takže závěrem mohu říci toto.
Na kolejišti mám u řeky vodní lilie,lekníny se teprve chystám pořídit. :D Jinak na wikipedii se dočteš,že kosatec(německy Schwertlilien) roste mimo jiné u vody ve společnosti leknínů a jmenuje se Wasser-Schwertlilien. :D Tento však patří do podruhu bahenních kosatců,které se jinak zjednodušeně nazývají wasserlilien. :mrgreen:
Mě picne,tahy aby ještě člověk studoval botaniku. :lol: :lol: :lol:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Barbucha » čtv 22 kvě, 2014 7:44 am

Jojo
Obrázek
Kosatec žlutý - Iris pseudacorus

Začínám chápat, proč se botanici baví latinsky :-D.
Barbucha

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 22 kvě, 2014 8:20 am

No právě proto,aby jednotlivé druhy od sebe odlišili. :D http://de.wikipedia.org/wiki/Schwertlilien
miroslav lengyel

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 27 říj, 2014 4:23 pm

Tak jsem se chtěl po dlouhé době pochlubit,že jsem udělal malý pokrok a nějak to nedopadlo. :x Slunečnice a kopretiny se povedlo konečně zkompletovat a zasadit na zahrádku.Dnes jsem se konečně dostal k tomu,že osadím zvukový dekodér do BR 94,který jsem zakoupil spolu s dalšími začátkem roku.No,dopadlo to tak,že jsem dekodér úspěšně připájel na příslušné body,na sucho vyzkoušel a velká paráda.Mašinka krásně jela,zvučela,svítila.... :D Poté jsem úhledně poskládal kablíky do lokomotivy,dekodér usadil spolu s reproduktorem,mašinu zavřel a vydal se na zkušební jízdu.Asi po 2 minutách provozu mašinka "kvikla" a zastavila.Zvedl jsem ji z kolejí a cítil,že je zle.Sundal jsem budku strojvedoucího a viděl,že je vymalováno,protože jakási SMD součástka vypadala jako otevřená plechovka. :twisted: No nic,zítra budu muset dekodér vysápat a poslat k reklamaci,s dodavatelem jsem již domluven.Tak ať se vám daří lépe než mně.Míra
miroslav lengyel

Příspěvekod workous » pon 27 říj, 2014 6:05 pm

Hmm to je otrava, tak držím palce ať ti to dobře dopadne.
workous

Příspěvekod fulda » pon 27 říj, 2014 6:14 pm

Míro: Některé návody doporučují napoprvé postavit lokotku na programovač (programovací kolej u Lenze) a přečíst nějaké CV.
To se hod zejména proto, že programovač je mnohem citlivější na nadměrnou zátěž.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 27 říj, 2014 7:40 pm

Jindro,já to samozřejmě po zapojení nejdříve naprogramoval na programovadle made in Fulda a všechno chodilo OK na první dobrou.Mluvil jsem s panem Schmidtem a říkal,že se občas stane,že může být vadná součástka v dekodéru.On totiž ani dekodér nebyl nějak ohřátý,prostě to prsklo a bylo. :shock:
miroslav lengyel

Příspěvekod fulda » úte 28 říj, 2014 8:10 am

A-ha, tak asi nějaká výrobní vada. Na to si hodně stěžují u Lenze.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 28 říj, 2014 9:13 am

Tak Uhlenbrock se asi taky občas nevyhne nějaké mouše.V mašině chyba nebude,tam byl do teď dekodér Fleischmann a jezdilo to v pohodě.Teď jsem vnořil dekodér do BR 56,na sucho to fachčí bez problémů,tak doufám,že po zakrytí bude vše ok,protože skřípnout tam nic nelze.Zítra ještě vrazím dekodér do BR 18,mám dekodéry doma od začátku roku a je ostuda,že jsem je ještě nebyl schopen instalovat,ale nedostává se mi času.Kdyby se náhodou něco schrulo,tak ať nechodím na poštu 2x.
miroslav lengyel

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště