Tištěná nebo elektronická?

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Tištěná nebo elektronická?

tištěná
64
74%
E - 69,-Kč
0
Žádná hlasování
E - 199,-Kč
11
13%
E - 349,-Kč
11
13%

Celkem hlasů : 86

Re: Tištěná nebo elektronická?

Příspěvekod vvitty » pon 06 říj, 2014 3:15 pm

Papir je papir. Elektronickych publikaci mam z prace plne zuby :lol:
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod cZip » pon 06 říj, 2014 4:27 pm

Bohuzel jsem se ukliknul v ankete a nejde to zmenit,
ale rozhodne jsem pro tistenou varianu :)

Neverim tomu ze by se E verze nedostala ven a nekopirovala se, u tiste ne se tohle nestane.

Díky J.
--=[ N, III-IV (ČSD), DIGITAL, ve stadiu pokusů :) ]=--
cZip

Příspěvekod sidlo » pon 06 říj, 2014 5:09 pm

Už nějakou dobu mám Amazon Kindle, ale nepřečetl jsem na tom ještě ani jednu knihu.
Kniha má smysl pouze tištěná.

Nerozumím předobjednávkám. Pokud se nenasbírá dostatečný počet objednávek tak kniha nebude?
sidlo

Příspěvekod radekpo » pon 06 říj, 2014 6:50 pm

Milane ahoj, když se tu před vydáním první publikace řešila její forma, byl jsem klidně pro elektronickou verzi, už jenom proto aby se Tvoje plánky dostaly mezi modeláře. Naštěstí tato varianta byla zamítnuta a vyšla krásná knížka. V případě druhého dílu už nebylo moc o čem diskutovat, vyšla tištěná publikace, opravdu nádherná, bylo vidět že se vychytaly mouchy z prvního dílu, koncept se rozvinul (ilustrace, příběhy), prostě paráda, a cena byla podle mého názoru úplně v pohodě vzhledem ke kvalitě. Výsledek je jasný, ačkoli před spuštěním projektu jsem si uměl představit verzi elektronickou, teď jsem jednoznačně pro tištěnou publikaci. A že by se snad neprodala v dostatečném množství, toho bych se opravdu nebál. Radek
radekpo

Příspěvekod A2C » stř 08 říj, 2014 8:22 am

Som pre tlačenú aj elektornickú verziu a označil som elektronickú, a poviem prečo,
Prvé dva diely keď som začal modelárstvo brať seriózne sú beznádejne vypredané, resp. musia sa pracne hľadať, resp Vám ich niekto požičia ak máte šťastie.
Som za papierovú formu ako prvá tlač na ktorej sa zohladnia náklady a odhadovaný záujem.
Následne po vypredaní sa uvoľní do sveta elektronická verzia ktorú si budete môcť ako PDF či niečo iné nájsť na Google play či inde v markete a pekne si ju zaplatiť a mať ako elektronickú knihu, zároveň to dáva šancu aj mladým modelárom aby sa k obsahu knihy dostali aj keď v čase vydania napríklad neboli na svete a prečo im túto možnosť upierať a sám sa pripraviť o následný zisk?
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod milan ferdián » stř 08 říj, 2014 8:55 am

A2C píše:Som pre tlačenú aj elektornickú verziu a označil som elektronickú, a poviem prečo,
Prvé dva diely keď som začal modelárstvo brať seriózne sú beznádejne vypredané, resp. musia sa pracne hľadať, resp Vám ich niekto požičia ak máte šťastie.

I.díl - vyprodaný /dotisk jste odmítli
II.díl - nevím o tom,že by byli problémy s dodáním
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod A2C » stř 08 říj, 2014 9:53 am

Ja som nič neodmietol :)
a II časť sa občas objavuje ale nie je to nič na čo si spomeniete keď práve robíte objednávku :(
A2C

Příspěvekod milan ferdián » stř 08 říj, 2014 5:20 pm

sidlo píše:Nerozumím předobjednávkám. Pokud se nenasbírá dostatečný počet objednávek tak kniha nebude?

Jestli máš na mysli tištěnou verzi,tak je to nutné.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod jkiss » stř 08 říj, 2014 8:55 pm

Mne osobne vyhovuje elektronická verzia, "papiera" už skladujem doma haldy...a mám nervy keď v tom niečo mám hľadať...

Ak je problém rozhodnúť sa medzi dvomi verziami, tak pridajme tretiu:
Čo by ste povedali na spôsob postupného vydávania knižky v elektronickej forme po kapitolách za "srandovné" ceny (1-2€)... tak ako pesničky z albumu, a potom na záver by vyšla "fajnová" papierová verzia....
Nad malou sumou nikto váhať nebude, dokonca to ani nestojí za námahu nejak pokútne rozmnožovať....a na konci bude bude vianočný darček (ktorého obsah už pozná majiteľ, a teda nebude "mimo" na vianočnom večierku :-)

Napadlo mi to preto, že si kupujem elektronické TWM (The Wethering Magazine)... a oceňujem, že si môžem vyhľadávať v texte a zoomovať obrázky ...
jkiss

Příspěvekod Petr Zatrepalek » čtv 09 říj, 2014 9:05 am

Publikace na téma plánků kolejiště /Milanovi knihy/ je podle mě hloupost mít v el. podobě - ty knihy jsou tak vyjímečný, že to prostě smysl nemá. Leda jako další vydání místo případného dotisku knížky. Naopak v el. podobě by mělo smysl mít plánek v případě možnosti jeho tisku v měřítku 1:1 a přímého použití pro vlastní stavbu modelu. Pak super, ale za nějakou pro Milana zajímavou cenu.

Pokud jde o obrázkové knížky nebo některé typy faktografických publikací, mám také raději elektronickou podobu - v kompu si pak mohu vše potřebné zařadit a snadno dohledat. Třeba časopisy Modelář, Svět železnice, MiBA apod si vytrhávám a stránky co mě zajímají stejně dávám do šanonu dle žánru a typu - právě abych vše byl schopen rychle najít!
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod A2C » čtv 09 říj, 2014 9:43 am

Zdá sa že Milan sa už láme :) teraz ho treba ešte doraziť nech vydá aspoň prvé dva diely elektronicky :)
A2C

Příspěvekod milan ferdián » čtv 09 říj, 2014 9:46 am

A2C píše:Zdá sa že Milan sa už láme :) teraz ho treba ešte doraziť nech vydá aspoň prvé dva diely elektronicky :)

Abych tebe nezlomil :D

No půjčil jsem si od vnoučat tablet a společně jsme dumali (vnučky mají osm let) co na tom chcete vidět.Už velké plány kolejišť se musí zmenšovat pro tištěný formát,aby se vešli na dvě stránky velikosti A4 to je cca 31,0 cm na 42,0 cm a ještě k tomu byli čitelné.No na tabletu se mi ta vaše představa absolutně vymyká z logiky.A čtečka 6 palcová ?Nic moc. :lol:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod PaMi » čtv 09 říj, 2014 1:09 pm

Možná je to OT (když tak to admine smázni) ale rád bych se tady podělil o zkušenosti se symbiózou tištěné versus digitální medium.
Jsem předplatitel amerického měsíčníku Railroader Magazine. Jednou za měsíc mi přijde na stůl vytištěný časopis, ale... Jako předplatitel mám přístup do neveřejné části webu railroader. V časopise je například reportáž z nějakého kolejiště. Na webu je ale např. kompletní výkres, který si mohu stáhnout i ve vysokém rozlišení anebo jsou tam třeba videa z kolejiště. Anebo je například v časopisu návod s řadou fotografií jak patinovat. No a na webu je video s tímto kurzem patinování.
Co by možná bylo zajímavé, kdyby k Milanovým knihám byla webová stránka, kam by měli přístup majitelé knih a mohli si odtud například stáhnout plánek ve vysokém rozlišení, byly by tam další fotografie anebo kdyby tam třeba byla reportáž z toho, jak někdo podle plánku opravdu staví kolejiště.
Uvědomuji si, že správa takového webu by byla náročná a je to prakticky nerealizovatelné.
-- TT -- ČSD -- Jenom pro radost -- TrainController 8.0 Gold -- Moduly
PaMi

Příspěvekod milan ferdián » čtv 09 říj, 2014 1:30 pm

Nic se mazat nebude.A přemýšlím,že toto téma ponecháme pro budoucnost a nebudu ho celkově smazávat.Aspoň se někdy za pět let třeba pousmějeme. :mrgreen:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod chameleon » čtv 09 říj, 2014 3:48 pm

Petr Zatrepalek píše:....Naopak v el. podobě by mělo smysl mít plánek v případě možnosti jeho tisku v měřítku 1:1 a přímého použití pro vlastní stavbu modelu.....

Podle mě pokud si někdo v knížce vybere plánek pro stavbu kolejiště, tak stačí napsat Milanovi, a on mu plný originál 1:1 osobně pošle :wink: Jestli za nějaký úplateček, to už si domluví osobně. Zkrátka přijde mi, že zas těch kolejišť nevzniká tolik, aby se plánky dávaly někam na web za poplatek ke stažení. Plánek tištěný v knize tak mi přijde rozlišením dostatečný a ideální, většinou si ho pak lidé stejně překreslují do Wintracku :wink:

A2C píše:...zároveň to dáva šancu aj mladým modelárom aby sa k obsahu knihy dostali aj keď v čase vydania napríklad neboli na svete a prečo im túto možnosť upierať...
Tohle je fajn argument :wink:
chameleon

PředchozíDalší

Zpět na Nezařazeno (off topic)