Novinky H0 2014

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2014

Příspěvekod Libor.P » pát 12 zář, 2014 8:39 am

k vozům Talbot ze 30. let, existovali 2 verze, kratší a delší, v Zubrnicích je ta kratší.
Libor.P

Příspěvekod greenery » pát 12 zář, 2014 4:06 pm

petr47 píše:Pánové, já myslím, že kdo si počká, vozů Zaz samotných se dočká... :)
Forma se snad musí zaplatit, ne?

V magazínu modely.biz se praví....... že je možné těšit se na další verze :idea:
greenery

Příspěvekod jirie123 » pát 12 zář, 2014 5:31 pm

No jo jenže já bych raději ty ČSD :(
.. ale časem ne hned teď.
jirie123

Příspěvekod ReichenbergW » pát 12 zář, 2014 5:34 pm

ad Talbot. Zubrnické a i tuším to Bratislavské číslo se už dělalo. Uvidíme jak se vyjasní požadavek a podle toho budeme postupovat.
ReichenbergW

Příspěvekod horak » pát 12 zář, 2014 6:13 pm

Opakovanie je matka mudrosti..... Bratislavske by mohlo byt opat.. :!:
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!
horak

Příspěvekod Mcx » ned 14 zář, 2014 3:23 pm

Vozy Has/Taes/Zaz... jsou doma, ale bohužel je to dodo. Úprav se nebude týkat jen neodpovídající barva vozu :D, úpravou musí projít žebřík na střechu, zábradlí plošinky na čelech (zábradlí je o nějaký mm nižší - skutečně sahá nad střechu a asi lépe nahradit leptem). Skříň je pěkná, čela mají ale výrazně špatně umístěny svislé sloupky (hodně blízko u sebe, proto je i plošinka na čele menší než by měla být, ale to celkovému dojmu z vozu to nemusí vadit) ...., příliš mohutné jsou stupačky do vozu, háky na tažné lano odpovídají spíše 80. létum, původně byly na rohové sloupku - takže s některými popisy to moc nekoresponduje..... no když se nenatřou na žluto....

Jak říkám, dojem zachraňuje pěkná skříň vozu :D

Tak jsem je uložil do zásobníku vozů na úpravy - jako mnoho dalších :roll:
Mcx

Příspěvekod jirkan » ned 14 zář, 2014 6:20 pm

Já bych se dovolil sem vetřít s novinkou z poněkud jiného regionu a času, a sice s modelem Henschelova - Wegmannova vlaku v ep. II DRG od Rivy. Souprava je v tradiční kvalitě, zajímavé je provedení oplášťované lokomotivy řady 61 s třínápravovým zadním podvozkem (2C3). Aby bylo možno projíždět i oblouky 365 mm, jsou zástěrky výkyvné. Tj. nejsou spojené s podvozkem, ale ten vytlačuje při výchylce vždy jen vnitřní zástěrku, ta se do původní polohy vrací díky pružině. Na vnější straně vše zůstává pěkně uzavřené.
Rozhraní je 21 pin, příprava pamatuje i na reproduktor. Je třeba pochopitelně sejmout kastli, což je sice hezky a jednoduše naznačeno v návodu, v reálu je to ovšem na aspoň 4 ruce. Já jsem uspěl až po vyháknutí zástěrěk podvozků.
Jako úplná šílenost se projevuje manipulace se soupravou. Celý vlak je totiž propojen pevnými spojkami, které je nejlépe nasazovat v poloze "na zádech", přenesení spojené soupravy na koleje je pak bez vhodného přípravku skoro nemožné.
Přesto ale se jedná o velice atraktivní (zejména díky zbarvení a aerodynamickému tvaru) soupravu která si najde místo i na kolejištích příznivců i jiných správ než DRG.
jirkan

Příspěvekod fousek » stř 24 zář, 2014 3:38 pm

Jirkan: slyšel jsem, že bohužel moc neodpovídá modelová rychlost lokomotivy. Co je na tom pravdy?

Další novinka, byť jen podobná něčemu typicky československému: http://www.spielzeug-paradies.de/modell ... -9pt2.html
fousek

Příspěvekod jirkan » stř 24 zář, 2014 10:13 pm

I když BR 61 byla v reálu hodně rychlá, tak model je opravdu ještě rychlejší. A navíc nemám na kolejišti trať, kde by se v reálu takový vlak mohl pořádně rozjet, takže nezbyde než brzdit přes CV.
jirkan

Příspěvekod George V. » sob 27 zář, 2014 3:00 pm

Tak trochu z jiného soudku - přináším letošní novinku - perfektně zpracovaný model cisternového vozu:
Cist_1.jpg
Cist_2.jpg
Cist_4.jpg

...a KVÍZ na závěr - která firma model vyrobila?
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod hummus » sob 27 zář, 2014 3:09 pm

Model je zpracovaný opravdu pěkně. Škoda ale, že nejsou úchyty pro háky šrafované černo/žlutě jako na skutečném voze. Je to malý detail ale "praští" do očí.
A je to PIKO ne?
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod George V. » sob 27 zář, 2014 3:20 pm

...ano, je to PIKO, kat. č. 54760. Tak to jsem nečekal, že to někdo tak rychle uhádne. Nic totiž na PIKO neukazuje; model je zpracován tak detailně, že by se za něj nemusela stydět ani BRAWA nebo A.C.M.E. A na to, jak je detailní a dokonale a čistě provedený, je až neuvěřitelně levný - 39.99 Eur. Když jsem ho vybalil, zůstal jsem sedět s otevřenou pusou; neuvěřitelně tenké zábradlí, spousta detailních ventilů, trubiček a hadiček, dokonalá povrchová úprava, nikde žádný otřep, či škvíra. PIKO dokonce přepracovalo podvozky Y25, takže i v tomto směru patří model ke špičce. A je zajímavé, že tyto podvozky jsou kompatibilní se starším provedením, takže půjdou vyměnit i na starší vozy. Dají se totiž pořídit jako náhradní díl. Problémem je ale cena - 3,95 Eur, kde není jisté, zdali jde o cenu za jeden, či za pár...
George V.

Příspěvekod mnitka » sob 27 zář, 2014 5:11 pm

Kotel je moc pěknej, jen mi přijde moc moderní i na pátou epochu. Nemáte někdo obrázek předlohy?

George V. :arrow: prosím o detailná foto podvozku zboku. Děkuji
mnitka

Příspěvekod George V. » sob 27 zář, 2014 5:27 pm

Jeden snímek z provozu je ZDE:

http://www.masinky.cz/produkt/18210-H0- ... azek_1.htm

Nevím k čemu to foto podvozku potřebuješ, ale věř, že je jiný, než to, co PIKO dosud produkovalo. Těch starších vozů mám několik, tak mám s čím srovnávat. A ta záměna podvozků je též prakticky odzkoušena. Čep sedí 100%. Jiná věc je možná výška vozu; zkoušel jsem prohodit vždy jen jeden podvozek vozu (on se nijak snadno nesundavá a obzvláště na novém voze to člověk nedělá rád :) ),ale nezdálo se mi, že je tady nějaký problém.
George V.

Příspěvekod jstrains » sob 27 zář, 2014 7:42 pm

Súhlasím, ja som si ich kúpil 8 kusov a ucelenka z nich vyzerá fantasticky, skoro ako v reále. Bol som zvedavý, ako bude vyzerať, ale PIKO ma prekvapilo. Je to krásny model.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
!!! FOTOGALÉRIA LOKOMOTÍV na JSTRAINS.SK !!!
jstrains

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)