Novinky H0 2014

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2014

Příspěvekod A2C » pát 05 zář, 2014 7:52 pm

Hurá! ČSD Talboty!!! <3
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod Barbucha » pát 05 zář, 2014 7:54 pm

Děkuji Myšpulíne. Poslední dobou mám pocit, že dělat DR III. epochu je stále těžší. Minimum nějakých novinek ročně. Zato se IV. se roztrhl pytel a je jedno, jaká je to železniční správa.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod horak » pát 05 zář, 2014 7:58 pm

Myšpulín píše:Podívejte se na poznámku pod čarou u jeho příspěvků. Ne každý tady dělá ČSD.

Jasne.... Videl som, ale v predchadzajucom prispevku bolo jasne napisane "Novinky Roco - najde sa tam nieco aj z nasich koncin :)"

Ja chapem "z nasich koncin" akoze znamena v preklade "CSD, CD, ZSR, ZSSK, CD CARGO, ZSSK CARGO"...
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!
horak

Příspěvekod vlado.s » sob 06 zář, 2014 6:46 am

Ja som len zvedavý, či zamračená bude mať rovnako zle umiestnené logo ČD na čelách ako to bolo u predchádzajúcej verzie 749. Naznačené vo vizualizácii je rovnako ako predtým :D
III-IV-V, ČSD-ČD-ŽSR, 1950-2000.
vlado.s

Příspěvekod A2C » sob 06 zář, 2014 8:35 am

Myslim ze najlepsou spravou pre fanusikov ZSR je ze si Roco konecne uvedomilo ze existuje aj to krasne obdobie kedy masiny hrde nosili slimaka na cele :-)
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod Rudolf » sob 06 zář, 2014 9:32 am

Rudolf

Příspěvekod George V. » sob 06 zář, 2014 11:20 am

A2C píše:Myslim ze najlepsou spravou pre fanusikov ZSR je ze si Roco konecne uvedomilo ze existuje aj to krasne obdobie kedy masiny hrde nosili slimaka na cele :-)

...akorát tak přemýšlím, jak jde k sobě slimák a brejlovec bez závěsek?

P.S. Ad novinky Roco - nějak jsem nepochopil k.č. 76470 Rils SNCB Cargo. Tento vůz vlastním od léta, kupoval jsem ho ve slevě ve Všestarech a zjevně to nebyl nějaký letitý ležák...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod ReichenbergW » ned 07 zář, 2014 8:00 am

Jak by řekl klasik - k novinkám co se jmenují podzimní, ale když to stáhnete, zestárnou hned na zimní :-) - asi tolik: Jediný o čem víme jsou ty čtyři rychlíkový vozy. Modrý lůžkový Hecht je s revízí 1949, písmo bílé stínované, zbylé tři vozy jsou z 50. let, písmo žluté. Vše děláno podle fotek. Tzn. žádná fikce jako je v katalogu, kde jsou vozy přebarveny, případně jsou použity fotky vozů co byly před lety (se státními znaky). Tyhle budou bez nich, v jiném probedení a s jinými čísly. Odevzdáno jich bylo víc, ale kdy je zařadí nevíme. VŠE ostatní co tam je (vyjma Utz ČD) vidíme poprvé stejně jako vy. Nemá někdo fotku Talbota ve IV. epoše aby nebyl SV? Asi těžko což? Takže takový je příštup této firmy... Jinde je připraveno taky, víc prozradit nesmím nebo mě zase výrobci sežerou a nebude nic. Prosím neptejte se, počkejte až s tím sami vyjdou .-)
ReichenbergW

Příspěvekod Ronoath » ned 07 zář, 2014 12:06 pm

Takže ptát se na podrobnosti k plošinovému vozu ČD na str. 22 je tedy nesmysl, že...

Co by to tak mohlo být? Že by Kns? (Tedy, nedělám si naději, že to bude model českého vozu, spíše zvažuji, čemu by se mohl podobat)
H0, se zamračenými někde mezi roky 2001 - 2005 na Šumavě. V digitálu.
Ronoath

Příspěvekod ReichenbergW » ned 07 zář, 2014 3:02 pm

Ronoath píše:Takže ptát se na podrobnosti k plošinovému vozu ČD na str. 22 je tedy nesmysl, že...

Co by to tak mohlo být? Že by Kns? (Tedy, nedělám si naději, že to bude model českého vozu, spíše zvažuji, čemu by se mohl podobat)

Na to klidně odpovím. To že něco takovýho chtějí nám přišlo požadavkem den před vydáním toho katalogu... Takže asi tak. Ten vůz samozřejmě neodpovídá Kns ani ničemu jinému, takže to jde mimo mě. Kolega jim na to udělá popis dle Kns a bude na světě další drahá hračka. Osobně tyhle ptákoviny nechápu a odmítám je dál řešit. Je to další akce, typu jeden vůz sto železničních správ, takže asi tak... .-)
ReichenbergW

Příspěvekod Ronoath » ned 07 zář, 2014 5:49 pm

Děkuji za odpověď. Domníval jsem se dle obrázku, že by to mohl být podobný model, jaký dělají v TT a který upravoval VoVo. (viz http://www.mojett.cz/?p=9370 )
H0, se zamračenými někde mezi roky 2001 - 2005 na Šumavě. V digitálu.
Ronoath

Příspěvekod flopik » pon 08 zář, 2014 11:07 am

Ahoj, mě osobně nejvíc zajímá následující:

Obrázek

- škoda že iv. epocha, vlastním původní talbot, ale to byla iii. ep a předpokládám že i barevnost bude asi někde jinde oproti původním a "starter program" znamená že se jedná o novou serii a bude víc inventárních čísel?

Obrázek

- zajímavý model, jsem zvědav jak dopadne a ideálně zařadit do vlaku s Hechtama

Obrázek

- předpokládám nové inventární číslo oproti předchozím seriím již vydaných?

Škoda že žádná nová zpráva o nových barevných mutacích ČSD Čmeldů od Roca ... :(
[ H0 | ČSD III-IV epocha | digitál ]
flopik

Příspěvekod RadekTandler » pon 08 zář, 2014 11:25 am

flopik píše:Ahoj, mě osobně nejvíc zajímá následující:
...
- předpokládám nové inventární číslo oproti předchozím seriím již vydaných?
...

Myslím, že odpověď na otázku, jestli se jedná o další číslo je v příspěvku od ReichenbergW:
...
Jediný o čem víme jsou ty čtyři rychlíkový vozy. Modrý lůžkový Hecht je s revízí 1949, písmo bílé stínované, zbylé tři vozy jsou z 50. let, písmo žluté
...
Jestli to dobře chápu, novinkový zelený hecht nebude stínovaný ale žlutý, takže se nedá mluvit o "dalším čísle" k poslední sérii hechtů. Ta předchozí várka zelených hechtů byla stínovaná, k nim může patřit spíš ten nový modrý spací. Otázka je, jestli to někdy takhle jezdilo pohromadě, případně na kterých spojích se ten spací vůz vyskytoval. Věděl by někdo ?
RadekTandler

Příspěvekod ReichenbergW » pon 08 zář, 2014 2:15 pm

Ano ke stínovaným se bude hodit nový modrý lůžko, ostatní vozy se budou lépe hodit k vozům sk. 28, kde se žlutým popisem je v plánu více vozů. Jezdit to samozřejmě může i s Bai a Da ze Znojma. Tak to taky jezdilo (všechno se vším) i tenkrát .-) Číslo vozu je Ba 3-0150. Na obrázky v tom pomateným katalogu NEKOUKAT!
ReichenbergW

Příspěvekod radeksindy » pon 08 zář, 2014 3:03 pm

ReichenbergerW: Nemá někdo fotku Talbota ve IV. epoše aby nebyl SV?
Je nutné foto nebo stačí číslo?

Na to lůžko jsem zvědavý, popravdě mě trochu mate naznačený rok 1949, barva i typ vozu. Je číslo vozu tajné?
A když už jsme u rychlíkáčů exDRG, nebylo by možno přesvědčit ROCO, že vozy z roku 1928 by si zasloužily i stínovanou verzi? Podklady jsou už léta dostupné.
radeksindy

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)