Novinky H0 2014

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2014

Příspěvekod George V. » sob 30 srp, 2014 7:12 am

mikinko píše:
George V. píše:Tak jedna novinka z jiného soudku - Tillig změnil dvojkolí pro své H0 modely. Mají silnější obruč a jsou matovaná a vypadají tak mnohem věrněji. Třeba podvozky Goerlitz V na Y-psilonech s nimi vypadají perfektně...A mají zřejmě i malinko delší osičku a tak sedí dokonale v uloženích.

Super ... uz len novu kasnu, okna, interier, spodok vozna a bude to parada :-) Myslim to sice zo srandy, ale skutocne by som bol rad, keby konecne niekto vyrobil slusne Y-ny v CSD (celozelene) prevedeni ....

...jo, jo. Taky bych rád. Stačily by mi i v "hobby" provedení ala Kuehn. Třeba PIKO by se mohlo chytit. Těm dublování s jinými výrobci nevadí, naopak to spíše berou jako výzvu...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod horak » sob 30 srp, 2014 9:38 am

viky píše:Když pan Dalecký začal prodávat Zamračené (červené se žlutým pruhem) tak jsem si koupil dvě (amb 025,amb 029). Cena cca 10 000 kč.
Abych si mohl koupil model Has tak teď musím si koupit již třetí model zamračené ve stejném zbarvení. Což samozřejmě neudělám.

Ano zo zaciatku boli cervene zamracene s zltym pruzkom predavane ako limitky bez poukazky. Ja som si kupil T478.2067 (MTB028). Ked sa objavila dalsia seria s poukazkou tak som zobral do tandemu T478.2065 (MTB065). Suhlasim s nazorom, ze kupovat dalsiu lokomotivu len kvoli poukazke je trocha luxus... :roll:
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!
horak

Příspěvekod horak » sob 30 srp, 2014 9:57 am

George V. píše:Tak jedna novinka z jiného soudku - Tillig změnil dvojkolí pro své H0 modely. Mají silnější obruč a jsou matovaná a vypadají tak mnohem věrněji. Třeba podvozky Goerlitz V na Y-psilonech s nimi vypadají perfektně...A mají zřejmě i malinko delší osičku a tak sedí dokonale v uloženích.

Toto nove prevedenie je aj na "novych" Ypsilonoch CSD WLAB (s novymi evidencnymi cislami)...???
Rozdiel som si nevsimol. Ak je to tak, tak ta zmena nie je asi moc vyrazna, nic mi neudrelo do oci... :wink:
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!
horak

Příspěvekod Barbucha » sob 30 srp, 2014 10:13 am

mikinko píše:

Super ... uz len novu kasnu, okna, interier, spodok vozna a bude to parada :-) Myslim to sice zo srandy, ale skutocne by som bol rad, keby konecne niekto vyrobil slusne Y-ny v CSD (celozelene) prevedeni ....

Nojo, po tom toužím "co jsem se narodil" Y v provedení III. epochy. Pro mě v DR, pro vás v ČSD :-). Člověk si ve třetí epoše nemůže dopřát "moderní" soupravu. Novinky Tilligu jsou pro mě celkem zklamáním.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod fanton23 » sob 30 srp, 2014 3:35 pm

Michal je s tím vynucováním nákupu zamračený MTB kvůli nějakejm čtyřem prasečákům pěkně trapnej. Je mi z něj na blití :| :shock:
fanton23

Příspěvekod greenery » ned 31 srp, 2014 8:50 am

Na takové marketingové akce má každý právo. Je to firma konkrétního vlastníka a rozhodování, kam ji bude směřovat je dnes zaplaťpánbůh jeho věc. Podobné výkřiky mi přijdou jako křik malého haranta, kterému vzali kyblíček.
Forma má ale delší životnost než jedna marketingová akce.....
Zpátky k modelu, mě se poloha čepů podvozků taky nějak nepozdává, chtělo by to tu fotku z boku.
greenery

Příspěvekod George V. » ned 31 srp, 2014 10:16 am

horak píše: Toto nove prevedenie je aj na "novych" Ypsilonoch CSD WLAB (s novymi evidencnymi cislami)...???
Rozdiel som si nevsimol. Ak je to tak, tak ta zmena nie je asi moc vyrazna, nic mi neudrelo do oci... :wink:

...myslím, že tady spíše rozhoduje "rok výroby" modelu, tj. letošní produkce. Já mám tyhle dvojkolí na novém WLABu ČD Ski, mimochodem velmi povedený kousek. Tak povedený, že si ho pořídím i v TT na kroužek... A mám i pocit, že šla u Tilliga (H0) i kvalita výroby výrazně nahoru. Už jsem si toho všiml u předposledního vozu, co od něj mám (BDs Najbrt) - preciznost sestavení (otřepy), čistota nástřiku i popisků... Jo a abych nezapoměl, novinkou u Tilliga jsou i nové krabičky - obdobné jako u TT - zasouvací papírová "vana" a uvnitř PET blistr. Bohužel ale větší, než ty staré :( .
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod horak » ned 31 srp, 2014 3:45 pm

Uz som si dal tu namahu a vybral som "stary" WLAB a "novy" tohorocny WLAB a mozem potvrdit, ze su tam ine dvojkolia. Je pravda ze to vyzera inak. Ci je to k lepsiemu alebo horsiemu to nech posudia ini experti... Skutocny original nemam ani v pamati ani na foto... :(

Mrzi ma, ze uz aj Tillig "spadol" do bahna "SKATUL PLNENYCH VZDUCHOM"....
Dom/byt aby bol potom nafukovaci... Velmi by ma zaujimala filozofia vyrobcov a to, ze co ich nuti na zmenu tychto obalov... Ako som uz davnejsie pisal, nevidim problem v ochrane modelu v penovom polystyrene a papierovej krabicke ani pri pade z "vhodnej" vysky, pri zachovani minimalneho rozmeru.

No a expertom na velkost skatul plnenych vzduchom je jednoznacne IGRA MODEL... :oops: To nema chybu. Mna ten obal nepresvedcil ani po zisteni, ze ziskal nejake ocenenie ako "obal roku" ( ak som sa netrafil do presneho pomenovania, tak prosim o prepacenie - zamerne to nebolo).
horak

Příspěvekod Čouda » stř 03 zář, 2014 5:25 am

Mě se ty zetky od MTB celkem líbí. Kdyby se někdo chtěl zbavit poukazu, rád ho vykšeftuju :wink:
TT V. epocha // H0 IV. epocha.
Čouda

Příspěvekod jirie123 » stř 03 zář, 2014 11:59 am

Obávám se, že takový se asi nenajde.

Mimochodem nejsem sám koho tahle "obchodní" strategie MTB udivuje.
Tento typ vozu na trhu zjevně chyběl. Při běžném způsobu výroby a prodeje by byl úspěch zaručen.
Takhle vedený prodej vzbudí jen negativní emoce.
jirie123

Příspěvekod Matěj » stř 03 zář, 2014 1:57 pm

fanton23 píše:Michal je s tím vynucováním nákupu zamračený MTB kvůli nějakejm čtyřem prasečákům pěkně trapnej. Je mi z něj na blití :| :shock:

Jó, kdyby to byla zamračená od ROCO, to by bylo jiné kafíčko!
Matěj

Příspěvekod jirie123 » stř 03 zář, 2014 2:34 pm

Takže, další foto Zaz od MTB jsou k dispozici.
Nemohu si pomoci, ale nějak mi to připomíná Wapky od Bramosu :shock:
Stejně krupičkovitý povrch :mrgreen:
V reálu to všechno byla hlaďoučká přeližka :oops:
jirie123

Příspěvekod ČouĎák » stř 03 zář, 2014 4:34 pm

Matěj píše:
fanton23 píše:Michal je s tím vynucováním nákupu zamračený MTB kvůli nějakejm čtyřem prasečákům pěkně trapnej. Je mi z něj na blití :| :shock:

Jó, kdyby to byla zamračená od ROCO, to by bylo jiné kafíčko!

Asi tak nějak!
MTB nemám,pouze uvažuji na kulatý báře,jinak si kvůli zetce kupovat MTB nechci a nebudu,ROCO je lepší.
DF porušuje práva svobodného projevu. Příspěvky se přesouvají nebo cenzurují jako za komunistů. ;)
ČouĎák

Příspěvekod horak » stř 03 zář, 2014 5:54 pm

mikinko píše:
jirie123 píše:Takže, další foto Zaz od MTB jsou k dispozici.

Kde su tie ďalšie fotky ? Nejako ich neviem nájsť ...

Napriklad tu: http://www.modely.biz/akcni-nabidky/mot ... 093-6-csd/
Na konci foto lokomotivy su foto Zaz...

Toto je trochu mimo - poradite mi...? viewtopic.php?f=11&t=8657
horak

Příspěvekod kubulak » stř 03 zář, 2014 6:21 pm

Pravo na nazor nikomu neberu, sam mam na tuto akci podobny nazor, ale takhle se vyjadrovat, navic na portale, ktery provozuje = plati jmenovany? :roll:
HO, CSD epocha IV, DCC
kubulak

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)