Novinky H0 2014

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2014

Příspěvekod shodan » ned 24 srp, 2014 6:54 am

George V. píše:
shodan píše:jako děti jsme měli PIKO a nyní se vracím(e) k PIKO :lol: na ROCO z vysoka.. MTB by mělo více naslouchat zákazníkům a PIKO se lepší s každým modelem (nejsem ten co to pitvá po mikroskopem) a cenově taky :) (až na vyjímky)..

...akorát by PIKO mělo věnovat více péče československým modelům. Když můžou jít tak na ruku Polákům, tak proč ne i nám? Kde to vázne?

to jo... 8)
shodan

Příspěvekod look23 » ned 24 srp, 2014 10:16 am

miroslav lengyel píše:Chlapi co futr blázníte s tím zdražováním?On taky stál benzín před pár lety 26 kaček a dnes stojí 36, to znamená, že prodám auto a budu jezdit na kole nebo chodit pěšky?

...

Nevím jak se prodejci ojetin z Ústí nad Labem valorizuje plat. Ale troufám si tvrdit, že u většiny ĺidí vč. mě se plat mění až se změnou zaměstnavatele. Čili prostě se zdražením si těch modelů můžu dovolit koupit méně a méně. Teď nepočítám ostatní životní náklady. Taková je realita.

Sorry za OT.
TT/H0, ČSD epocha IV, V - z21+MM
look23

Příspěvekod miroslav lengyel » ned 24 srp, 2014 4:17 pm

Tak to já taky nevím jak se prodejcům ojetin v UL valorizuje plat, nás všechny v.r. 2010 vyhodili na dlažbu a místo autosálonu dnes stojí Kaufland. :lol:
Takže ano, musel jsem "změnit" zaměstnavatele, nicméně nevidím souvislost se "zdražováním", protože já žádné extra zdražení neregistruji. Jak jsem psal výše, modely staršího data narození se prodávají levněji, byť za cenu nižší kvality, ale novinky se snaží výrobce napálit. Jak se říká, kdo si počká, ten se dočká. :D Slevy jsou a budou, a nikde není psáno, že musím model koupit zrovna v ČR, ony jsou totiž slevy kousek za hranicemi skutečnými slevami. :wink: No a pokud musím mít nový model zrovna hned, tak holt musím sáhnout do tobolky poněkud hlouběji. Já svého času chtěl BR 37 od FLM, ale něco mi do toho vlezlo, takže jsem to musel odložit. No a dobře jsem myslím udělal
https://www.elriwa.de/produkte/loks/spu ... i-dc-sound
Za ty prachy mi ten zvuk bude znít jako rajská hudba. :mrgreen:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod FloP » stř 27 srp, 2014 7:25 am

Starsi modely budou sice dostupnejsi, nicmene asi i jejich ceny umerne stoupnou. Vysroubovane ceny Roco i Fleischmann bohuzel snizi i obrat modelarskych prodejen a "slabsi" z nich by mohly mit existencni problemy. Cena ceskych "obycejnych" modelu loko 5-6 tis. je neumerne vysoka a neodrazi se v nabizene modelove hodnote - napr. Brawa. Vyhodou snad budou dostupnejsi modely Piko, prijemne nakrocilo do ceskych vod... Pro modelarskou cast fora snad vyzbude i vic casu a prostoru pro dokonceni svych modelu a predelavek... sam mam par modelu rozdelanych vice nez 10 let ... No, vyprodeje nejsou prilis nakloneny "vyvoji" novych ceskych modelu od "renomovanych" firem. Navic pomyslna cenova hladina ceskych modelu je kopirovana i u MTB, u ktere stale narazime na nedotazenou modelovost a nestandardni kvalitu... Kdo vlastni starsi modely Roco vyrobene v Rakousku, zna dobre puvodni vysoky standard kvality modelu Roco, ke kterym se soucasne produkovane modely nejsou schopny priblizit, bohuzel i kvalita nekterych cinskych modelu Brawa... Nedokazu si ani predstavit, ze bych si s klidnym vedomim koupil nepovedenou limitovanou Bardotku Roco za 4900,- v analogu a s rozhranim jen 8PIN...
FloP

Příspěvekod Barbucha » stř 27 srp, 2014 7:56 am

Díval jsem se trochu na současné ceny v Eurech, co je a co bylo, ale není to tak dramatické, jak to vypadá. V podstatě ceny kopíruji euroinflaci, podobné zdražení probíhá každý rok u německých výrobců např. koupelnového vybavení. Horší je to s kurzem koruny. Oproti jaru loňského roku je to 2.50 Kč na Euro. A to je šílená darda, protože na průměrném modelu to dělá 750 Kč. Takže já s nákupy vyčkávám, až ČNB dojde papír, jinak to nevidím.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod greenery » stř 27 srp, 2014 11:14 am

.... mám to podobně, taky mě přešla chuť. Asi nejsem normální, intervence ČNB prý měly podpořit nákupy.
greenery

Příspěvekod Barbucha » stř 27 srp, 2014 11:20 am

greenery píše:.... mám to podobně, taky mě přešla chuť. Asi nejsem normální, intervence ČNB prý měly podpořit nákupy.

Nojo, od té doby, co to vešlo v platnost, tak si co jde a potřebuju, objednávám ze zahraničí a s věcmi zbytnými čekám, až přestanou tisknout bankovky. Třeba jsem prodloužil o rok životnost auta a podobné věci. Je přece naprosto logické, že zdražením se podpoří nákupy :roll: . Za vláčky jsem letos utratil desetinu běžné roční útraty.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod Michal Dalecký » pát 29 srp, 2014 12:31 pm

Obrázek

Vůz Has/Zaz ČSD od MTB.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod Rudolf » pát 29 srp, 2014 6:13 pm

Mě by spíš zajímalo, jaké další varianty/epochy se budou vyrábět...
Rudolf

Příspěvekod vlado.s » pát 29 srp, 2014 7:15 pm

Dávno zabudnuté uzrelo svetlo sveta. Že by na mňa urobil dojem aj ako samostatne predajný sa povedať nedá.
Aby som si kôli tomu kupoval ich zamračenú, to ani náhodou... Raz tu niekto napísal krásnu vetu: Ešteže si môžem v pekárni kúpiť rožky aj bez toho aby som si musel najskôr kúpiť chlieb a potom na ne dostal poukážku :wink:
III-IV-V, ČSD-ČD-ŽSR, 1950-2000.
vlado.s

Příspěvekod horak » pát 29 srp, 2014 8:03 pm

Dna 25.3.2013 som zakupil T478.2065... To uz je takovych nejmin, jestli ne vic.... skoro rok a pol.... Nie je to jedine foto trocha malo...??? :shock: Ocakaval by som viac foto a aj napriklad uverejnenie evidencnych cisiel vagonov... Su vagony korektne spojitelne kratkym spriahlom bez vyraznej medzery mdzi naraznikmi? Foto by bodlo...
Naposledy upravil horak dne ned 31 srp, 2014 4:54 pm, celkově upraveno 1
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!
horak

Příspěvekod radeksindy » pát 29 srp, 2014 8:34 pm

Prosím, byl by pohled na model z boku? Z tohoto pohledu na modelu se zdá, že model podivně sedí na podvozcích, zdají se být blíže středu. I když se vezmu, jak by se měla při této perspektivě změnit poloha ložisek a otvorů, tak mi něco nesedí. Zcela určitě není správně poloha bočních výztuh v polích bez větracích otvorů. V rohu jsou U profily ukončeny ve viditelně jiné poloze. Detaily jsou hrozně robustní, ale při ceně 700kč za kus to může být dobrý bez obav základ pro další úpravy.
radeksindy

Příspěvekod George V. » sob 30 srp, 2014 3:39 am

Tak jedna novinka z jiného soudku - Tillig změnil dvojkolí pro své H0 modely. Mají silnější obruč a jsou matovaná a vypadají tak mnohem věrněji. Třeba podvozky Goerlitz V na Y-psilonech s nimi vypadají perfektně...A mají zřejmě i malinko delší osičku a tak sedí dokonale v uloženích.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod viky » sob 30 srp, 2014 6:49 am

Koukám na nový model Has/Zas Čsd od MTB. Vůz nevypadá špatně. Pěkný čistý nástřik a popisy. Skříň také pěkná se spoustou detailů. Na bočnicích stupačky pod dveřmi, petlice na dveřích a kotvičky u podvozků se zdají být neúměrně silné. Což může být dobré aby nám to děti hned neulámali :) Co mě zaráží na modelu jsou brzdové špalky na podvozcích. Připádá mi že jsou úplně mimo disků náprav.
Pro mne osobně největší mínus modelu je podmínka koupit si model zamračené od MTB.
Když pan Dalecký začal prodávat Zamračené (červené se žlutým pruhem) tak jsem si koupil dvě (amb 025,amb 029). Cena cca 10 000 kč.
Abych si mohl koupil model Has tak teď musím si koupit již třetí model zamračené ve stejném zbarvení. Což samozřejmě neudělám.
viky

Příspěvekod viky » sob 30 srp, 2014 7:08 am

Pochopil jsem že nejsem potenciální zákazník firmy MTB. Nevíte někdo co se stalo s avizovaným modelem T466.2 od firmy Čs-train? Tento model mě chybí. Eventuelně doufám že firma Piko někdy překvapí s tímto modelem.
Naposledy upravil viky dne sob 30 srp, 2014 4:42 pm, celkově upraveno 1
viky

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)