Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
To byla jen skica jak bylo myšlené schéma, kolejí na nádraží může být více. No a pokud mi bude dovoleno zbavit se 2 starých skříní, mohlo by díky prostoru dojít k řešení alá ovál (schéma na obr.) a to by bylo pohodlnější a umožnilo by delší soupravy.milan ferdián píše:Hmm,takže v každém nádražíčku budou jen dvě soupravy a ty krajní u zdi jen pro lokomotivy pro objezd.Doufám,že počítáš s délkou osobních souprav minimálně 5x "Y" + lokomotiva a u nákladních vlaků dvakráte delší jak osobní ?
Cecilka181CD píše:To byla jen skica jak bylo myšlené schéma, kolejí na nádraží může být více. No a pokud mi bude dovoleno zbavit se 2 starých skříní, mohlo by díky prostoru dojít k řešení alá ovál (schéma na obr.) a to by bylo pohodlnější a umožnilo by delší soupravy.milan ferdián píše:Hmm,takže v každém nádražíčku budou jen dvě soupravy a ty krajní u zdi jen pro lokomotivy pro objezd.Doufám,že počítáš s délkou osobních souprav minimálně 5x "Y" + lokomotiva a u nákladních vlaků dvakráte delší jak osobní ?
Cecilka181CD píše:... bude tak možné sledovat provoz na malém nádraží a nebo na širé trati. Je to pestřejší, proto jsem také nezvolil variantu širá trať plus skryté nádraží.
Cecilka181CD píše:jak na kolejiště nejlépe napojit doplňování vlakových souprav, aby se na něm nemusely prohánět pouze 2 soupravy, které bych musel následně ručně vyměňovat vůz po voze za jiné.
Cecilka181CD píše:Jen zatím nevím, jak nejlépe vyřešit spoje segmentů, aby po jejich spojení na sebe navazovaly všechny koleje s přesností na desetinu mm a soupravy v těchto místech neposkakovaly. Zde bych především ocenil nějakou radu.
No a jak jinak alespoň částečně simulovat provoz na dvoukolejné trati a udělat si alespoň jedno viditelné nádražíčko? Když se to dobře namaskuje, nemusí to vypadat až tolik nereálně. Na postavení modulového hada nemám prostor a nic lepšího mě nenapadlo. Ještě jsem uvažoval o jednokolejce bez oválu, ale to je na tomto prostoru také takové nijaké. Bych to musel zkroutit jak tramvajového hada.czhunter píše:Cecilka181CD píše:Jen zatím nevím, jak nejlépe vyřešit spoje segmentů, aby po jejich spojení na sebe navazovaly všechny koleje s přesností na desetinu mm a soupravy v těchto místech neposkakovaly. Zde bych především ocenil nějakou radu.
Pomocí středících čepů, tak jak se staví moduly.
To je ten nejmenší problém.
Ten větší je, že toto je typ kolejiště, který se staví dětem na koberci, aby se večer zase uklidil do skříně. Žádnou vyšší hodnotu nemá, lepit ho na panel je vcelku zbytečné.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků