TT ČSD 141 (ex.E499.1) od MTB

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: TT ČSD 141 (ex.E499.1) od MTB

Příspěvekod TT363 » stř 13 srp, 2014 9:21 am

Bude aj ČD verzia?
TT363

Příspěvekod J.Kozak » stř 13 srp, 2014 9:55 am

Také by mě zajímalo, jaké budou další plánované verze, jedinou informaci jsem zatím našel zde:
Kód: Vybrat vše
http://www.masinky.cz/clanek/20541-Aktuality-srpen-2014/index.htm
J.Kozak

Příspěvekod Cecilka181CD » stř 13 srp, 2014 11:04 am

J.Kozak píše:Také by mě zajímalo, jaké budou další plánované verze, jedinou informaci jsem zatím našel zde:
Kód: Vybrat vše
http://www.masinky.cz/clanek/20541-Aktuality-srpen-2014/index.htm

Tak na tu 018 si počkám. U ní jsem si zase všiml, že ta tmavě zelená polomáčenka výškově sedí s modelem 045. Tam sahá trošku výše. Takže ta nepřesnost bude nejspíše v tom, že ten žlutý pruh bude asi opravdu tenčí, než by měl být.
Cecilka181CD

Příspěvekod fousek » stř 13 srp, 2014 6:42 pm

nadkachna píše:Někteří ti tu už vysvětlí, že dodržení avizovaného termínu uvedení na trh je tím nejdůležitějším kritériem :wink:

To by mě zajímalo, kdo to tvrdí :-)
fousek

Příspěvekod vlk30 » stř 13 srp, 2014 9:56 pm

Hříbek píše:
nadkachna píše: A že má model řadu drobných nedodělků a zbytečných chyb, které tam jsou z čistého diletantství při přípravě modelu, a to i navzdory mírnému zpoždění při uvedení na trh? Já od firmy MTB žádná přehnaná očekávání nemám, drobné nepřesnosti jsou zde zavedeným standardem (a očividně to lepší nebude viz. - Jé, chybí nám tam polospouštěcí okno) a tím pádem ani nejsem zklamaný. Na model jsem se těšil, připraven něco mu i odpustit, a rád si jej navzdory výše uvedenému pořídím.

No ale právě o to diletantství přeci jde! Většina těch chyb je při pečlivější přípravě výroby a prozkoumání podkladů snadno odstranitelná a ani to nemusí ten model
nijak prodražit.
Prostě ten, kdo připravuje podklady pro formy, potisk, umístění popisů a tabulek si s tím dá o pár týdnů delší práci.
Mě je úplně fuk, jestli si tu mašinku koupím už v září, nebo až v prosinci, ale není mi jedno a docela mě uráží, když český výrobce přistupuje k českým mašinám, které jsou ikonami našich tratí takto diletantsky.
Kdo z nás si dovolí v práci něco odfláknout? Já rozhodně ne a tudíž nevím, proč bych měl tolerovat špatnou práci někoho jiného.

Mě to zase tak neuráží a jsem štastný, že vůbec někdo ty elektriky vyrábí a měl odvahu se do toho pustit,no chybičky vloudí, to se stává stává i daleko proslulejším firmam ve složitějších oborech .Devadesát procent lidí to z metru stejně nepozná,tím neříkám že je to dobře.Nakonec každý z nás si může založit firmu a ty modely zkusit vyrábět.Osobně MTB moc fandím i s těmi nedostatky.Ono totiž kritizovat je vždy lehčí.
vlk30

Příspěvekod Hříbek » čtv 14 srp, 2014 6:29 am

Samozřejmě, že kritizovat něčí práci je vždy snadnější, než se do něčeho pustit sám.
Ale nemyslím si, že kritikům jde jen o to, neustále něco hanit.
Většina z nás, co na něco chybného upozorňujeme, by určitě byla raději, kdyby to tak nemuselo být.
Ale když se podobné chyby objevují znovu, tak o čem to svědčí?
U prvních modelů bych pochopil, že výrobce sbírá zkušenosti a učí se něco nového.
Ale když i u dalších modelů se objeví takovéto drobné chyby, které ve výsledku tomu modelu uškodí, tak je to smutné.
Ale abych jen nehanil. Určitě je tu vidět pokrok ve zvládnutí technologie, třeba čistota provedení nástřiku, aspoň podle fotky je velice dobrá.
A taky se mi líbí ta čelní okna a pluh. Tady je vidět, že výrobce se snaží zlepšovat.
Jsem zvědavý na další varianty. Já bych raději verzi ČSD bez žlutého pruhu.
Pokud bude a výrobce vychytá chybky alespoň co se týká umístění popisků a řadových tabulek, tak není co řešit a model si taky koupím.
Hříbek

Příspěvekod Cecilka181CD » čtv 14 srp, 2014 10:18 am

A ten banán od ACME má taky mnohem vyšší čelo lokomotivy, než má skutečný stroj. Pokud MTB vychytá ten nátěr, aby ten žlutý pruh byl silnější, než zbytek zelené a nezapomene osadit polospouštěcí okna, bude to parádní model. Prolisy na bateriovce jsou těžko postřehnutelný detail a pantografy budou s dalšími věrnějšími detaily dostupné v té šťoural verzi, takže zatím ten model vypadá velice slibně. Kdo ví, třeba budou později k dispozici i správné bateriovky, ale i kdyby ne, toto je pro mě odpustitelný detail. Hlavně aby kvalita výroby dosahovala kvality tohoto musteru a aby nebyly rozměrové a proporční chyby na skříni lokomotivy, to už opravit ani odpustit nelze. To se dozvíme z více fotek a nebo, až bude model na trhu. Ale zatím to vše vypadá OK a až se budou prodávat ČD verze, budou se prohánět i u mě doma.
Cecilka181CD

Příspěvekod Tomáš » čtv 14 srp, 2014 11:05 am

Já bych se rád ještě zeptal na jednu věc,pokud to není tajné. Na začátku všeho se mluvilo,že tuto lokomotivu si někdo, u MTB nechal vyrobit. Může se to tedy odtajnit kdo to byl...pokud to nebyl jen šum.. a kolik úsilí a třeba i financí tohle vše stálo,aby lokomotiva spatřila světlo světa?
Mě by zajímal hlavně ten postup. ... "jednoho dne přijdu domů a řeknu si, nechám vyrobit lokomotivu."
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod Tomáš » čtv 14 srp, 2014 11:39 am

To je jasný,ale kdo...
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » čtv 14 srp, 2014 12:12 pm

no zákazníka možná zjistíš ,ale cenu kolik projekt stál ti nikdo neřekne a kolik kusu bylo nebo bude vyrobeno taky ne ...
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod TTmili » čtv 14 srp, 2014 12:40 pm

vlk30 píše:Mě to zase tak neuráží a jsem štastný, že vůbec někdo ty elektriky vyrábí a měl odvahu se do toho pustit,no chybičky vloudí, to se stává stává i daleko proslulejším firmam ve složitějších oborech .Devadesát procent lidí to z metru stejně nepozná,tím neříkám že je to dobře.Nakonec každý z nás si může založit firmu a ty modely zkusit vyrábět.Osobně MTB moc fandím i s těmi nedostatky.Ono totiž kritizovat je vždy lehčí.

Tak tohle je přesně to, díky čemu to MTB vede, tak jak to vede. Proč by měli být pečliví při přípravě podkladů, při kreslení modelu, při vyrábění forem nebo následně při stříkání a potiskávání modelu, když ve finále je všem jedno jak model/hračka vypadá, protože z metru to vidět není a všichni si musí povinně sednout na prdel z toho že někdo má odvahu se do toho pustit.
Takhle to ale skutečně nejde, tady nejde o kritizování, nebo to, že to někdo umí líp nebo hůř, tady jde o to, že s tímhle přístupem bysme tu navěky měli modely/hračky v podobě jakou má třeba rosnička nebo sergej od Tilliga. A že konkrétně tyhle dva modely (podobně jako většina produkce MTB) skutečně působí jako hračky oproti jiným modelům posledních let.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod brzda » čtv 14 srp, 2014 4:04 pm

Tak ja to vidím úplne inak, model som ešte nedržal v ruke a ani som ho netestoval na rozdiel od ostatných tu, takže sa k jeho kvalite vyjadrovať nebudem, objednal som dva a už sa na ne teším. Uvidíme, či bude naozaj až tak rušivé nepoužitie lúčových kolies, lebo som celkom detailista, alebo si ich doobjednám, ja tie lokomotívy budem používať v prevádzke, takže podľa požiadaviek zvážim , či mi to bude alebo nebude vadiť, či to naozaj bude, alebo nebude vidieť,či má dve,alebo tri rebrá na skrini....keby to tu niekto nevytiahol, tak 90% ľudí to v živote neodhalí a teraz to tu čítam dookola. Systém ale nepustí, výrobca vyrobí, ale pokiaľ nebude dopyt, nepredá, kto chce kúpiť kúpi, kto nie, môže si kľudne vyrobiť sám..ja neviem, ale modely od fy. ako Bubi Model, Rubikon ..atď, ktoré si kúpilo tiež veľké množstvo ľudí, to sú modely? A ich ceny? Modely od fy. MTB sú oproti ním ZÁZRAKY,ale drahšie nie sú, takže čo riešime? Ani jeden továrenský model nie je dokonalá kópia, snáď len tie, ktoré si upravia šikovné ruky. Takže ak bude treba a bude mi to brutálne vadiť, model si dorobím, dostreknem pás na čelo a dorobím si 3 výstupky na kaslík... a budem spokojne užívať lokomotívy, ktoré stoja za to.
brzda

Příspěvekod Jarda H. » čtv 14 srp, 2014 6:04 pm

Hříbek píše:Samozřejmě, že kritizovat něčí práci je vždy snadnější, než se do něčeho pustit sám.
Ale nemyslím si, že kritikům jde jen o to, neustále něco hanit.
Většina z nás, co na něco chybného upozorňujeme, by určitě byla raději, kdyby to tak nemuselo být.
Ale když se podobné chyby objevují znovu, tak o čem to svědčí?
U prvních modelů bych pochopil, že výrobce sbírá zkušenosti a učí se něco nového.
Ale když i u dalších modelů se objeví takovéto drobné chyby, které ve výsledku tomu modelu uškodí, tak je to smutné. .....

Krásně a rozumně (bez urážení) řečeno - souhlasím ! Na jednu stranu obdivuji všechny ty, kteří jdou s kůží na trh a NĚCO vyrobí, na druhou stranu nechápu ty drobné chyby, např. zde ty dva modelové / tři prolisy ve skutečnosti (viz příspěvek uživatele MOL na str. 4 této diskuze). To je přece vidět dost zřetelně na skutečné lokomotivě a na modelu se objeví něco jiného. Současně ale dodám, že to dělají i velcí výrobci jako ROCO atd. Když čtu příspěvky kolegy Reichenberga jaké podklady dají výrobcům do ciziny a jaké hrubky, nedostatky a přehmaty se vrátí zpět :roll: ...
Závěrem jen dodám, že přes všechny problémy a ty chyby (?) jsem rád, že je MTB na trhu. Asi je to jako s lidmi - když se o vás mluví, je to dobrý, žijete ! Jakmile se přestane mluvit, jste mrtví.
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod KaRei » čtv 14 srp, 2014 6:11 pm

Už jsem na to přišel. Ty chyby jsou tam záměrně, aby se model od skutečnosti lišil, a výrobci modelů tak nemuseli výrobcům předloh platit autorské licenční poplatky :lol:

No co kdyby taková Škoda nebo někdo jiný přišli do Roca/MTB a řekli: "Podívejte, vy tady vyrábíte model té a té lokomotivy. Ten tvar je ale náš design, na který máme autorská práva."
No a MTB řekne: "Kdepak! Podívejte, vaše má tři prolisy, naše má jenom dva. To je úplně jiná mašina. Tak jaký váš design?" :D
KaRei

Příspěvekod vlk30 » čtv 14 srp, 2014 8:20 pm

TTmili píše:
vlk30 píše:Mě to zase tak neuráží a jsem štastný, že vůbec někdo ty elektriky vyrábí a měl odvahu se do toho pustit,no chybičky vloudí, to se stává stává i daleko proslulejším firmam ve složitějších oborech .Devadesát procent lidí to z metru stejně nepozná,tím neříkám že je to dobře.Nakonec každý z nás si může založit firmu a ty modely zkusit vyrábět.Osobně MTB moc fandím i s těmi nedostatky.Ono totiž kritizovat je vždy lehčí.

Tak tohle je přesně to, díky čemu to MTB vede, tak jak to vede. Proč by měli být pečliví při přípravě podkladů, při kreslení modelu, při vyrábění forem nebo následně při stříkání a potiskávání modelu, když ve finále je všem jedno jak model/hračka vypadá, protože z metru to vidět není a všichni si musí povinně sednout na prdel z toho že někdo má odvahu se do toho pustit.
Takhle to ale skutečně nejde, tady nejde o kritizování, nebo to, že to někdo umí líp nebo hůř, tady jde o to, že s tímhle přístupem bysme tu navěky měli modely/hračky v podobě jakou má třeba rosnička nebo sergej od Tilliga. A že konkrétně tyhle dva modely (podobně jako většina produkce MTB) skutečně působí jako hračky oproti jiným modelům posledních let.

No právě a tady je ten rozdíl v názorech, což je samozřejmě dobře.Pro mě to rozhodně hračka není,za hračky považuji spíš výrobky jiné české firmy,jmenovat nebudu.Na prdel si,ale také nesednu,protože za vrchol modelu lokomotivy v TT považuji Bastarda a to po všech stránkách.S dalším hodnocením bobinky bych počkal až jí dostanem do ruky.
vlk30

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)