TT ČSD 141 (ex.E499.1) od MTB

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: TT ČSD 141 (ex.E499.1) od MTB

Příspěvekod pospa » úte 12 srp, 2014 1:43 pm

Colonel32 píše:
pospa píše:Radula 63 : Takže ti, co požadují loukotová kola na modelu kde mají být jsou štouralové!?
Cena modelu je od počátku přemrštěná
Připadá mi, že je to uděláno stylem Taurus od Pika, ale ten stojí 1500.

Spíš bych řekl, že cena modelu prostě odpovídá nákladům na formu (rozjetí výroby) rozděleným na počet prodaných kusů (kterých bude řádově méně než taurusů).

pospa píše:ještě si musím dokoupit kola za 400.

Nemusíš. Můžeš.

Bude jich řádové méně, protože je model 141 drahý.Kuehn nejspiš na Bastardovi prodělal miliony, ale vůbec mu to nevadí, protože to dělal pro radost modelářů. :)
pospa

Příspěvekod Cecilka181CD » úte 12 srp, 2014 2:10 pm

pospa: Kuehn je ale levnější oproti všem výrobcům. A to má mnohem lépe propracované detaily. Y oproti Tilligovi a Bastard je na TT parádička. Ale v rámci celého sektoru českých TTček je na tom 141 cenově normálně. Jen doufejme, že zpracování bude na úrovni nafoceného musteru a že vychytají v diskuzi výše zmiňované mouchy. Já, jakožto milovník těchto starých československých elektrik jsem nadšený a doufám, že to 141 nekončí.
Cecilka181CD

Příspěvekod MOL » úte 12 srp, 2014 3:26 pm

Vidím dobře, že na bateriové skříni, nebo co to je na boku, jsou na modelu dva prolisy, ač mají být ve skutečnosti tři? Je to sice blbost, ale připadá mi, že se zatím nepovedla lokomotiva, která by neměla nějakou konstrukční nepřesnost...
MOL

Příspěvekod pospa » úte 12 srp, 2014 4:51 pm

Cecilka181CD píše:pospa: Kuehn je ale levnější oproti všem výrobcům. A to má mnohem lépe propracované detaily. Y oproti Tilligovi a Bastard je na TT parádička. Ale v rámci celého sektoru českých TTček je na tom 141 cenově normálně. Jen doufejme, že zpracování bude na úrovni nafoceného musteru a že vychytají v diskuzi výše zmiňované mouchy. Já, jakožto milovník těchto starých československých elektrik jsem nadšený a doufám, že to 141 nekončí.

No právě proto sem to psal.Loko je propracovaná a levnějši.Proto mě zvedá ze židle poznámka "kola nejdou vidět,tak tam být nemusí","pokud je chceš,zaplat".
Jsem taky příznivcem tohoto počinu, ale zklamaný jeho koncem(a nejde jen o kola).
pospa

Příspěvekod Tomáš » úte 12 srp, 2014 6:10 pm

Budou i "Albíni" ?? :mrgreen:
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod fousek » úte 12 srp, 2014 6:14 pm

pospa píše:
Cecilka181CD píše:pospa: Kuehn je ale levnější oproti všem výrobcům. A to má mnohem lépe propracované detaily. Y oproti Tilligovi a Bastard je na TT parádička. Ale v rámci celého sektoru českých TTček je na tom 141 cenově normálně. Jen doufejme, že zpracování bude na úrovni nafoceného musteru a že vychytají v diskuzi výše zmiňované mouchy. Já, jakožto milovník těchto starých československých elektrik jsem nadšený a doufám, že to 141 nekončí.

No právě proto sem to psal.Loko je propracovaná a levnějši.Proto mě zvedá ze židle poznámka "kola nejdou vidět,tak tam být nemusí","pokud je chceš,zaplat".
Jsem taky příznivcem tohoto počinu, ale zklamaný jeho koncem(a nejde jen o kola).

Nějak nechápu důvod zklamání. Výrobce nabízí varianty standard a deluxe a můžeš si mezi nimi vybrat podle toho, zda chceš mít větší výbavu, nebo máš hlouběji do peněženky. A pokud chceš mít všechno hned a zadarmo, tak to ovšem není problém MTB, ale...hádej koho? :lol: . Mě se zdá cena férová.

PS: Pokud se vám zdá někomu, že Kuehn je levnější a kvalitnější... může být, ale ne tak zcela. Parametrem kvality je i schopnost plnit termíny. A to zřejmě nefunguje třeba z toho důvodu, že díky nízkým cenám si Kuehn nemůže zaplatit dostatek konstruktérů na to, aby vývoj odevzdával svojí práci včas. S Kuehnovým tempem byste na další českou loko čekali 5 let. Pokud by ovšem byla ohlášená. :mrgreen:
fousek

Příspěvekod kiski » úte 12 srp, 2014 7:08 pm

Tiež som trošku sklamaný z toho, že za paprskové kolesá, ktoré táto loko v skutočnosti má, a ktoré by mali byť automaticky aj na modeli, si musím priplatiť. Ešte pochopím to, keď si musím priplatiť za nejaké doplnky navyše, ktoré sú ale fakt iba detailami a doplnkami ku vzhľadu. Ale paprskové kolesá mi neprídu ako doplnok, tie by tam mali byť od základu. Je to ale samozrejme iba môj názor. Chápem ale aj to, že výrobcovi sa to neoplatí, keď nemá istú odozvu kúpnej sily.
Kiski
TT, DCC
kiski

Příspěvekod Radek Strnad » úte 12 srp, 2014 8:09 pm

Kdy že to měla být Barča od Kuehna????? Před dvěma nebo snad už třemi lety???? A kdy bude???? Prý co nevidět, ale to už se říká více než rok. A mašina stále nikde. Oproti tomu je MTB docela fičák. Bastard měl jistý odbyt v Německu i Čechách a částečně i na Slovensku. U ryze české elektriky je to jen na Československu. Takže podle mého poměrně velmi riskantní počin. Kdo z nás má elektrifikaci na kolejišti???? Tak hlavně proboha nic nepokazit. Ty loukotě.......no, nedávno jsem si dokupoval jedno nebandážované malé loukoťové dvojkolí na tendr k 377.0 od Roco. Tedy musím říct docela palba - Alibaba je proti Rocu naprostý břídil. Když tam budou loukotě z výroby, bude hromada lidí nadávat, že je mašina drahá, když tam nebudou, tak zase jiní budou říkat, že tam být mají. Další řeknou, že je to celé špatně, jako Taurus od Piko. Těžko se všem zavděčit. Je třeba si uvědomit, že hračkových Taurusů od Pika se vyrábí tisíce a tisíce, ale u Bobiny předpoklad takové hromadné výroby není.Ta bateriová skříň je vidět víc než loukotě. Úprava by patrně znamenala úpravu formy. Dovedu si ale představit řešení prostřednictvím leptu i s náznakem pantů.
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod czhunter » úte 12 srp, 2014 8:23 pm

kiski píše:Tiež som trošku sklamaný z toho, že za paprskové kolesá, ktoré táto loko v skutočnosti má, a ktoré by mali byť automaticky aj na modeli, si musím priplatiť.

Ale to jen proto, že MTB má stále dost špatný marketing.

Kdyby napsali:
Za běžnou cenu 4500 Kč dostanete model ve špičkové kvalitě s paprskovými koly, konektorem Plux16, červenými světly a luxusními leptanými doplňky.
Za super-extra-mega-výhodnou cenu pouhých 3900 Kč získáte model ve špičkové kvalitě s několika málo stěží postřehnutelnými kompromisy.

tak bys jim ještě líbal ruce.

Tak to dělá Horst Fuchs. A Apple. A proto jsou nejlepší prodejci na světě.

Radek Strnad píše:U ryze české elektriky je to jen na Československu.

No, nevím, na webu mají, že jezdila v Československu, Polsku a SSSR. Tak asi úplně "ryze česká" nebude (i když polská má ty jejich úchylný světla).
Naposledy upravil czhunter dne úte 12 srp, 2014 8:37 pm, celkově upraveno 1
czhunter

Příspěvekod Cecilka181CD » úte 12 srp, 2014 8:34 pm

Ještě by to chtělo vypustit do světa více fotek.
Cecilka181CD

Příspěvekod Hříbek » úte 12 srp, 2014 9:28 pm

No za sebe můžu říct, že bych ani tak moc neřešil, jestli mašinka stojí 3750,- nebo 4500,- pokud by ovšem byla udělaná precizně, to znamená, že by se nemusely řešit detaily, jako například správné umístění popisů, správná šíře výstražného pruhu, správný počet prolisů na bateriové skříni, ližina sběrače (to je děs) a podobně.
To jsou přece věci, které tu mašinku neprodraží, protože se musí tak, jako tak udělat.
Tady je spíš problém v tom, že to výrobce jemně řečeno odfláknul. Přeci ta mašinka ještě relativně nedávno jezdila v provozu a určitě by se našla fůra fotek, kde by se tyto detaily daly vysledovat. A jelikož se takovéto "maličkosti" dají najít i na Brejlovcích a Bardotkách (kromě těch ližin, samozřejmě), tak mě to pořád utvrzuje v pocitu, že si výrobce až tak moc velkou hlavu z těchto detailů nedělá.
Jenže právě tyto drobné detaily, podle mého soudu dokážou jakýkoliv model pozvednout, nebo srazit na kolena.
Takže pane Báňo! Buďto solidní model a pak jsem ochoten Vám za něj zaplatit odpovídající cenu, nebo paskvil, ale maximálně tak na přestavbu a za podstatně menší peníz!
Hříbek

Příspěvekod Tomáš » stř 13 srp, 2014 3:25 am

Nevím přesně,kteří další výrobci dělají čistě ryze československé elektriky, ale asi jich moc není. Od Tilliga neznám jedinou. Zmíněný Bastard jezdil jenom někde (z mého pohledu) na konci světa...a Taurus je součastná lokomotiva a ještě né naše. Pak tu máme f. Rubikon,která něco podobného vyrábí a myslím že ceny jsou velmi podobné a nikdo nebrečí. Takže za mě,stejně jako předtím,kdo chce koupi,kdo nechce nekupuje. Počin,prodávat dvě verze se mě zdá,jako dobrý kompromis.Některým o ty loukotě zas tak jít nemusí. Mě spíš teď zajímá : a) albín bude/nebude b) budou se dat koupit jednotlivé části mašiny? (přestavba na ř. 121 se přimo nabízí) c) budou kola s bandáží?
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod nadkachna » stř 13 srp, 2014 6:08 am

Tak třeba mě o ty loukotě fakt nejde, ačkoliv argumentům proč by tam měly být plně rozumím. Cena mě přijde naprosto o.k. Ještě nedávno se stejné částky vydávaly za odlity na mosazných pojezdech a nikdo ani nešpitl. A že má model řadu drobných nedodělků a zbytečných chyb, které tam jsou z čistého diletantství při přípravě modelu, a to i navzdory mírnému zpoždění při uvedení na trh? Já od firmy MTB žádná přehnaná očekávání nemám, drobné nepřesnosti jsou zde zavedeným standardem (a očividně to lepší nebude viz. - Jé, chybí nám tam polospouštěcí okno) a tím pádem ani nejsem zklamaný. Na model jsem se těšil, připraven něco mu i odpustit, a rád si jej navzdory výše uvedenému pořídím.
G
TT
nadkachna

Příspěvekod Hříbek » stř 13 srp, 2014 7:47 am

nadkachna píše: A že má model řadu drobných nedodělků a zbytečných chyb, které tam jsou z čistého diletantství při přípravě modelu, a to i navzdory mírnému zpoždění při uvedení na trh? Já od firmy MTB žádná přehnaná očekávání nemám, drobné nepřesnosti jsou zde zavedeným standardem (a očividně to lepší nebude viz. - Jé, chybí nám tam polospouštěcí okno) a tím pádem ani nejsem zklamaný. Na model jsem se těšil, připraven něco mu i odpustit, a rád si jej navzdory výše uvedenému pořídím.

No ale právě o to diletantství přeci jde! Většina těch chyb je při pečlivější přípravě výroby a prozkoumání podkladů snadno odstranitelná a ani to nemusí ten model
nijak prodražit.
Prostě ten, kdo připravuje podklady pro formy, potisk, umístění popisů a tabulek si s tím dá o pár týdnů delší práci.
Mě je úplně fuk, jestli si tu mašinku koupím už v září, nebo až v prosinci, ale není mi jedno a docela mě uráží, když český výrobce přistupuje k českým mašinám, které jsou ikonami našich tratí takto diletantsky.
Kdo z nás si dovolí v práci něco odfláknout? Já rozhodně ne a tudíž nevím, proč bych měl tolerovat špatnou práci někoho jiného.
Hříbek

Příspěvekod nadkachna » stř 13 srp, 2014 7:58 am

Někteří ti tu už vysvětlí, že dodržení avizovaného termínu uvedení na trh je tím nejdůležitějším kritériem :wink:
G
TT
nadkachna

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)