Moduly Olomouc TT

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly Olomouc TT

Příspěvekod MAREKHO » ned 20 črc, 2014 8:32 pm

Gratuluji k webu- dobré, rostete... :D :D
ČD-V-;DCC-LENZ, PECO, PC.- PO 20.TI LETECH.
www.ModulyBrno.cz
MAREKHO

Příspěvekod reno » ned 20 črc, 2014 8:40 pm

Navzdory horku,dobré posezení ,někdy se bylo i na co dívat(ty moje nové rajky nemyslím) :oops: no,prostě supr odpolední intermezzo 8)
reno

Příspěvekod sikora » pon 21 črc, 2014 9:29 am

Ahoj.Kladně potvrzuji. Prostředí príma, pitný režim i obsluha na ůrovni jen ten orchestr byl nějaký divný. Na nádraží na mě houkla mašina a já ji ještě stejně neslyšel :? Jinak řečeno jsem tolerantní ale vydržet jekot trubky jak při ůtoku kavalerie to chce opravdu silnou povahu :evil: Ale kdyby dostali tihle rádoby hudebníci pro tuhle a další sezóny zákaz vycházení byla by to pro nás docela dobrá pokecna pro další setkání. Co vy na to chlapi?
sikora

Příspěvekod reno » pon 21 črc, 2014 8:15 pm

Je to tak,jak píšeš,kdybychom chtěli jít na koncert,tak by se dalo očekávat,že nám,sem tam nějaký zoufalý až zběsilý trumpetista zaduje do ucha, tohle k tomu patří.
Jenže my jsme přišli,nic netuše zasedli a debatovali bylo toho dost na pokec,no a v nejlepším spustilo obrovské hudební těleso v ještě mohutnějším altánu.Zvukař to vosolil a tak jsme museli přidat i my.Oni si ale dali záležet,proto byla naše debata občas velmi rušena.Ale i přes to,nebo právě proto stálo to zato. :D

Jak se bude pomalu ochlazovat tak už tam nebudou :lol:
reno

Příspěvekod rawen » stř 23 črc, 2014 6:22 pm

Nazdar, přicházím s prosbou o radu.
Chtěl bych na jednom modulu postavit trubkový propustek ve stylu: Foto1 nebo Foto2. Bohužel jsem ale v časovém paradoxu, kdy teď mám čas na práci a až po ní pojedu do terénu nafotit a poměřit současný stav.
Proto chci poprosit, jestli někdo nemáte rozměry anebo alespoň nevíte, jaký průměr měla ta betonová roura, za socíka často používaná.
Druhá otázka se týká časování - lze to zasadit do přelomu 70. a 80. let anebo by to bylo ideově pomýlené?

Díky, Radek

P.S.: Délka překladu je podle fotek pět pražců. Takže v nouzi nejvyšší rozměry dopočítám. Přesto bych měl raději něco exaktnějšího.
rawen

Příspěvekod hank » stř 23 črc, 2014 7:41 pm

rawen: Propustek je podle normy to, co má světlost do 2 m, průměr rourového propustku je kromě požadované kapacity dané výpočtem (někdy dosti složitým, viz např. Borda-Carnotova rovnice, s ohledem na možnou potřebu odvádění přívalových vod) dán i normalizovanými rozměry prefabrikátů. U nás se obvykle používalo průměrů 400 - 600 - 800 - 1000 - 1200 - 1600 mm. U délky pod 6 m bylo možno použít průměr i pod 400 mm. Dnešní normy (pro silniční stavby, drážní teď nemám po ruce) však připouštějí min. průměr 600 mm. Dříve se stavěly s kolmými čely, dnes často se šikmými. Dnes se kromě betonu používají i trubky ocelové nebo plastové. Propustky mívají spád 0,5 - 6%. Pro období, které uvažuješ, je betonový prefabrikát více než vhodný, skoro bych řekl, že většina novostaveb i rekonstrukcí se v té době dělala právě z betonu, protože to byl nejdostupnější materiál a výroba prefabrikátů tehdy běžela na plné pecky. Jak se to dělá dneska, můžeš nakouknout třeba k výrobcům sem: http://www.zpsv.cz/ohl-group/katalogy/Z ... lowres.pdf nebo sem http://www.tzb-info.cz/kat/nove/znacky/ ... pragma.pdf a platné normy jsou podchyceny tady http://www.dopravoprojekt.cz/userfiles/ ... 808%5D.pdf
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod rawen » stř 23 črc, 2014 9:30 pm

Děkuji za odpověď, která mi potvrdila většinu zjištěných a dovozených poznatků.
Ten průmět tedy "kvalifikovaně odhadnu", protože o teorii proudění psal diplomku i disertačku spolužák, a při vzpomínce na ty parciální rovnice mě přešla chuť pracovat i s touto redukovanou verzí Bern. rovnic. :)

Radek
rawen

Příspěvekod rawen » úte 29 črc, 2014 9:23 am

Postupuji podle Murphyho zákonů - poté, co jsem domodeloval, píši dokumentaci.

Náčrtek propustku v měřítku TT najdete na klubovém webu.

Radek
rawen

Příspěvekod rawen » sob 09 srp, 2014 8:41 pm

Dnes proběhl první klubový workshop.
O něm i o mých potížích s Duvilaxem píši na webu.

Radek
rawen

Příspěvekod milan ferdián » ned 10 srp, 2014 9:59 am

rawen píše:Dnes proběhl první klubový workshop.
O něm i o mých potížích s Duvilaxem píši na webu.

Radek

Já jsem nedočetl nic :) .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod rawen » ned 31 srp, 2014 6:42 pm

Přináším měsíční porci aktualit:

- Dnes proběhlo další klubové setkání ve Fontáně. Účast ohromná, museli jsme srážet stoly. Nosným tématem byla příprava prvního provozního setkání, které proběhne za měsíc v Prostějově. Usoudili jsme, že počet sjízdných modulů k tomu dává oprávnění a je třeba se odměnit za dosavadní pilnou práci.

- To mi připomíná, že jsem zpojízdnil první dva obloukové moduly.

- V reakci na četné připomínky přibyla na našem webu sekce Aktuality. Je něm už tolik informací, že neznalý návštěvník snadno zabloudí. :) :) :D

Radek
rawen

Příspěvekod mizl » ned 31 srp, 2014 7:31 pm

rawen píše:... Nosným tématem byla příprava prvního provozního setkání, které proběhne za měsíc v Prostějově.
...

Radek

Ahoj,
rád bych se zeptal, zda máte už stanovené datum provozního setkání? měl bych totiž do Prostějova dorazit za pravidelnou návštěvou rodinných příslušníků :wink: . Pokud by jsme se třeba sešli v datumem mé návštěvy s vaším setkáním, rád bych se zašel podívat a pokecat se stejně postiženými lidmi.

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod rawen » ned 31 srp, 2014 8:05 pm

Ahoj,
setkání je omezeno kapacitně, protože neproběhne v sokolovně, ale v mnohem stísněnějších prostorách.
Taky program teprve dolaďujeme, proto se prozatím omlouvám, netušili jsme, že bude zájem. :)

Radek
rawen

Příspěvekod mizl » ned 31 srp, 2014 8:19 pm

Tak proč by nebyl ?? já jsem se v Prostějově narodil a pár let i žil v nedalekých Mostkovicích. V okolí mám i hodně příbuzných. A v Hamrech jsem trávil své dětství o prázdninách 8) . Rád se do Prostějovska vracím.

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod fulda » pon 01 zář, 2014 7:22 am

rawen píše:... prvního provozního setkání, které proběhne za měsíc v Prostějově....

Mimochodem - od Olomouce to máte kousek do Napajedel a tam bude TT setkání 19-21.9. Viz ZDE
Pokud si chcete zajezdit na nějakém modulu, tak se stačí domluvit s Renčou nebo Pavlem a je to.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

PředchozíDalší

Zpět na Moduly