Roco Čmelák T669.0

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Roco Čmelák T669.0

Příspěvekod horak » ned 29 čer, 2014 6:13 am

Osobne si myslim, ze pre zakaznika je partnerom na akukolvek komunikaciu predajca (ci kamenny alebo internetovy). Ten by mal komunikovat so svojim lokalnym dodavatelom (obchodnikom) a ten by mal komunikovat so samotnym vyrobcom.

Ak to takto nefunguje, tak je potrebne mat za "spoluziaka" (alebo podobne) najlepsie generalneho riaditela ROCO. Potom akekolvek staznosti a pripomienky budu mat aj adekvatnu odozvu... :twisted: Ja vsak taketo kontakty nemam. :(

V konecnom dosledku su to nekonecne tyzdne cakania a vysledok neisty, nehovoriac o zbytocnych nakladoch spojenych s posielanim tovaru na reklamaciu tam a spat. ROCO ma netrapi (ked to odflakli, nech platia), ale tieto naklady ma zakaznik aj lokalny predajca...

Ako som vyssie pisal, PIKO Cmeliak ma navrch... Ked sa aj nestotoznite s mojim nazorom, tak urcite budete suhlasit, ze u PIKO nebolo tolko reklamacii...
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!
horak

Příspěvekod mnitka » úte 01 črc, 2014 7:52 pm

Stále otálím s nákupem ČD verze čmeláka z důvodu nenatištěné bílé barvy na pluhu. Ptám se proto, neví někdo z Vás zda výrobce tuto věc bude nějak dodatečně řešit nebo je řešení na každém z nás :?:
Díky za odpověď.
Obrázek
mnitka

Příspěvekod VikyV » stř 02 črc, 2014 4:28 am

Odpověď ROCO na dotaz ohledně pluhu:

We apologize: This is a work-out-mistake! At least with the new production-row 2015 the occasion exists to produce the parts with the right livery! We ask your patience until then! Thank you in advance!

Tedy je možnost, že se během roku 2015 bude s novým modelem (nebo možná zopakováním výroby) vyrábět pluh se správným nástřikem.
VikyV

Příspěvekod mnitka » stř 02 črc, 2014 7:09 am

VikyV píše:Odpověď ROCO na dotaz ohledně pluhu:

We apologize: This is a work-out-mistake! At least with the new production-row 2015 the occasion exists to produce the parts with the right livery! We ask your patience until then! Thank you in advance!

Tedy je možnost, že se během roku 2015 bude s novým modelem (nebo možná zopakováním výroby) vyrábět pluh se správným nástřikem.

"MOŽNOST"? Není mi jasné proč mám tedy kupovat model z první serie se závadou, když je tu MOŽNOST zakoupení modelu z druhe serie snad bez závad.
Slovo možnost chápu v tomto případě jako snad nebo možná a nepřijde mi to jako jednoznačný přìslib vyřešení problému.
mnitka

Příspěvekod A2C » stř 02 črc, 2014 7:15 am

Jednoduché doporučenie, vráťte im to, vezmite si peniaze späť a nech to pošlú s druhou sériou a možno im to zaplatíte aj druhý raz :lol:
resp. ešte jednoduchšie, nekupujte to.
toto ma dostalo aj u tých limitovaných bardotkách, kúpte si to s chybou za plnú cenu a možno Vám dodáme aj správny diel. WTF???
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod VikyV » stř 02 črc, 2014 7:19 am

mnitka píše:
VikyV píše:Odpověď ROCO na dotaz ohledně pluhu:

"MOŽNOST"? Není mi jasné proč mám tedy kupovat model z první serie se závadou, když je tu MOŽNOST zakoupení modelu z druhe serie snad bez závad.
Slovo možnost chápu v tomto případě jako snad nebo možná a nepřijde mi to jako jednoznačný přìslib vyřešení problému.

Tak je to moje interpretace, nikoliv doslovný překlad. Doslovně to znamená, že bude příležitost s novou produkcí, že. Ale co znamená nová produkce? Buď jiný model se stejným pluhem a potom to bude dostupné jako náhradní díl nebo zopakování výroby, což je nepravděpodobné...
VikyV

Příspěvekod TomBart » stř 02 črc, 2014 7:34 am

mnitka píše:Stále otálím s nákupem ČD verze čmeláka z důvodu nenatištěné bílé barvy na pluhu. Ptám se proto, neví někdo z Vás zda výrobce tuto věc bude nějak dodatečně řešit nebo je řešení na každém z nás :?:
Díky za odpověď.

Co řešíš. Buď ho chceš nebo ne. V tvém případě dobarvit pluh je hračka. Ono se taky může stát, že Roco udělá správný pluh, ale přitom ze čmeláka udělá verzi ČSD a bude po žížalkách. :cry:

Koukej si ho koupit, dobarvit, udělat tomu patinu, ať máme zase na co čumět s otevřenou hubou..... :wink:

Já řešil jiný problém. Chtěl jsem si ho přeznačit na něco jinéh a narazil jsem na problém.
Našel jsem jen ještě jednoho takového čmeláka a to 078, který by odpovídal provedení.
TomBart

Příspěvekod mnitka » stř 02 črc, 2014 4:59 pm

Co řešíš. Buď ho chceš nebo ne. V tvém případě dobarvit pluh je hračka. Ono se taky může stát, že Roco udělá správný pluh, ale přitom ze čmeláka udělá verzi ČSD a bude po žížalkách. :cry:

To je výzva :!: Mám takovýho tucha, že oblepovat pluh z L profilů bude pěkná drbačka. Přeci jen bych to dostal raději hotový, nicméně prodej modelů sleduju....

Já řešil jiný problém. Chtěl jsem si ho přeznačit na něco jinéh a narazil jsem na problém.
Našel jsem jen ještě jednoho takového čmeláka a to 078, který by odpovídal provedení.

Škoda za takovou nešťastnou předlohu.
mnitka

Příspěvekod flopik » sob 19 črc, 2014 1:22 am

Obrázek

Obrázek

T 669.0 jako model H0 značky Roco
Foto: Dieselelektrické lokomotivy řady 770 (T 669.0) ve třech nejtypičtějších nátěrech ze IV. a V. epochy.

Z nového Železničního magazínu č. 6/2014, uniklo mě něco a nebo zcela vlevo je již nová verze Čmeldy od Roca s žlutým pruhem? Navíc už i ČD verze má dobře barevně provedený pluh.
Je už tato nová serie bezproblémová?

Máte někdo nějaké info?
[ H0 | ČSD III-IV epocha | digitál ]
flopik

Příspěvekod Matěj » sob 19 črc, 2014 3:20 am

Ale o nové verzi se tam nikde nepíše.

z článku:
Zejména na export do tehdejšího Sovětského svazu a dalších zemí, ale i pro službu u ČSD byly určeny posunovací lokomotivy ČME3 (u ČSD řada T 669.0). Již dlouho předem avizovaný, v měřítku 1:87 zpracovaný model od firmy Roco, který letos přichází na trh .....

Takže zpátky na stromy.
Matěj

Příspěvekod horak » sob 19 črc, 2014 6:05 am

Verzie z lava do prava: ZSR, CD, CSD.

Takze nic nove...
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!
horak

Příspěvekod flopik » pát 31 říj, 2014 11:11 am

Povedná video-recenze tady: http://www.youtube.com/watch?v=ZqlCePXMRNE
[ H0 | ČSD III-IV epocha | digitál ]
flopik

Příspěvekod Ešus » ned 02 lis, 2014 8:55 pm

flopik píše:Povedná video-recenze tady: http://www.youtube.com/watch?v=ZqlCePXMRNE

Zajímavé video. Nevíte, jak byl řízen pohyb kamery?
Zvláštní je, že v Německu dělají podrobné recenze, a u nás je informací o tomto modelu žalostně málo...
Ešus

Příspěvekod radeksindy » ned 02 lis, 2014 9:35 pm

Zajímavé video. Nevíte, jak byl řízen pohyb kamery?

Nijak, fyzika funguje i u modelů. Ovál s kolejí je otáčecí.
radeksindy

Příspěvekod horak » úte 04 lis, 2014 10:59 am

Aj ja mam len taku kratku recenziu...

Po reklamovani tych istych dvoch kusov asi na 3 krat som Cmeliaka nakoniec vratil a dostal spat peniaze. Obchodnik nadseny nebol...
Pokial by ROCO dodalo iny NOVY kus, tak by som mozno mal stastie a ten by sa nechvel ako osika. Ale nestalo sa, stale sa tie dva kusy iba reklamovali a "opravovali" dookola a vzdy bez vysledku... Az som si povedal ze DOST!!! Take si uz neprosim...

Ked porovnam ROCO-PIKO, tak v konecnom dosledku su PIKO Cmeliaky SUPER v porovnani s ROCO-m (netvrdim, ze nemaju chyby, ale aspon to co dodali za cca 100€ perfektne funguje - pomer kvalita/cena je excelentny).

RECENZIA - Zhodnotenie: Kaslem na ROCO Cmeliaky, vratene peniaze idem investovat do inych znaciek....

Moje predosle prispevky k teme ROCO Cmeliak viewtopic.php?f=15&t=8373&start=135#p153116
horak

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)