Novinky H0 2014

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2014

Příspěvekod A2C » pon 16 čer, 2014 5:45 pm

Už to vidím!!! tie pluhy sú úplne iné! a kebyže vidíte že svetlomet je natočený o 0,005° smerom hore! no to je jasné že to Roco neurobilo!
však oni nikdy nepreznačovali BR mašiny na ČSD bez totálnej úpravy formy!

(pre tých čo sa k modelovaniu dostali v posledných 5s to bolo myslené ako sarkazmus :))) )
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod ReichenbergW » pon 16 čer, 2014 6:49 pm

Těžko říct co za tím je, ale zřejmě truc z toho že ČD RailJet není pořád definitivně popsaný. Prodej a objednávky by na to vliv neměly, tam by si to koupili i jiní kunčofti z Rakouska, i Německa. Patrně to koliduje z nějakým jejich termínem. Nechtěli to ani po nás udělat. Přišel jen Taurus a i ten usnul. Netuším co za tím je, tak nemá cenu spekulovat. Ty vozy jsou stejný, úpravy jsou snad jen v interiéru, neb jde o pokračování série pro ÖBB...
ReichenbergW

Příspěvekod radeksindy » pon 16 čer, 2014 7:43 pm

Jenomže oni rozdílné opravdu jsou, z těchto fotek to není vidět. Rakouský řídicí vůz má tzv. "Premium Abteil", který má jiné uspořádání než 1. třída pro ČD. V boku levém bočnici má tak ÖBB verze jen 6 oken, zatímco ČD 8 oken.

Tady je ÖBB uspořádání:

http://www.vlaky.net/upload/images/repo ... 866/08.jpg

a ČD tady:

http://www.zelpage.cz/news_n/vagon1.jpg

Bohužel to není malý rozdíl.
radeksindy

Příspěvekod Zx1974 » pon 16 čer, 2014 8:03 pm

Těžko říct co za tím je, ...

Co takhle licence za použití obchodní značky? S tím dnes bojuje spousta modelářkých firem. U kitařů se dá přejmenovat Mercedes W123 na "Civilian german 70's car", u nás to nejde.
Zx1974

Příspěvekod George V. » úte 17 čer, 2014 5:49 am

radeksindy píše:Jenomže oni rozdílné opravdu jsou, z těchto fotek to není vidět. Rakouský řídicí vůz má tzv. "Premium Abteil", který má jiné uspořádání než 1. třída pro ČD. V boku levém bočnici má tak ÖBB verze jen 6 oken, zatímco ČD 8 oken.

...a kolik "modelářů" by si toho všimlo? A kolika z nich by to vadilo?

Ne, ne. Pravdu mám nejspíš já s Forexem. Finanční problémy Roco a předpokládané odbytové problémy tohoto konkrétního modelu...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Vik » úte 17 čer, 2014 7:28 am

George V. píše:
radeksindy píše:Jenomže oni rozdílné opravdu jsou, z těchto fotek to není vidět. Rakouský řídicí vůz má tzv. "Premium Abteil", který má jiné uspořádání než 1. třída pro ČD. V boku levém bočnici má tak ÖBB verze jen 6 oken, zatímco ČD 8 oken.

...a kolik "modelářů" by si toho všimlo? A kolika z nich by to vadilo?

Ne, ne. Pravdu mám nejspíš já s Forexem. Finanční problémy Roco a předpokládané odbytové problémy tohoto konkrétního modelu...

Railjet mě moc nepálí, ale pokud by měl řídící vůz jiný počet oken následoval by na zdejším fórů několika měsíční lynč přes několik stránek jak si to někteří kolegové nebudou kupovat, ROCO nás má za blby a že lepší je firma XY co dělá něco jiného.

Pokud mají finanční problémy tak by bylo bez úpravy formy tento model poněkud riskantní počin
H0
Vik

Příspěvekod George V. » úte 17 čer, 2014 8:38 am

...vše je jen otázkou ceny. Pokud by byl "nemodelový" řidičák (a pokud by to bylo navíc i oficiálně přiznáno a vysvětleno) se vším všudy za cenu vložeňáku, tak by si i RailJet jistě své příznivce našel. A co se týká diskuzí o chybách - to je též otázkou ceny - čím vyšší cena, tím je diskuze "agresivnější" :D .
George V.

Příspěvekod radeksindy » úte 17 čer, 2014 9:33 am

Svojí cenou není Railjet určet pro ty, kteří nerozpoznají 8 nebo 6 oken. Nevím jestli má ROCO nějaké problémy, ale za všech okolností je to logický krok. Správnou verzi ČD z cenových důvodů vyrábět asi nelze (moc peněz za nové formy vzhledem k očekávaným prodejům). Pokud se jen předělá ÖBB verze na ČD, tak to zase neskousne další část modelářů a výsledkem budou zase nižší prodeje. A vyrobit ji záměrně nesprávnou a jít s cenou dolů, přinese možná větší prodeje, ale nemusí přinést zisk. Prostě patová situace. Může to být tlak na obchodníky, aby prostřednictvím předobjednávek dali výrobci větší jistotu.
radeksindy

Příspěvekod George V. » úte 17 čer, 2014 9:47 am

radeksindy píše:Svojí cenou není Railjet určet pro ty, kteří nerozpoznají 8 nebo 6 oken.

...ani bych neřekl. To co jsou někteří modeláři schopni zkousnout mne někdy velice překvapuje. A řekl bych, že "nejtolerantnější" jsou právě ti nejmovitější... Navíc ten RailJet není lokomotiva do vitrínky ale souprava pro provoz na kolejišti, takže nějaký počet okýnek není rozhodující (aspoň tedy pro mne by až tolik nebyl, kdyby mne tento model zajímal - z pohledu mého zaměření na trakci a epochu...). Navíc tvar a provedení těch oken je takový, že to hned nepraští do očí, že něco není v pořádku; obzvláště na kolejišti z pohledu pár metrů.
George V.

Příspěvekod ČouĎák » úte 17 čer, 2014 1:41 pm

už je na cestě kompletní railjet 175 let ÖBB,7vozů + taurus za 605 € i s poštou.
český mě hlavně cenou zatím nebere.
DF porušuje práva svobodného projevu. Příspěvky se přesouvají nebo cenzurují jako za komunistů. ;)
ČouĎák

Příspěvekod ČouĎák » stř 25 čer, 2014 1:51 pm

ČouĎák píše:už je na cestě kompletní railjet 175 let ÖBB,7vozů + taurus za 605 € i s poštou.
český mě hlavně cenou zatím nebere.

kvůli okýnku lpět na minimálních rozdílech nebudu a objednám ještě jednoho a odlakuji ho a přelakuji na ČD Railjeta. :lol:
DF porušuje práva svobodného projevu. Příspěvky se přesouvají nebo cenzurují jako za komunistů. ;)
ČouĎák

Příspěvekod ČouĎák » čtv 26 čer, 2014 11:57 am

tak je doma 175 Jahre Eisenbahn für Österreich
Přílohy
P1300250.JPG
ČouĎák

Příspěvekod VikyV » čtv 26 čer, 2014 5:43 pm

U výrobce ještě v červeném, ale u provedení DR to bylo s prvními kousky také tak...

http://www.elektrickevlacky.cz/modelova-zeleznice-h0-dieselova-lokomotiva-t6792-ragulin-csd-epiv_p_10781.html
VikyV

Příspěvekod Michal Dalecký » pát 27 čer, 2014 1:07 pm

Moc pěkný

Obrázek
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod ReichenbergW » pát 27 čer, 2014 1:21 pm

Jo vypadá to že to trefili, sic ty čínský barvy jsou ve stejným odstínu nějaký světlejší než ty Evropský :-) Jo a kulatý nárazníky povinně vyměnit za malý hranatý. ČS train za 30 korun. Případně zkrátit, na Sergeje Roco šly dobře. U Pika mají asi 20 variant této lokomotivy, kde řeší i vyložený ptákoviny, ale Puffer dávají na všechny stejnej, dokonce si kvůli tomu přemalovali i fotku od O. Řepky v katalogu... Inu i takový je svět modelové železnice .-)
ReichenbergW

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)