malosériové vozy firmy Deltax a další přestavby vozů Y

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: malosériové vozy firmy Deltax

Příspěvekod Tomáš » stř 04 čer, 2014 3:56 pm

Tak Ba je klasika? ne?
Obrázek

Bac by měl být lůžkový vagón ... a ten by mohl jít udělat i bez úprav skříně nebo ne?
Obrázek
Obrázek

WLAB opět lůžkový vůz ovšem našel jsem tento typ klasická okna:to by mohlo jít udělat z "Mitropa"

Obrázek

a tento typ s jinými okny:
Obrázek

WR je klasickej jídelňák co BTTB vyrábělo ?

co nějaký "špeky" jako byl ten kabinet bezpečnosti práce??
Naposledy upravil Tomáš dne stř 04 čer, 2014 4:24 pm, celkově upraveno 1
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod Tomáš » stř 04 čer, 2014 4:20 pm

Zajímavé jsou vozy BDmee a BDmeer ... to jsem ani netušil že už v 80.létech něco takovýho bylo.

Bmee už v dobách ČSD byl?

Velmi zajímavé je tohle:
Obrázek

nebo co třeba Bte
Tomáš

Příspěvekod lesanek » stř 04 čer, 2014 6:04 pm

Ba - pokud nebude vadit, že BTTB má 9 oken, proč ne. To samé i Bac (lehátkový). Vyrábí Tillig i Kuehn.
WLAB by měl být v rámci možností "přesný" (mitropa). Ten s jinými okny vyrábí Tillig (jako všechno ostatní :)).
WR ve skutečnosti má jinak rozmístěná okna, ten BTTB je úplně vedle. Ten nevyrábí nikdo.

BDmee (BDbmsee, dnes reko Bbdgmee) už byly, tuším kolem roku 1988? Vyrábí TT-modell.
Bmee a Amee byly také (1987?) (dnes všechno Bmee, postupně reko Bdmpee). Vyrábí TT-modell, byla i limitka sada Modist (dá se sehnat).
Ten z fotky je BRcm - lehátko s barovou částí. Později překopány na BRm (zrušeny lehátka, nahrazeny sedačkami, dnes reko na ARmpee). Nevyrábí nikdo.
Bte (dnes Bdt/Bp) má 11 oken a jiné podvozky. Zanedlouho bude jako leptaná stavebnice.
lesanek

Příspěvekod Tomáš » čtv 05 čer, 2014 3:19 pm

No koukal jsem,že většinu dělá Tillig a Kuehn. :D Jenže tímto směrem jsem jít moc nechtěl :twisted: .. to pak můžu vyhodit všechny BTTB ypsilonky a koupit fungláče :roll: ... zatím jsem koupil novej pouze ten BDa ČSD. ... takhle mi těch 9 oken nevadilo,když bylo všechno stejný. 20.let to slouží k plné spokojenosti. Jenže mít půlku takovou a půlku takovou,je přece blbost. ... A taky půlka s kinematikou půlka bez... to je terno fix. :mrgreen:
Proto jsem raději chtěl předělávat ty "dědečky" BTTB.
Tomáš

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » čtv 05 čer, 2014 5:25 pm

Tomáši tak jsem přemyšlel i já ,ale bohužel jsem se rozhodnul pro nové vozy a staré použít jen na vyproštovací vlaky atd prostě jen do speciálních souprav kde nebudou nové vozy a nebude to tak vidět .No měl jsem jich dost taky ,ale prodal naštěstí byli patinované tak jsem byl překvapený jak rychle zhruba 15 kusu prodal v dnešní době záplavou těchto vozu na aukru a modelbazaru...
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod lesanek » čtv 05 čer, 2014 6:01 pm

Staré vozy mezi novými nevypadají dobře, nejen díky odlišným rozměrům. Také jsem chtěl dělat z BTTB Y všechno možné, ale jak se postupně začaly rojit vozy nové, neodolal jsem a koupil je. Teď je u mě "v provozu" jen jedna předělávka - Bvt, a to ještě nehotová.
Ať už děláte ČSD nebo ČD, tak kombinací továrních nových vozů a leptaných/odlitkových stavebnic se dá vytvořit plno souprav. Pokud ale někomu stačí přestříkat staré Y, proč ne..
lesanek

Příspěvekod Tomáš » sob 07 čer, 2014 9:19 am

No bohužel jsem smířen,že si ponechám ty staré vozy BTTB. Za tu dobu co je mám,už jsem je celkem slušně vyladil. (zátěž,kolečka) Na některých mám už nainstalovanou i kinematiku. Prodej by byl značně prodělečný.... Jardo právě u tebe na obrázcích jsem někde viděl ty různé předělávky a to mě inspirovalo. Mimo to, mám zatím prakticky nulové zkušenosti s přestříkáváním vagónů,takže na první pokusy bude bezesporu lepší zničit vagón za 200-300kč než fungovaný za skoro 1000kč.
Nejhorší to bude se sháněním těch obtisků.
Tomáš

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » sob 07 čer, 2014 10:02 am

jo jasný dík za kladný ohlas
na jeřábovou jednotku a nehodový vlak se obrať na parostroj sice má to vše v H0 ,ale zmenší ti to i do TT jako mě za80kč jedny obtisky myslím má tam i na jeřáb ,obytný,nářadový vůz no a jidelní atd to má jiran tak nějak se to dá udělat .

Já si chci postavit jidelní čsd z nového tillig to mě nevadí nebojím se toho zaslepit okna něco upravit ...i za tu cenu ...
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod Tomáš » sob 07 čer, 2014 10:07 am

Tys tam těch úprav měl daleko víc... už to nemůžu najít
No já hlavně myslel ty obtisky k těm vozům,co jsem dal o kousek výš na obr. (československá pošta, lůžkové vozy, jídelní, služební vozy s oddílem atp..)
Třeba bych ukecal Petra, on to dělá velmi precizně. Jenže musel by se s tím kreslit atd..
Tomáš

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » sob 07 čer, 2014 10:14 am

se služebním oddílem je DK model i bočnice má

nějaký i poštovní 350kč za sadu
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod Jacek » sob 07 čer, 2014 3:53 pm

Tomáš píše:Třeba bych ukecal Petra, on to dělá velmi precizně. Jenže musel by se s tím kreslit atd..

Tak to kreslení je práce na chvilku, realizace na rok. A pak, co se stovkou obtisků, když si jich vezmeš aspoň pár desítek, nakreslím cokoliv :P
Z "ypsiloňáků" mám A, B, AB, Bc, BDs, Beer a ten kabinet, v plánu možná celomodrý WLAB nebo nějaký salon SR. Pak mám poštu Fa, Postm, Postw, současný Post w a velkoprostor Bdt, Bpe, Bte
Obrázek

Obrázek

Neví někdo jak vypadal interiér toho školního vozu?
Obrázek

gumy na dveřích jsou taky obtisk, na boku 0,2 mm, na čele 0,1 mm
Obrázek
Jacek

Re: malosériové vozy firmy Deltax a další přestavby vozů Y

Příspěvekod Tomáš » ned 08 čer, 2014 8:23 am

U tohoto se musí taky zaplnit třeba ta A4? Že by se to naskládalo,víc typů obtisků na ten A4 arch. Další věc,že bych potřeboval mít ty obtisky ve verzi ČSD.
Určitě by se mi líbil ten Bac, WLAB, BDmee, BRcm, Bte, a ta československá pošta a to DR pošťáku
Tomáš

Příspěvekod Jacek » ned 08 čer, 2014 11:49 am

Tomáš píše:U tohoto se musí taky zaplnit třeba ta A4? Že by se to naskládalo,víc typů obtisků na ten A4 arch. Další věc,že bych potřeboval mít ty obtisky ve verzi ČSD.
Určitě by se mi líbil ten Bac, WLAB, BDmee, BRcm, Bte, a ta československá pošta a to DR pošťáku

Je to jinak, na archu nesmí být nic vícekrát, protože těch archů se vytiskne 100. Tím pádem nikdy nebudu dělat to co existuje jako tovární model. Bac, WLAB, atd., to by bylo nošení dřeva do lesa :P

V ČSD mám jen to Fa, Postm, Bymee
Jacek

Příspěvekod Tomáš » stř 18 čer, 2014 3:53 pm

Tak začnu tím vozem Bac připadne mi na přestavbu nejjednodušší. Mám tu pár německých ABme, ze kterých by se to dalo předělat. Obtisky by se měli dát sehnat. Co za zelenou zvolit na skříň? Má někdo nějaký typ, aby to bylo nejvíc k té zelené ČSD BTTB ?

Další v pořadí bude WLAB. předělám z německé "MITROPA" obtisky dělá Jíran na WLABm. Opět platí co předtím co za "zelenou" na skříň.

Z německého pošťáku můžu udělat modrej pošťák. Co za modrou? Když koupím ještě ty bočnice můžu udělat i ten Postw

Za pomocí bočnic můžu mít i Dsa.

Další v pořadí by mohl být BRam bočnice se opět dělají obtisky ČSD taktéž. Tam by mohly být jaké barvy v tomto schématu?
http://svet-zeleznice.cz/images/vozy/bram.jpg

BRcm nikdy jsem živě neviděl, proto se ptám... z jedné strany je vidět,že chybí jedno okno.. je zaslepeno a z opačné strany jsou dvě okýnka ty malý? Nebo to je každý něco jinýho? Někde se píše "lehátkový vůz" a někde "lehátkový vůz s bufetovým oddílem" Problém by mohly být u výroby pouze ty dveře. Zaslepení okna problém není a ty malý okýnka by šly použít v rámci možností z BTTB patráků.

Pak je tu WRm tohle už jsou fakt vozy který jsem nikdy neviděl.
http://www.parostroj.net/katalog/ov/ima ... _001-7.jpg
Možná by to šlo udělat opět z lůžkové Mitropa
Tomáš

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)