Novinky H0 2014

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2014

Příspěvekod George V. » pát 30 kvě, 2014 5:00 pm

FloP píše:a už vyběhla novinka Balm Piko v barvách ČSD - jen zatím v našich zemích je "ticho po pěšině" ... :?:

http://www.modellbahnshop-lippe.com/pro ... odukt.html

...se divíš, za ty prachy to nikoho nezajímá.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod ReichenbergW » pát 30 kvě, 2014 5:25 pm

Anežko Česká a co pa by to mělo být? Pravda písmenka časem přibývala - Ba, Bal ale na Balmu se to usadilo, až to sklouzlo k Bnp :-)

Jinak vozy jsou, třeba zde: http://www.ukralezeleznic.cz/katalog-zb ... lmenu=1:17

Jen foto modelu ještě zase není. O tom že by to nikoho nezajímalo bych se taky nestrachoval, jen prodej půjde pomaleji. Prodávají se o hodně dražší vozy. Inu cenová politika je u Pika prapodivná, to ale neznamená že ten výrobek je špatný.

V roce 1972 vůz a jeho popis pěkně zachytil zeslulý Vlastík Novotný se kterým jsem rád na pivo chodíval, protože vždycky jsem se něco novýho dozvěděl a nejednou mi něco namaloval. A tom byl mistr .-) Fotek vozů ze všech období je taky dost.
Přílohy
525143.jpg
ReichenbergW

Příspěvekod milan ferdián » pát 30 kvě, 2014 5:36 pm

ReichenbergW píše:Anežko Česká a co pa by to mělo být? Pravda písmenka časem přibývala - Ba, Bal ale na Balmu se to usadilo, až to sklouzlo k Bnp :-)

Jinak vozy jsou, třeba zde: http://www.ukralezeleznic.cz/katalog-zb ... lmenu=1:17

Jen foto modelu ještě zase není. O tom že by to nikoho nezajímalo bych se taky nestrachoval, jen prodej půjde pomaleji. Prodávají se o hodně dražší vozy. Inu cenová politika je u Pika prapodivná, to ale neznamená že ten výrobek je špatný.

V roce 1972 vůz a jeho popis pěkně zachytil zeslulý Vlastík Novotný se kterým jsem rád na pivo chodíval, protože vždycky jsem se něco novýho dozvěděl a nejednou mi něco namaloval. A tom byl mistr .-) Fotek vozů ze všech období je taky dost.

Tak to koukám,protože Lipenka mě vůbec nenapadla :D .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod ReichenbergW » pát 30 kvě, 2014 5:41 pm

Milane to je v pohodě, oba vozy existují naštěstí dodnes a těší se dobré kondici. V detailech a podvozcích se ale liší. Vůz od Pika má pěkné označení Balm 70 54 21-05 000-0 ČSD a revizi v polovině 70. let.
ReichenbergW

Příspěvekod milan ferdián » pát 30 kvě, 2014 5:46 pm

ReichenbergW píše:Milane to je v pohodě, oba vozy existují naštěstí dodnes a těší se dobré kondici. V detailech a podvozcích se ale liší. Vůz od Pika má pěkné označení Balm 70 54 21-05 000-0 ČSD a revizi v polovině 70. let.

Škoda,že realizace Lipenky probíhá jen v N-ku :D .Zajímavé je,že vozy jsem v katalogu parostroje nenašel,ale to už je věc vedlejší,protože ti věřím :wink: .
Přílohy
dscn6014BalmLipenka.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Barbucha » pát 30 kvě, 2014 5:55 pm

Páni znalci, nejezdil takový vůz na trati Kolešovice - Krupá jako smíšený manipulák s Hektorem v čele? Ten od Pika myslím, jste na mě moc rychlí.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod milan ferdián » pát 30 kvě, 2014 6:09 pm

Barbucha píše:Páni znalci, nejezdil takový vůz na trati Kolešovice - Krupá jako smíšený manipulák s Hektorem v čele? Ten od Pika myslím, jste na mě moc rychlí.

Myslíš tento manipulák? :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Barbucha » pát 30 kvě, 2014 6:19 pm

Ježkovy voči, přesně on a ve vagonu byly kamna :-D. To je nádhera, dík moc!! Jel jsem v tom párkrát na chmelu. Jen na ten vagon jsem návalem věku nějak nemohl vzpomenout.
Barbucha

Příspěvekod ReichenbergW » pát 30 kvě, 2014 6:37 pm

Pěkné, ale určitě bych ten modro-bílý neschovával dozadu neb je přesnější. U červenohnědého nemám takový stav úplně potvzený, zato mám fotku kde je vůz zachycený v červeno-krémovém nátěru, ale ještě má červený pruh na čele. To je ale foto z 50. let, takže později mohl být červenohnědý jako Calmy se středním vstupem, Altenbergy, či bývalé M 275.0 předělané na vleky. Každopádně ty modro-krémové se stříbrnou poprsnicí byly min. čtyři. Zdokumentovány jsou čísla Balm 5-0028 až 031. Šlo o bývalé řídící vozy Balm-ř 4 - ty mohly být celé červené jako motorové vozy se kterými jezdily /a nebyly to jen M 150.0 ale i např. M 261.001 či M 283.001). Tedy by musel mít ale jiný popis. Další vůz Balm 5-0032 byl hodně podobný. Bylo jich tu víc, některé měly i jinak členěná okna jako pozůstak oddílu 2. a 3. třídy. V H0 je postupně taky realizuju, ale protože jsem si vymyslel i vůz, resp. oba vozy EM 411.0 tak to ještě nějaký čas potrvá. Tam je toho (základ vůz VT 137 Piko, druhý vůz základ Liliput) na změnu hodně, čela, celá bočnice i spodek. Takže časem taky budou. Info o některých těchto vozech je v Dráze 2 a 12/2003.
Jestli takový vůz, nebo podobný vůz jezdil na kolešovce nevím, ale možný je všecko. Např. v létě 1967 další z těchto vozů zdokumentoval Vlastík Novotný v Praze-Krči. Měl červeno-krémový nátěr a číslo Balm 5-0033. Tedy patrně jezdil na pacifiku. Oba vozy z Lipenky (Schürzenwagen z roku 1939), byly údajně lazeretní vozy po válce zadržené bez interiéru a proto je naše dílny dostrojily. Měly čísla Balm 5-0023 a 025 (to jsou ty co jsou dodnes muzejní na bechyňce), a patrně existovaly i další vozy. Ještě je toho na objevování moc a moc... A proto i na Parostroji ještě veliké množství vozů není a asi ani nikdy nebude. Jednou bych rád viděl katalog vozů jako mají Němci, jednotlivé listy do šanonu. Když se něco najde nebo změní jednoduše se list vymění...
ReichenbergW

Příspěvekod ReichenbergW » pát 30 kvě, 2014 6:39 pm

Barbucha píše:Ježkovy voči, přesně on a ve vagonu byly kamna :-D. To je nádhera, dík moc!! Jel jsem v tom párkrát na chmelu. Jen na ten vagon jsem návalem věku nějak nemohl vzpomenout.

Myslím že to není on, na kolešovce jezdil i Balm /ex Calm/ se středním vstupem, tam byly kamna taky :-)
ReichenbergW

Příspěvekod TTmili » pát 30 kvě, 2014 7:07 pm

Když už se rozjela debata o kořistních vozech, tak to lehce využiju i když to sem nepatří. Existuje i nějaká jiná fotka "zástěrkových" vozů u ČSD než ta s "osmidveřákem" za papouškem co se tady kdysy objevila? Mám na mysli předválečné vozy, ze kterých typově vychází i např. jídeláky WR4ü-39 ( http://parostroj.net/katalog/ov/formular.php3?ind=114 ). Případně i jestli těch vozů u nás zůstalo víc než jen ten jeden konkrétní?
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Barbucha » pát 30 kvě, 2014 7:36 pm

ReichenbergW píše:
Barbucha píše:Ježkovy voči, přesně on a ve vagonu byly kamna :-D. To je nádhera, dík moc!! Jel jsem v tom párkrát na chmelu. Jen na ten vagon jsem návalem věku nějak nemohl vzpomenout.

Myslím že to není on, na kolešovce jezdil i Balm /ex Calm/ se středním vstupem, tam byly kamna taky :-)

On ne, coby vagon, blbě jsem to napsal. "On" jsem myslel smíšenej manipulák :-D. Německej vagon od českýho ještě rozeznám, protože vím, že ten druhej není není německej, tak musí bejt s největší pravděpodobností českej. :oops: To je zas postižní těch, co nedělají ČD nebo ČSD. Pro mě jsou kořistní vozy domácí…
Barbucha

Příspěvekod Barbucha » pát 30 kvě, 2014 7:40 pm

TTmili píše:Když už se rozjela debata o kořistních vozech, tak to lehce využiju i když to sem nepatří. Existuje i nějaká jiná fotka "zástěrkových" vozů u ČSD než ta s "osmidveřákem" za papouškem co se tady kdysy objevila? Mám na mysli předválečné vozy, ze kterých typově vychází i např. jídeláky WR4ü-39 ( http://parostroj.net/katalog/ov/formular.php3?ind=114 ). Případně i jestli těch vozů u nás zůstalo víc než jen ten jeden konkrétní?

Jeje, ten jídelňák jsem si zrovna dneska donesl domů. Sháněl jsem ho pěkně dlouho za rozumnou cenu…
Barbucha

Příspěvekod viky » pát 30 kvě, 2014 7:42 pm

Pro inspiraci.
Hledej 10 rozdílů :)
002-VOZ-17.4.JPG

001-VOZ-17.4.JPG
viky

Příspěvekod ReichenbergW » pát 30 kvě, 2014 7:45 pm

TTmili píše:Když už se rozjela debata o kořistních vozech, tak to lehce využiju i když to sem nepatří. Existuje i nějaká jiná fotka "zástěrkových" vozů u ČSD než ta s "osmidveřákem" za papouškem co se tady kdysy objevila? Mám na mysli předválečné vozy, ze kterých typově vychází i např. jídeláky WR4ü-39 ( http://parostroj.net/katalog/ov/formular.php3?ind=114 ). Případně i jestli těch vozů u nás zůstalo víc než jen ten jeden konkrétní?

Dá se říct že od letoška existují. Díky nedávno získané sbírce unikátních fotek z 50. let, jsou k dispozici min. tři čísla (byť něco se vědělo už dříve), přičemž jeden je ex. BCa, dva pak Ca ex DR, u nás ale značeny degradací třídy jako ABa a Ba. V TT je už máte pro Tilliga připravený. V H0 nám bohužel díky liknavosti Liliputu nezbude nic než pěrestrojka .-)
ReichenbergW

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)