Domácí kolejiště H0; DR epocha IIIc

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Pokus o domácí kolejiště.

Příspěvekod shodan » ned 23 bře, 2014 10:09 am

Barbucha píše:Který odkazy? Dlouho jsem žádnej nedal, jen přílohy.

http://sklad.souboru.cz/index.php?p=dow ... m39Ur5P0tp

ty prvni :)
shodan

Příspěvekod Barbucha » ned 23 bře, 2014 11:06 am

Aha, tak tam nic moc nebylo, jen se ladil tento plánek:
Obrázek
Za tu dobu skončil onen server, na kterém to bylo uložené. Výsledek bude taky malinko jinačí, spíš dojde ke zjednodušení, ale to už jsem nekreslil, mám to v hlavě. Jinak "pokroky" ve stavbě jsou na G+, viz nějaký odkaz v příspěvcích.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod shodan » ned 23 bře, 2014 6:38 pm

jo díky :)
shodan

Re: Domácí kolejiště H0; DR epocha IIIc

Příspěvekod Barbucha » ned 18 kvě, 2014 8:33 pm

Jak se říká, co se vleče, neuteče. Tak tímto tempem pokračuju ve stavbě. Doplodil jsem zhlaví, ale zjistil jsem, že mám proklatě málo místa na topírnu a příslušenství. Nezbývá mi nic jiného, než je sestavit a pohrát si s tím v reálu. Zatím jsem doplodil pískování a jeřáb na uhlí. Zbývá to jednodušší, výtopna :-).
Obrázek
To stavědlo na fotce nebude v těchto místech, ale na druhé straně kolejí bude "imaginární", povedou od něj kabelové kanály k levému zhlaví. Stavědlo přijde na pravé zhlaví. Ta pohozená kolej, na které stojí V36, je budoucí kolej vlečky a krz ní mám problémy s prostorem. Nicméně jistou miniaturizací příslušenství se s tím nějak poperu.
Obrázek
Zatím vše, jen jsem chtěl naznačit, že furt jen nežvaním, ale i něco dělám.
Naposledy upravil Barbucha dne pát 06 úno, 2015 6:52 pm, celkově upraveno 1
Barbucha

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 19 kvě, 2014 5:13 am

No konečně vidím nějaké pořádné fotky a koukám,že makáš jako blázen. :D Co ty 2 koleje přehodit,výtopnu blíž ke kolejíma vlečku dál?Ať se Ti daří.
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod milostt » pon 19 kvě, 2014 6:45 am

Mě se nelíbí ta dřevotříska , už to tu bylo několikrát probírane , že je to neštastné řešení.jinak , fotky pěkné inspirativní
Naposledy upravil milostt dne pon 19 kvě, 2014 7:01 am, celkově upraveno 1
TT moje hobby http://www.mancicke-vlaky.wz.cz/
milostt

Příspěvekod Barbucha » pon 19 kvě, 2014 6:58 am

milostt píše:Mě se nelíbí ta dřevotříska , už to tu bylo několikrát probírane , že je to neštastné řešení.jinak , fotky pěkné inspirativní

Není to dřevotříska, ale mnohem pevnější OSB desky odolné proti vodě. Na rozpon 0.5 m jsou dostačující. Dřevotříska má jinou strukturu vláken. Vlákna jsou krátká, jádro není kompaktní, pak to pracuje a láme se to.
Pro ilustraci:
Dřevotříska
Obrázek
OSB
Obrázek
Naposledy upravil Barbucha dne pon 19 kvě, 2014 7:03 am, celkově upraveno 1
Barbucha

Příspěvekod Barbucha » pon 19 kvě, 2014 7:03 am

miroslav lengyel píše:No konečně vidím nějaké pořádné fotky a koukám,že makáš jako blázen. :D Co ty 2 koleje přehodit,výtopnu blíž ke kolejíma vlečku dál?Ať se Ti daří.

Přehodit lze leccos. Já už chtěl dělat výtopnu i na druhém zhlaví, jenže ta mám v plánu malé překladišťátko, tak mi bylo líto místa. Přehozením kolejí, jak píšeš, bych pak neměl vlečku, ale další kusou staniční kolej, protože bych si rozstřelil ulici a ještě ji nestočil do fabriky. Jak doplácám tu výtopnu, tak to nějak naznačím v reálu. Zatím to tam nemůžu zaklopit krz drátování. Trápí mě layout pultu a materiál provedení.
Barbucha

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 19 kvě, 2014 7:32 am

Teď jsem pootočil kolečkem na myši a prohlédl si plánek co je o kousek výš. :D Možná by stačilo malinko změnit rozložení budov a mohlo by to být.Třeba zaměnit položky 8 a 9.Pak by se Ti mohla vejít ještě jedna kolej vedle té remízy.
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Barbucha » pon 19 kvě, 2014 7:51 am

Na plánek nekoukej, to jsem tu vystavil jen krz dotaz a pro rozměrovou představu. Je to krapet jinak, protože předtím jsem počítal s jiným kolejivem a jinak položeným SN. Z toho vylezla jiná poloha zhlaví, koleje jsou víc napřímené a navíc přibyla obslužná kolej k výtopně pro zásobování palivem a odvoz popela. Možná ještě hodím výtopnu na vedlejší kolej, ale měl bych asi problém s popelovou jámou. Až tu výtopnu postavím, tak si to poskládám. Ještě pořád to můžu odsunout na rozhraní rámů, což jsem původně nechtěl, ale teoreticky je to stále možné.
Vlečkové koleje tak jak jsou na plánku, to je naprostá ptákovina. Ten ocásek mezi číslem 5 a 10 tam nebude. Vlečka povede rovně směrem k tomu svahu a pak se bude stáčet kolmo v přední části kolejiště. Bude dvoukolejná se vsazenou obloukovou výhybkou. Tehdy jsem to tam ke konci nějak neflákal, protože to nemělo smysl řešit dopodrobna. Navíc jsem tehdy ani neměl konkrétní stavby. Plánek je z roku 2009.
Barbucha

Příspěvekod Ferda » pon 19 kvě, 2014 8:06 am

Nechci ti brát iluzi, ale jestli je OSB odolná proti vodě, tak se probodnu lavórem.
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » pon 19 kvě, 2014 8:16 am

no u jednom typu to píší ,ale pravda je jinde to je fakt pokud to nezaděláš venku nějakým eternitem neno jinou kritinou při budování nějaké stavby venkovní tak se to rozpadne během několika let laky nátery nepomůžou kamarád tak obložil boudu a lakoval lakoval a nepomohlo nic...přitom kupoval vodě odolnou ...

to je to samé jak jsem stavěl haly a pláště panely ta pur pěna mezi plechy panelů je prý nehořlavá kurnik víte jak to hoří a rychle... :lol: :lol:
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod Barbucha » pon 19 kvě, 2014 8:27 am

Ferda píše:Nechci ti brát iluzi, ale jestli je OSB odolná proti vodě, tak se probodnu lavórem.

Ještě jsem jí přelakoval, abych mohl řádit se štěrkem, ale při zkouškách odolnosti to stejně nebylo nutný. Navíc mám pod kolejema ještě korek… Na zahradě se mi deska rozpadla až po celoroční expozici vlivům počasí, respektive po zimě :-D. Kolejiště nebudu sprchovat, nebudu ho vynášet na zahradu a kromě požáru a následnýho hašení se na něj nemá jak dostat voda. Myslíš, že ta překližka vydrží delší dobu ve vlhku?
SN se po roce ani nehlo.
Barbucha

Příspěvekod Barbucha » pon 19 kvě, 2014 8:33 am

Tkadlec Jaroslav píše:no u jednom typu to píší ,ale pravda je jinde to je fakt pokud to nezaděláš venku nějakým eternitem neno jinou kritinou při budování nějaké stavby venkovní tak se to rozpadne během několika let laky nátery nepomůžou kamarád tak obložil boudu a lakoval lakoval a nepomohlo nic...přitom kupoval vodě odolnou ...

to je to samé jak jsem stavěl haly a pláště panely ta pur pěna mezi plechy panelů je prý nehořlavá kurnik víte jak to hoří a rychle... :lol: :lol:

PUR pěna při požáru hoří, ale nezapálíš ji zapalovačem, aby ti hořela jasným plamenem a hlavně neodkapává. Obvodové panely obsahují retardéry hoření. Teď jsem cosi patlal v nějaké hale a odolnost PUR panelů je krátkodobě 250°C.

Jinak já furt nevím, co máte s tou vodou? To jednou týdně umejváte kolejiště Wapkou?
Barbucha

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » pon 19 kvě, 2014 8:36 am

OSB mají i ve Ždáru a Lhotce u Opavy a to jsou mega kolejiště ,byl bych klidný jen to je těžší váhově ...
Tkadlec Jaroslav

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště