Lokální trať (TT) 4,6x2,3 m

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Lokální trať HO (TT) 4,6x2,3 m

Příspěvekod JanoH0e » čtv 15 kvě, 2014 7:56 pm

Urob stôl nižším - nastavovacím na výšku a šupni ho pod koľajisko. :lol:
JanoH0e

Příspěvekod Tomas.Brezina » čtv 15 kvě, 2014 8:13 pm

JanoH0e píše:Urob stôl nižším - nastavovacím na výšku a šupni ho pod koľajisko. :lol:

Ahoj, to už jsem taky promýšlel... Ale jak se znám, tak by mě bavilo ho složit tak dvakrát...Musel bych se svýho PCčka udělat notebook :) a místo lampičky čelovku :lol: .
Tomáš Březina
On30 úzkorozchodná americká železnice
z21/Multimaus/Rocrail
Tomas.Brezina

Příspěvekod Tomas.Brezina » čtv 15 kvě, 2014 8:44 pm

Přidávám boční pohled místnosti. Kdyby to viděl můj profesor na technický kreslení, tak by se nestačil divit...Jo ještě, že máme to malování :mrgreen:
výška místnosti je 2200mm.
Tomáš Březina
z21/Multimaus/Rocrail
Tomas.Brezina

Příspěvekod Myšpulín » pát 16 kvě, 2014 2:22 pm

To máš vchod jen v tom metru výšky? To je o hlavu, ne?
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod Tomas.Brezina » pát 16 kvě, 2014 7:48 pm

Myšpulín píše:To máš vchod jen v tom metru výšky? To je o hlavu, ne?

Ahoj, nene vchod má skoro 2,5m výšku. V tom místě kde je vchod je domek zatočený do eL. Musel bych to asi nafotit... Ale celkově o hlavu to je. Ale bude mi to muset stačit :) O vlastní místnosti už sním pekelně dlouho, ale to tady asi nemá cenu rozvádět. 8)
Pro info přikládám půdorys domu, ale nevím jestli to někdo pochopí, poněvadž ze mě stavař asi nebude. Mě snad opravdu donutíte ten Acad naistalovat :lol: :lol: :lol:
Tomáš Březina
z21/Multimaus/Rocrail
Tomas.Brezina

Příspěvekod Myšpulín » pát 16 kvě, 2014 9:01 pm

Pochopitelné to je. A koukám, až bude nejhůř, zabereš ještě kus půdy ... :lol: :lol:
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod Tomas.Brezina » sob 17 kvě, 2014 11:12 am

Myšpulín píše:Pochopitelné to je. A koukám, až bude nejhůř, zabereš ještě kus půdy ... :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: Jo to by nebylo tak snadný.... půdu má ve vlastnictví tchýně... to bych musel být hodně hodnej a to mi občas nejde :lol: :lol: Ne bohužel metr od zdi směrem do půdy je uprostřed komín...A ten u kolejiště nehci :)
Tomáš Březina
z21/Multimaus/Rocrail
Tomas.Brezina

Příspěvekod Tomas.Brezina » sob 17 kvě, 2014 11:24 am

Mám tak pročteno přes půl df. A co jsem hodně zaznamenal je to, že většina končí stejně u posunu a je jim líto, že nemají větší stanici s možností většího "vyblbnutí" i na úkor volné tratě. Co si o tom myslíte? Je to opravdu tak? Měl bych se zaměřit spíše na stanici? Je pravdou, že navrhnout kloudnou širou trať, na tak malém prostoru, je velmi těžké. Možná kvůli půl metru širé tratě přijít o půl metru stanice je k zamyšlení...
Líbil se mi návrh od Jirky (chameleona), který návrhnul jakousi "promenádu" pod nádražím, kde by se nechal dobře sledovat jedoucí vlak a nad takovouto promenádou postavit větší úvraťovou stanici třeba i s menším areálem, jak jsem zamýšlel před tím... Osobně se mi to zamlouvá stále více... Díky za Vaše názory. Tomáš
Tomáš Březina
z21/Multimaus/Rocrail
Tomas.Brezina

Příspěvekod Jiri Dvoracek » sob 17 kvě, 2014 11:58 am

tomas-biza píše: Ne bohužel metr od zdi směrem do půdy je uprostřed komín...A ten u kolejiště nehci :)

Proc ne? Udelas kominem tunel a odpadne Ti problem s patinou lokomotiv a vagonu :mrgreen: :mrgreen:
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

Příspěvekod KaRei » sob 17 kvě, 2014 12:27 pm

Motiv širé trati je, řekl bych, spíše na koukání než interaktivní ježdění, právě proto, že tam je méně možností posunu. Je ideální mít pro takové kolejiště automatiku, aby se vláčky daly pustit třeba při návštěvě. Vláčky jezdí samy a ty se věnuješ hostům. Na hraní ale asi tolik bavit nebude, protože jízda na něm kvůli nedostatečnému blbnutí na posunech začne být repetetivní.
Velké nádraží a spousta vleček poskytuje více možností blbnout a tím tedy i větší flexibilitu pro hraní. Nezačne tak rychle nudit. Na druhou stranu pohled na fabriky a nádraží nemusí být pokochání pro každého. Přece jen si většina lidí pověsí doma raději obraz přírody, než třeba oceláren.

Pokud by to bylo kolejiště do obyváku místo třeba velkého akvárka, pak raději širou trať v krajině s nějakým decentnějším nádražím.
Pokud to má být na hraní si na půdě, pak velké nádraží a spousta vleček asi není na škodu.

Musíš se ale zetat sám sebe, co od kolejiště očekáváš - jestli se jím chceš spíše kochat, nebo si s ním aktivněji hrát.
KaRei

Příspěvekod Tomas.Brezina » sob 17 kvě, 2014 3:21 pm

Jiri Dvoracek píše:
tomas-biza píše: Ne bohužel metr od zdi směrem do půdy je uprostřed komín...A ten u kolejiště nehci :)

Proc ne? Udelas kominem tunel a odpadne Ti problem s patinou lokomotiv a vagonu :mrgreen: :mrgreen:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tomáš Březina
z21/Multimaus/Rocrail
Tomas.Brezina

Příspěvekod Tomas.Brezina » sob 17 kvě, 2014 3:29 pm

KaRei píše:Motiv širé trati je, řekl bych, spíše na koukání než interaktivní ježdění, právě proto, že tam je méně možností posunu. Je ideální mít pro takové kolejiště automatiku, aby se vláčky daly pustit třeba při návštěvě. Vláčky jezdí samy a ty se věnuješ hostům. Na hraní ale asi tolik bavit nebude, protože jízda na něm kvůli nedostatečnému blbnutí na posunech začne být repetetivní.
Velké nádraží a spousta vleček poskytuje více možností blbnout a tím tedy i větší flexibilitu pro hraní. Nezačne tak rychle nudit. Na druhou stranu pohled na fabriky a nádraží nemusí být pokochání pro každého. Přece jen si většina lidí pověsí doma raději obraz přírody, než třeba oceláren.

Pokud by to bylo kolejiště do obyváku místo třeba velkého akvárka, pak raději širou trať v krajině s nějakým decentnějším nádražím.
Pokud to má být na hraní si na půdě, pak velké nádraží a spousta vleček asi není na škodu.

Musíš se ale zetat sám sebe, co od kolejiště očekáváš - jestli se jím chceš spíše kochat, nebo si s ním aktivněji hrát.

Díky, je mi jasný. že s tímto nelze poradit. No vláčkodromů, kde sem se mohl pokochat "ohromně" dlouhou jízdou vlaků mám už za sebou si myslím dost...Tak je potřeba jít o level dále. Našel jsem tu na df plánek od Milana, kde bylo jen na 6 metrech uhelná elektrárna (pokud se mýlím, ukamenovat mě). Nevím proč, ale moc se mi to líbilo...
Chci postavit kolejiště, kde se budu kochat aktivním hraním... :)
Tomáš Březina
z21/Multimaus/Rocrail
Tomas.Brezina

Příspěvekod chameleon » sob 17 kvě, 2014 6:36 pm

nebo od každého něco - nemusíš mít nádraží vůbec, ale ty ocelárny mít jako vlečku u hlavní tratě. Zkrátka automat/návštěva si jezdí po hlavní trati, a ty si něco děláš na vlečce :wink:
chameleon

Příspěvekod Tomas.Brezina » sob 17 kvě, 2014 6:53 pm

hmm, taky zajímavé, ale asi by mi chybělo pěkně rozvětvený zhlaví...spousty a spousty vyhýbek... :mrgreen: No vypadáto, že brzo z HO skončím minimálně u N :lol:
Tomáš Březina
z21/Multimaus/Rocrail
Tomas.Brezina

Příspěvekod chameleon » sob 17 kvě, 2014 6:57 pm

já ale nemyslel jednokolejnou vlečku :wink: Ale pořádný vlečkový kolejiště... :)
chameleon

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště