od Michal Šuhajda » pon 12 kvě, 2014 10:33 am
Tlačení vlaku jsem zažil několikrát. Poprvé na brigádě v Plzeňském pivovaru, kde se tlačily vozy k rampě (rok 1994, chlaďáky ložené přepravkami na pivo - basami), přeprava vozidel ve výrobním areálu tlačením je taky celkem běžná záležitost, ale nejkurióznější jsem zažil cca před 6 lety.
Jeli jsme vlakem (810 + 010) z Plas do Plzně. V H. Bříze vysadil motor poprvé, ale ještě si dal říct. ovšem kousek před Třemošnou vysadil úplně. Protože jsme v Třemošné měli křižovat s rychlíkem, chtěl dojet fíra setrvačností, ale ani to neklaplo. Někde u vjezdu zůstal stát chvíli se hrabal v motoru, a pak se zeptal jestli se najde pár chlapů ochotných tlačit. Nchtěl moc zpozdit protijedoucí rychlík, který tou dobou už brzdil v Třemošné. Bohužel byl vlak obsazen povětšinou staršími dámami a dětmi, takže nás bylo asi pět včetně vlakvedoucího.
Po rovině jsem soupravu ještě utlačili, ale oblouk před přejezdem už byl nad naše síly.
Takže nezbylo než čekat až dojede 742 od manipuláku z Kaznějova a rychlík si odvezl 45 minut zpoždění.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat