tomas-biza píše:Ahoj, díky za postřeh. Koukám, že jsme skoro sousedi ...
Tož zdar krajane...

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
tomas-biza píše:Ahoj, díky za postřeh. Koukám, že jsme skoro sousedi ...
Sedli-CB píše:tomas-biza píše:Ahoj, díky za postřeh. Koukám, že jsme skoro sousedi ...
Tož zdar krajane...
Rocky_MK píše:Není to škoda, vést tu trať tak blízko okraje? ...
Rocky_MK píše:Není to škoda, vést tu trať tak blízko okraje?
Omlouvám se, že se do toho jako "lama" vůbec se*u, ale nedalo mi to
tomas-biza píše:Rocky_MK píše:Není to škoda, vést tu trať tak blízko okraje?
ahoj, každá připomínka je důležitá. Donutí člověka o tom popřemýšlet a ujistit se, zda by se to nedalo vymslet ještě o kus lépe...Ale jde v tomto případě opravdu o záměr. chtěl jsem mít i trochu místa pro krajinu, část městské zástavby či nějaký průmyslový areál... Proto to volné místo v oblouku..
Rocky_MK píše:tomas-biza píše:Rocky_MK píše:Není to škoda, vést tu trať tak blízko okraje?
ahoj, každá připomínka je důležitá. Donutí člověka o tom popřemýšlet a ujistit se, zda by se to nedalo vymslet ještě o kus lépe...Ale jde v tomto případě opravdu o záměr. chtěl jsem mít i trochu místa pro krajinu, část městské zástavby či nějaký průmyslový areál... Proto to volné místo v oblouku..
Jasně, je to tvoje volba. Jenom si myslím, že to každé kolejiště dost vyzdvihne, když trať není příliš blízko u okraje a z obou stran je tam pruh krajiny alespoň deset, patnáct čísel.Ale chápu, že by to znamenalo zmenšit poloměry oblouků v těch dvou výběžcích a zas by se tam moc lámal vlak. Takže jako bych nic neřekl...
tomas-biza píše:Manželství a železniční modelářství je samej kompromis...![]()
![]()
tomas-biza píše:Tak prodlouženo, umazáno, narovnáno...
tomas-biza píše:Beru metr a jdu měřit.... Hodím sem komplet rozměry místnosti. Poněvadž od minule se spousta věcí změnila. Pracovní stůl mám poněkud méně širší- změřím taky.
chameleon píše:Tomáši, nedá mi to, a musím ještě reagovat - ten výběžek před nádražím mi tam od začátku nesedí a myslím, že je zbytečný a prostě celý na pikaču - budeš se třeba přes něj špatně dostávat k nádraží (k levýmu zhlaví), překážet uprostřed místnosti, a je tam jen oblouk s ještě mizerným poloměrem..![]()
Pak mi ještě nedalo:
* mezi nádražími máš 3 tratě vedle sebe - přijde mi to dost
* v hlavní stanici musíš na nádraží koukat přes nádražní budovu a sklad
Trochu jsem to přeskládal, jak by se to líbilo mě, a aby to bylo více praktičtější...
* hlavní trať pod nádražím by mohla být o dost níž, a stačil by mezi trať a nádraží dát svah s křovinami, aby ti moc nezakrývaly pohled na nádraží
* hl. trať by vedla buď pod přehradou ev. hrází (dle nivelity hladiny nádrže)
* skryťák může být buď pod hlavním nebo koncovým nádražím, jak bude libo]
tomas-biza píše:Musím jen dodat, že stůl před okno umístit bohužel nejde. Po předělání celé podlahy se razantně snížila výška a okno je cca 400mm nad podlahou. )
tomas-biza píše:ale asi zde opět platí, že méně je někdy více...
Jirko, díky moc za Tvůj příspěvek. Koukám do toho a přijde mi to o 100% hezčí. Jenom co s tím proklatým stolem.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků