Roco Čmelák T669.0

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Roco Čmelák T669.0

Příspěvekod ReichenbergW » sob 10 kvě, 2014 2:16 pm

Hmm tak to je ovšem průss... Až budu mít model doma (snad pondělí), tak prozkoumám nějaký řešení, neboť tohle mě asi neuspokojí. Copak ta čestin :-) to je ještě dobrý, byť dneska to už málokoho evidentně zajímá /což je na druhou stranu asi dost smutný/, leč když výrobáci neumí číst vlastní výkresy je to dost na pováženou. Bohužel je to evidentně, soudě dle kiksů, poslední doby (u Roco extra) dost zásadní problém. No viděli jste sami, původní výkres je v cajku, proč to pracovník v Číně zmršil se asi nedozvíme. Mimochodem ještě tu mám mejl kde se vedení Roco dušuje, že se výroba z Číny stěhuje do Evropy... Takže zase blamáž.
Příšpěvek s češtinou nechte, mě to nepobuřuje, alespoň se může jeden zasmát nad jinak trpkým údělem :-) Sám po sobě příspěvky ani moc nečtu, neb mi v hlavě šrotuje milion jiných úkolů a přeci jen teď s jedním okem se rád uťuknu. Jinak přeji též "na zdraví", kolikrát je to mnohem důležitější jak ty nervy nejen s výrobci .-)
ReichenbergW

Příspěvekod Eury » sob 10 kvě, 2014 11:23 pm

Ahojte,
chcel by som poprosit o radu. Mam nového cmeliaka Roco v prevedeni ZSR (DCC+zvuk). Skusal som robit skusobne jazdy a ked ide masinka dlhym celom dopredu je to OK. Ale ked ide dopredu kratkym celom, tak vydava nejake take vrzgave alebo bzucave zvuky. Stretol sa s tym niekto z vas? Je to treba reklamovat alebo sa to da nejako jednoducho odstranit. Dakujem za odpovede. Tu je kratke video z jazdy: http://youtu.be/8zgApwlNjSw
Eury

Příspěvekod A2C » ned 11 kvě, 2014 6:05 am

reklamovať jednoznačne, čo to s vami ľudia je, kúpite si model za 199€ a chcete ešte bastliť aby bol funkčný, resp. vyzeral tak ako sľuboval výrobca alebo odstraňovať výrobné chyby?
všetky tie čmeliaky pošlite Rocu späť nech sa s tým aj udusia
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod KaRei » ned 11 kvě, 2014 7:28 am

Souhlasím. Reklamace, reklamace, a ještě jednou reklamace! Třeba to vyboulení zábradlí. Že je to způsobeno fixací v krabičce? To mě má jako zákazníka zajímat? Absolutně ne! To přece není můj problém. Ať si řeší Roco se svým expedičním oddělením že neumí ani balit modely :roll:
KaRei

Příspěvekod horak » ned 11 kvě, 2014 9:48 am

Ja som po prvej reklamacii (vymene kus za kus) reklamoval aj druhy kus. Oba boli z prvej dodavky z 1.4. (ze by si ROCO robilo z nas blaznov...???). Oba (zvukove) kusy sa pri jazde na plny plyn triasli okolo pozdlznej osi (obdoba chvenia TILLIGovych Ypsilonov). Prvy sa triasol tak, ze az ockove spriahlo skakalo ten druhy bol kludnejsi, ale aj tak nic moc. Pri jazde na minimalnej rychlosti bolo pocut vrzganie (predpokladam) motora - podla pravidelnosti zvukov. Kym prvy Cmeliak mal kovove leptane zabradlia a stupacky v zasade bezproblemove, ten druhy mal vsetko krive - zabradlie som povyrovnaval, ale stupacky na strechu to bola jedna kriva katastrofa. S tym sa neda nic robit, iba vymenit.
Celkovy dojem? Za vela penazi malo muziky. Aj ked je Piko Cmeliak jednoduchsi (menej detailny, lahsi, horsie sprevodovanie, chudobnejsie spracovane Plux), tak ma nastrek farby lepsie prevedeny (nema prelisy zaliate farbou ako Roco), kovove zabradlia pevnejsie, jazda je kludna bez chvenia.
V celkovom hodnoteni ma podla mna navrch Piko. Ked Roco vychyta problemy s pojazdom a kvalitou montaze, tak mozno zmenim nazor...
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!
horak

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pon 12 kvě, 2014 7:18 am

A2C píše:reklamovať jednoznačne, čo to s vami ľudia je, kúpite si model za 199€ a chcete ešte bastliť aby bol funkčný, resp. vyzeral tak ako sľuboval výrobca alebo odstraňovať výrobné chyby?
všetky tie čmeliaky pošlite Rocu späť nech sa s tým aj udusia

Naprostý souhlas :!: Že se uvolní stěrač nebo jiný drobný díl během přepravy, to se stát může, ale že jak to tady popisujete, skoro každý kus vrže, klepe se, má pokroucený zábradlí nebo jiný výrobní vady, to je fakt šlendrián... Tohle bych čekal u levný čínský hračky koupený na tržišti za pár šupů, ne ale u modelu za 199 éček! Takže reklamovat.
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod A2C » pon 12 kvě, 2014 8:06 am

Petr Zatrepalek píše:Naprostý souhlas :!: Že se uvolní stěrač nebo jiný drobný díl během přepravy, to se stát může, ale že jak to tady popisujete, skoro každý kus vrže, klepe se, má pokroucený zábradlí nebo jiný výrobní vady, to je fakt šlendrián... Tohle bych čekal u levný čínský hračky koupený na tržišti za pár šupů, ne ale u modelu za 199 éček! Takže reklamovat.

Ešte za 99€ by som bol naklonený tomu že si to doma opravím, ale po tej ich striktnej zmene politiky by sme mali všetci držať spolu a nenechať sa vydierať len preto že to je ČSD model a nech si na ten kšunt nahodia cenu akú chcú a kvalitu zrazia dole ako len chcú. Však to tí blbý modelári kúpia!
Striktne povedať Rocu nie! nech si ten ich plánovaný zisk na tento rok zaslúžia!

Sorry uletel som, ale mne nikto za polovičnú prácu výplatu nedá, evidentne v Roco prepustili pár ľudí čo robili na kontrole kvality a testovaní produktov pred expedíciou, inak by sa tieto problémy k zákazníkom ani nedostali, resp. v záujme zvýšenia ziskov posielajú do predaja úplne všetko.

Mimochodom má doma niekto čmeliaka od Roco ktorý by bol úplne bezchybný?
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod FloP » pon 12 kvě, 2014 8:29 am

...já ho čekám každou chvilkou a bohužel už teď se obávám, co mi bude dodáno... :!: kéž by Roco výrobu skutečně přesunulo zpět do Evropy...
FloP

Příspěvekod Barbucha » pon 12 kvě, 2014 8:31 am

Mě by spíš zajímalo, jestli je to jen problém tohoto modelu, nebo tak nějak celkový průšvih Roco. Měl jsem zálusk na jednu páru, ale jak to tak čtu, tak Roco kupovat nebudu. Mám od nic jen pár starších věcí, co ještě nedělali Číňani. Celkem mám strach, aby tyto inovace nepostihly i Fleischmanna, který jim patří. Poslední věc co jsem kupoval, tak byla mašina V60 DR III: epocha od Piko v limitované sérii. Naprosto excelentní model se skvělými jízdními vlastnostmi. My se tu asi vozovým parkem moc nepotkáme, protože dělám jinou správu a méně používanou III. epochu. Ale i tak je to pro mě celkem poučné.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pon 12 kvě, 2014 10:47 am

Barbucha píše:Mě by spíš zajímalo, jestli je to jen problém tohoto modelu, nebo tak nějak celkový průšvih Roco. Měl jsem zálusk na jednu páru, ale jak to tak čtu, tak Roco kupovat nebudu. Mám od nic jen pár starších věcí, co ještě nedělali Číňani. Celkem mám strach, aby tyto inovace nepostihly i Fleischmanna, který jim patří. Poslední věc co jsem kupoval, tak byla mašina V60 DR III: epocha od Piko v limitované sérii. Naprosto excelentní model se skvělými jízdními vlastnostmi. My se tu asi vozovým parkem moc nepotkáme, protože dělám jinou správu a méně používanou III. epochu. Ale i tak je to pro mě celkem poučné.

Mám od nich "novýho" zvukovýho čsd sergeje - uvolněný masky podvozků na jednom podvozku a křivě namontovanýpluh, to zkousnu. Jízda je taky OK, co mi hodně vadí je chraplání "novýho" ZIMO repráku (nebo co to tam nyní cpou) při max otáčkách motoru nebo houkačce - musím stáhnout hlasitost pomocí CVček. Není to ale ESU a pořádný manuál k tomu není - takže komplikace - musím otravovat někoho kdo ten manuál na CVčka má... Zlatý DR a ČSD sergeje z let 2006-9 a první brejlovci... Po pravdě asi dám příště přednost e-bay koupi starších levnějších věcí z ciziny a případný přestavbě, než kupovat ty nový roco pokusy... Vono mi toho taky už moc nechybí - DR reko Br50 a br52, dva čd/čsd brejlovci na přeznačení, DR V100, DR Sergej... Ostatní se zatím nedělá nebo je naštěstí od jiných firem...
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod FloP » pon 12 kvě, 2014 1:28 pm

...takže teď jsem rozbalil Čmeláka - známé chyby jsou stále stejné, zprohýbané zábradlí jen místy a lehce, částečně povytažené a vytažené. Jeden pluh vyhlý a povytažený, potisk pluhu pouze v dobré kvalitě, dva stěrače chybí a nejsou nikde v krabičce..., dva větrolamy hodně vyhlé, naštěstí nejsou zlomené... oba čelní reflektory na obvodu zubaté... jízdní vlasnosti vyzkouším později... No, zdá se, že Roco zatím neslevilo z čistě manažerských rozhodnutí a chuti jen po zisku, budu model reklamovat :(
FloP

Příspěvekod flopik » pon 12 kvě, 2014 2:45 pm

Ahoj všem,

nevíte náhodou kdy bude další barevná varianta ČSD, popřípadě o jako verzi půjde? Doufám, že by to mohla být již řádně zkontrolováná a hlavně plně fukční série, páč po zdejších ohlasech, porovnáních se jeví tato první serie ČSD i ČD Čmeldů jako naprostá katastrofa. Pochopil bych zábradlí a doplňky (Špatně zvolený materiál a jeho uchycení na modelu), ale něco tak zásadního jako jízda ... ?
Stále doufám, že se dá Roco dohromady a všechny tyto problémy dá do pořádku. Přece z tolika reklamací jim musí být jasné, že to není kvalitní model ... Ach jo :?
[ H0 | ČSD III-IV epocha | digitál ]
flopik

Příspěvekod FloP » pon 12 kvě, 2014 8:23 pm

...model dnes doruceneho Cmelaka jsem lepe prohledl a krome jiz drive popsaneho ma zlomeny pluh blizko upevneni...uf...
FloP

Příspěvekod kapalin » sob 17 kvě, 2014 11:37 am

kvalita se liší kus od kusu, první kus reklamace - drhnutí kol v oblouku a chvění modelu- jízda dopředu s krátkým představkem, druhý kus je v naprosté pohodě nic nedře ani v oblouku ani na rovné, žádné chvění, povrchová úprava bez výhrad
kapalin

Příspěvekod Doja » sob 17 kvě, 2014 12:34 pm

Asi to sestavuje Dr. Jekyll a p. Hyde:-)
Doja

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)