Návrh kolejiště tvar L v TT/1:120

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Návrh kolejiště tvar L v TT/1:120

Příspěvekod lajblt » pon 07 dub, 2014 7:09 pm

Ahoj Jirko,

za mě - jako podklad určitě překližku, lepit Herkulesem/Duvilaxem k roštu + decentně pojistit samořeznými šrouby (do předvrtaných dírek, aby se nerozštíply hranolky, osobně vrtám dvojku díru pro čtyřku šroub, drží to). Pak se to nemá šanci hnout. Pokud budeš vyřezávat SN podle tvaru nádraží, nezapomeň na "mantinely", aby modely případně nepropadávaly až na podlahu. :shock: Co se týká EW3 - na obloukovky určitě (hodily by se EW5 z o čísla větší velikosti), přímé stačí EW2 (šetři místem :) )
lajblt

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pon 07 dub, 2014 7:22 pm

Ok, ok :) Bude se setrit mistem :lol: Vyrezavat planuju jenom ty dva servisni otvory, abych se dostal do spiraly a do SN :wink:
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Jiri Dvoracek » čtv 01 kvě, 2014 1:55 pm

Zdravim panove,

vzhledem k tomu, ze se budu za dva mesice stehovat o par mil dal, tak uz mam kolejiste rozmontovane a ve volnem casu se venuji ruznym detailum, ktere bych si chtel vyzkouset. Prvni prisla na radu voda. :lol: Myslim, ze mnitka psal, ze ztvarneni vody je nocni murou vetsiny modelaru, tak to by v tom byl cert, abych se o to nepokusil. :lol: Vychazim z tohoto clanku: http://www.mnitka.com/voda-trosku-jinak/ ... ale chtel jsem se zeptat. Vzhledem k tomu, ze zkusim ztvarnit mlynsky nahon, tak staci, ze dno vysypu hnedym balastem a pridam par kaminku? A nebo je nutne to jeste ruznymi odstiny hnede dotvorit? Zatim jsem si zkusil na necisto polozit dno mlynskeho nahonu bez pouziti barev (viz obrazky). Ke ztvarneni vodniho efektu premyslim bud o http://www.ebay.co.uk/itm/C1212-Woodlan ... 27e319a74d a nebo http://www.webareal.cz/mnitka/eshop/2-1 ... ektu-100ml. Cenove to vychazi zhruba nastejno, kdyz k tomu druhemu dopocitam postovne cca 300,- Kc. :wink: I kdyz mozna jich na jezero pak budu potrebovat asi hodne, tak vyjde levneji to od mnitky :lol:

Jirka
Přílohy
Nahon3.jpg
Nahon3.jpg (106.16 KiB) Zobrazeno 6048 krát
Nahon.jpg
Nahon2.jpg
Jiri Dvoracek

Příspěvekod mnitka » čtv 01 kvě, 2014 6:00 pm

POZOR :!:
Pokud to Jirko máš ve stavu viz obrázky musíš nejprve koryto vylít nějkakým transparentním materiálem. Můj gel na to stačit nebude.
mnitka

Příspěvekod Jiri Dvoracek » čtv 01 kvě, 2014 6:51 pm

mnitka píše:POZOR :!:
Pokud to Jirko máš ve stavu viz obrázky musíš nejprve koryto vylít nějkakým transparentním materiálem. Můj gel na to stačit nebude.

Aha, to je dobre vedet. :lol: Zatim to mam nasypane jenom na necisto, jak by to mohlo vypadat :D Myslis vylit koryto, pak tam nasypat tu zeminu a pak ten Tvuj gel? A nebo udelat prvne zeminu, pak vylit koryto a pak Tvuj gel? :D Btw. Co doporucujes za transparentni material? :wink:
Jiri Dvoracek

Příspěvekod mnitka » čtv 01 kvě, 2014 7:13 pm

Gel slouží jen k vytvoření reliéfního lesklého povrchu (vlnek). Proto je nutné aby povrch před nanesením gelu byl rovný, tedy buď falešné dno s naznačenou hloubkou pomocí barev
Obrázek

nebo vytvrdnutá modelová voda (model scene, polák, Woodland Scenics, NOCH atd).
Obrázek
V náhonu mlýna asi kameny nebudou spíš jen na dně usazené bahno.
mnitka

Příspěvekod Jiri Dvoracek » čtv 01 kvě, 2014 7:27 pm

Diky moc. :wink:

Edit: tou cirou vodou jsi myslel patrne tohle, ze? http://www.ebay.co.uk/itm/Woodland-Scen ... 51bc43920f :?:
Jiri Dvoracek

Příspěvekod mnitka » pát 02 kvě, 2014 5:24 am

Jiri Dvoracek píše:Diky moc. :wink:

Edit: tou cirou vodou jsi myslel patrne tohle, ze? http://www.ebay.co.uk/itm/Woodland-Scen ... 51bc43920f :?:

Ano.
mnitka

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pon 05 kvě, 2014 8:25 pm

Tak okoli mlyna se trosku zazelenalo :) Aspon jsem si vyzkousel pouziti staticke travy a flokovacky od mnitky :D A trosku jsem tam vlepil i nejake to krovicko :D Jeste teda musi vyschnout vsechno lepidlo. Jinak, aby se mlynar nenudil mimo sezonu, tak se jeste muze starat o vinohrad, na ktery mi nezbylo misto v Drinove a tak byl premisten sem :D Mlyn bude ze strany foceni zakoncen tapetou s pozadim, teda az najdu nejake vhodne :D A taky teda dle rady vyndam kameny z koryta mlynskeho nahonu a necham tam jenom bahno. :lol: Pockam, az prijde voda a vodni efekty a vyzkousim. :wink:
Přílohy
Mlyn.jpg
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Barbucha » pon 05 kvě, 2014 8:38 pm

Chaloupka tu v slunném ránu
zdvihala se z trávníku.
Střechy byla z marcipánu
všechny stěny z perníku.

Nějak jsem se zasnil…

A co flokovačka? Dobrý? Furt se nemůžu rozhoupat, od koho :-).
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pon 05 kvě, 2014 8:46 pm

Barbucha píše: A co flokovačka? Dobrý? Furt se nemůžu rozhoupat, od koho :-).

Flokovacka super, akorat budu potrebovat jine sitko. Tohle je moc jemne a delsi trave se nechce moc sypat :mrgreen: :mrgreen:
Jiri Dvoracek

Příspěvekod KaRei » úte 06 kvě, 2014 6:06 am

Ten mlýn vypadá úžasně. Romantická stavba :)
Jen při bližších pohledech trochu ruší ta neplastická kamenná stěna.
KaRei

Příspěvekod Jiri Dvoracek » stř 21 kvě, 2014 6:54 pm

KaRei píše:Jen při bližších pohledech trochu ruší ta neplastická kamenná stěna.

Jak jsem psal jiz drive. On zadny blizsi pohled potom uz nebude mozny. Mlyn bude postaveny na opacne strane panelu, obklicen tapetou a stromy :lol: :lol:
Přílohy
Mlyn.jpg
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Barbucha » stř 21 kvě, 2014 7:52 pm

Kašli na ně. Je to hezký :-). Troubové jen kecají a výsledky žádný :-D.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod Jiri Dvoracek » čtv 26 čer, 2014 9:01 pm

Tak jsem zjistil, ze nejhorsi pro modelova kolejiste, jenz jsou ve stavbe, je nic nedelani a premysleni :lol: :lol: :mrgreen: Clovek porad vymysli blbosti, co by se kde dalo vylepsit. :mrgreen: Ja uz jsem dokonce sestavil i razeni vlaku na kolejisti, jizdni rad a tak. :oops: Ale nedalo mi to a rikal jsem si, ze by to chtelo i nejak ozivit dvoukolejku. Tak jsem premyslel o nejake zastavce. Misto by bylo vzadu tesne u odbocky Jezero. Je tam od posledni vyhybky cca 60cm rovna kolej. Vzhledem k tomu, ze to bude koridorova trat, patrne tam umistim tuhle zastavku: http://www.modelyvlacku.cz/index.php?ma ... ts_id=5794. Az jsem tohle vymyslel, tak jsem zase premyslel, jak ji pojmenovat. Napadly mne dve moznosti. A sice Jirkov - zastavka, protoze lezi pobliz a je na dvoukolejne elektrifikovane trati a nebo Kyjice. Z toho, co jsem cetl, tak Kyjice lezi na trati 130 a Kyjice zastavka zase byla na nyni jiz zrusene trati z Litvinova do Jirkova, sice jednokolejne, ale zase vedla pres Drinov. :lol: :mrgreen: Taky mne jeste napadlo dat misto pily od Auhagenu tuhle stavebnici: http://www.itvlaky.cz/pkcomputers/eshop ... ler-130945, ale bohuzel je to jenom v HO. I kdyz rozmerove by to tam pasovalo pekne :lol: :mrgreen: A mohl by se jmenovat treba Marsal Konev, aby to bylo autenticke :lol: :mrgreen:
Jiri Dvoracek

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště