Novinky H0 2014

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2014

Příspěvekod ReichenbergW » úte 29 dub, 2014 9:12 am

Pánové pokud budu mluvit za sebe tak jsem rád že spolupráce se Znojmem jakž takž funguje a dále se bude profilovat k lepšímu. Nemám možnost jim mluvit do všeho a zatím jen posílám podněty. Při konstrukci vozů se mělo počítat už předem s více variantami /viz třeba ty nešťastný háčky na Da/, který tam prostě původně nebyly. Popisy děláme snad korektně a tak jsme ho taky udělal podle skutečnýho vozu. Bohužel S z ČSD zasahuje jako na potvoru do háčku. Když dám nápis níž tak se tam nevejde, když ho dám výš bude to vypadat blbě a ještě se na mě sesype kamení že to tak nebylo. Těžko hledat kompromis. Technické provedení vozu není a nebude v moci. Proto ale nebudu tu firmu zatracovat. Cenu vozu 1490,- je v dnešní době těžko soudit. Je to při dnešním přepočtu Eura něco kolem 55 Euro. Za to nekoupíte už skoro žádný rychlíkový 4 nápravový vůz. Roco přišlo s Y a jak to dopadlo. Pokud si někdo myslí že to za to nestojí, ať nekupuje. Uvidí sám jestli sežene ve slevě nebo ostrouhá. Zlepšit by se to samozřejmě mělo, každý by měl mít nárok za svoje peníze dostat odpovídající kvalitu. Myslím ale, že na provotinu výrobce to je pořád ještě dobrý a zlepšuje se to. Rychle se tu zapomělo kolik lidi dávali za Baiky z odlitků od KŽ a hýkali u toho blahem. Zázrak nula, peníze max. Dneska dělá jinou technologií a M 260.0 je jiný kafe. Pravda 16 tisíc, ale úroveň výborná.
Takže konec fám. První série Baiek se vyprodaly, budou ale další. Každý výrobce musí vědět sám co si může dovolit. Jak jsme psal nejde udělat všechny verze naráz, budou jiný vozy jak ze III. tak i za čtvrtý epochy, tak aby vagony nebyly stejný atd... Bude provedení jak s dráhou tak i bez ní. Ten chce to, ten zase ono. Hytláků s pc čísly v různým provedení je z naší strany připraveno pět. Bai bude ještě víc. Chce to hold počkat. Mě taky nikdo nedá nic hned. To snad lze pochopit. Pevně doufám že se stávající chyby už nepromítnou do chystaných vozů Ba a zase se to zlepší. Co vím to jim hned říkám, co si z toho vezmou neovlivním...
Pokud jde o chystané vozy v anketě osobně je největší potenciál v dřevácích D, Ci, Ce, kde je možnost daleko více verzí a hlavně pro výrobce možnosti exportu. Jezdilo to po celý Evropě. Tam jsou peníze. A ty výrobci pomůžou i k dalším modelům, nebo ne?
PS. k vozům od Brawy se nesmím vyjadřovat, čas ukáže. Provedení budou ze III. epochy. Výrobce si jiné nepřeje.
ReichenbergW

Příspěvekod A2C » úte 29 dub, 2014 9:15 am

Ospravedlnujem sa Pani, ale musim pripomenut ze velka vacsina modelarov kupuje modely z 4, 5, 6 epochy.
Potom nasleduje 3 a ostatne takmer nikoho nezaujimaju.
Preto by Sikulove mali mysliet hlavne na tento aspekt trhu, ktory netvoria len ludia ako my ale vacsinou mnozstvo nadsencov a laikov, ktory kupuju to co realne vidia, alebo si pametaju z detstva, kedze dnes historia takmer nikoho nezaujima a ani netrapi, starsie predlohy su proste samovrazda.
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod mlha » úte 29 dub, 2014 9:48 am

A2C píše:Ospravedlnujem sa Pani, ale musim pripomenut ze velka vacsina modelarov kupuje modely z 4, 5, 6 epochy.
Preto by Sikulove mali mysliet hlavne na tento aspekt trhu, ktory netvoria len ludia ako my ale vacsinou mnozstvo nadsencov a laikov, ktory kupuju to co realne vidia, alebo si pametaju z detstva, kedze dnes historia takmer nikoho nezaujima a ani netrapi, starsie predlohy su proste samovrazda.

Dovolím si nesouhlasit,III.epocha zase tak vzdálená není a zajímá hodně lidí,myslím si,že vozidly této epochy šikulové chybu neudělají
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod radeksindy » úte 29 dub, 2014 9:50 am

Ospravedlnujem sa Pani, ale musim pripomenut ze velka vacsina modelarov kupuje modely z 4, 5, 6 epochy.

Budeš si muset poopravit pořadí, stále je v celkových počtech III. a IV. epocha nejprodávanější. Potom jsou ty nové, které logicky dohánějí starší, ale tvrdit že nikoho nezajímají je poněkud přehnané. Počet novinek ve druhé epoše je stejný jako v nejnovější.

Při konstrukci vozů se mělo počítat už předem s více variantami /viz třeba ty nešťastný háčky na Da/, který tam prostě původně nebyly. Popisy děláme snad korektně a tak jsme ho taky udělal podle skutečnýho vozu. Bohužel S z ČSD zasahuje jako na potvoru do háčku. Když dám nápis níž tak se tam nevejde, když ho dám výš bude to vypadat blbě a ještě se na mě sesype kamení že to tak nebylo. Těžko hledat kompromis. Technické provedení vozu není a nebude v moci. Proto ale nebudu tu firmu zatracovat.

Z mé strany to bylo spíše upozornění, na co je potřeba při konstrukci vozu dávat pozor. Nevím jestli to někdo od Igry čte nebo jim to nějak přeposlat, ale i taková hloupost jako držák na směrovou tabuli může přinést technické a modelové komplikace.

Na prvotinu je to rozhodně dobré, vůz můžu jen doporučit. Že se prodaly Baiky je dobře, nepochybně se prodají i Da. Ale na druhou stranu je nutné, aby si výrobce uvědomil, že ideání to není a je co vylepšovat. Pořídil jsem pře pár týdny C4ü-35 a spol. od Fleischmanna (53,90 kus na pultě) a je to přeci jen výš. Na druhou stranu si vzpomeňte, jak na tom byly technicky vozy jiných českých výrobů. Luto, ČSTrain i Bramos měly spoustu větších či menších technických nebo modelových problémů - špatné chodové vlastnosti, úděsné kinematiky atd. Igra to zvládla výborně a ani renomovným výrobcům se občas nepodaří vybavit třeba podozek pákovím brzdy a zdržemi tak, aby kola nedřela. U Da to funguje bezvadně.

Pokud jde o chystané vozy v anketě osobně je největší potenciál v dřevácích D, Ci, Ce, kde je možnost daleko více verzí a hlavně pro výrobce možnosti exportu. Jezdilo to po celý Evropě. Tam jsou peníze. A ty výrobci pomůžou i k dalším modelům, nebo ne?

Naprostý souhlas, skoro bych pánům z Igry se v tomto ohledu doporučil méně se ohlížet na přání webové komunity, ale spíše dát na vlastní analýzu.

PS. k vozům od Brawy se nesmím vyjadřovat, čas ukáže. Provedení budou ze III. epochy. Výrobce si jiné nepřeje.

Hlavně pro kolegu A2C doporučuji přečíst. Výrobci zatraceně dobře vědí co se prodává. :)
radeksindy

Příspěvekod Michal Dalecký » stř 30 dub, 2014 7:06 pm

Bee od Tilliga:

Obrázek

Obrázek
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod George V. » čtv 01 kvě, 2014 10:19 am

....paskvil. Jak se předpokládalo. Čekám na A.C.M.E :mrgreen:
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Michal Dalecký » čtv 01 kvě, 2014 11:00 am

Opravdu hodnotný příspěvek. Co takhle místo sračka, paskvil, nesmysl radeji napsat co je špatně, v čem se liší od přelohy apod. Aby si kdokoliv mohl přečíst něco rozumného. Už mě úroveň některých příspěvků uživatelů fóra začíná lézt krkem. Pokud nemáte nic jiného co by jste k modelu a to jakémukoliv řekl, tak raději nepište nic a tlachejte si v off topic tématech. Pokud chcete zvyšovat kvalitu diskuze a zlepšovat informační hodnotu tak se konečně zamyslete.
Naposledy upravil Michal Dalecký dne čtv 01 kvě, 2014 1:57 pm, celkově upraveno 1
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod George V. » čtv 01 kvě, 2014 11:46 am

Tak fajn, čím se model liší od předlohy:

1. Podvozky - model má standardní Goerlitz V., skutečný vůz má podvozky rekonstruované na kotoučovou brzdu a taktéž má rekonstruované uložení kolébky (doufám, že použili aspoň oba podvozky bez alternátoru)

2. Zasklení - u modelu odpovídá standardnímu vozu B., ve skutečnosti má mít některá okna, především na straně uličky, plná. A zasklení WC by mělo být taktéž jiné.

3. Koncové svítilny - jelikož vozy pochází z původních maďarských B a Bh by měly být výše.

4. Vnitřní vybavení - z fotek na mne svítí tmavě rudá koženka...

+ další nedodělky a nepřesnosti z vozů B (např. nárazníky, a pod.)

Tento model, bohužel, dnes nezaujme ani cenou. A.C.M.E bude jen o pár desítek korun dražší, a nepochybuji, že lepší...

Škoda, že se Tillig nezabývá těmito vozy jiným způsobem - při malinké troše snahy by se z nich daly udělat krásné odporáky...
George V.

Příspěvekod ReichenbergW » čtv 01 kvě, 2014 12:02 pm

Tak ještě jednou a naposledy sem. O odporácích se Tiligovi psalo nesčetněkrát. Jak to ale zařídit nevím, mají vlastní rozum jako všichni. Rada jediná nekupovat...

P.S: Ty vozy si dělal Tilig sám. Jak na to přišly nebo co je k tomu vedlo netuším ani za mák, takže to jde opravdu mimo mě, nebo i kolegy.
ReichenbergW

Příspěvekod Barbucha » čtv 01 kvě, 2014 5:19 pm

George V. píše:....paskvil. Jak se předpokládalo. Čekám na A.C.M.E :mrgreen:

V čem?
Mně to tak dramatický nepřipadá:
Obrázek
Naposledy upravil Barbucha dne čtv 01 kvě, 2014 5:25 pm, celkově upraveno 1
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod KaRei » čtv 01 kvě, 2014 5:24 pm

Barbucha píše:
George V. píše:....paskvil. Jak se předpokládalo. Čekám na A.C.M.E :mrgreen:

V čem?

O dva příspěvky níž ;)
viewtopic.php?f=15&t=7841&view=unread#p149587
KaRei

Příspěvekod Barbucha » čtv 01 kvě, 2014 5:28 pm

Omlouvám se, zasekl jsem se ve starém okně. :oops:
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod vlado.s » čtv 01 kvě, 2014 5:28 pm

Tillig má aspoň starý typ popisu tzn. na skrini vozu, vozne Bmee+služobák od A.C.M.E. majú už nové značenie na ráme a dá sa predpokladať, že rovnaké to bude aj u tohto typu vozňa.
III-IV-V, ČSD-ČD-ŽSR, 1950-2000.
vlado.s

Příspěvekod petrha » čtv 01 kvě, 2014 6:19 pm

George V. píše:Tak fajn, čím se model liší od předlohy:

1. Podvozky - model má standardní Goerlitz V., skutečný vůz má podvozky rekonstruované na kotoučovou brzdu a taktéž má rekonstruované uložení kolébky (doufám, že použili aspoň oba podvozky bez alternátoru)

2. Zasklení - u modelu odpovídá standardnímu vozu B., ve skutečnosti má mít některá okna, především na straně uličky, plná. A zasklení WC by mělo být taktéž jiné.

3. Koncové svítilny - jelikož vozy pochází z původních maďarských B a Bh by měly být výše.

4. Vnitřní vybavení - z fotek na mne svítí tmavě rudá koženka...

+ další nedodělky a nepřesnosti z vozů B (např. nárazníky, a pod.)

Tento model, bohužel, dnes nezaujme ani cenou. A.C.M.E bude jen o pár desítek korun dražší, a nepochybuji, že lepší...

Škoda, že se Tillig nezabývá těmito vozy jiným způsobem - při malinké troše snahy by se z nich daly udělat krásné odporáky...

Proti tomuto má Bee nepatrné chybičky a neviděl jsem žádnou kritiku (jestli jsem ji nepřehlédl)
http://www.modelyasport.cz/img/modely/d ... eer-10.jpg
petrha

Příspěvekod George V. » čtv 01 kvě, 2014 7:05 pm

Ono se sice psalo, že se dělaly i z německých odporáků, ale já osobně jsem žádný takový (podle svítilen) neviděl. Jelikož technickou dokumentaci rekonstrukce zpracovávali DVJ Dunakészi, předpokládám, že dali spíše přednost vozům maďarského původu... Tillig prostě model odfláknul, s tím se musíme smířit :) .
George V.

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)