Quo Vadis, diskuze.modely.biz?

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Quo Vadis, diskuze.modely.biz?

Příspěvekod BohousP » čtv 01 kvě, 2014 9:02 am

Sandy, myslím, že jsi to vystihl na 110%. :) Není k tomu co dodat. Snad jen to, že každý by se nad tím mohl zamyslet.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
BohousP

Příspěvekod hank » čtv 01 kvě, 2014 9:43 am

Berme to s nadhledem, koneckonců modelářství není nic než hobby. Neřeší se tu existenční otázky ani problémy globálního dosahu. Že sem občas chodí různí a různě se projevující exoti, s tím se nic nenadělá, to je obecná vlastnost tohoto média. Jestli má někdo pocit, že se dá nějak ovlivnit to, co vyplývá zrovna z této skutečnosti, měl by studovat mediální teorii a pak nám třeba poradit. Ale řekl bych, po zkušenostech s jinými diskusemi, že zdejší moderátoři to vcelku mají v rukách. A souhlasím s tím, co u kousek výš napsal vvitty: Ve srovnání s některými internetovými žumpami a smrdutými zákoutími je toto fórum příjemná procházka jarním lesem. Zatím jsem se tu dost dozvěděl, sám se taky snažím v rámci svých skromných možností pomoci, většina lidí se tu chová slušně a to, co mi nesedne, prostě ignoruju.
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod kubulak » pát 02 kvě, 2014 6:59 pm

Hrde hlasim, ze jsem sem prisel jako uplna nula, a diky vam jsem se posunul na level 0,00001 :)
Nacerpal jsem jak radu znalosti, tak spoustu inspirace (ted jen najit ten cas).
A za to Vam, vsem mym posunovacum, dekuji :)

Aktualne mi forum slouzi hlavne jako reference na nove modely z prvni ruky. Kdyz si clovek odfiltruje notoricke nespokojence a fanaticke zastance, zustane mu pomerne objektivni hodnoceni.

Odborna uroven fora podle mne neupada, novackove jako ja byli, jsou a budou, a dementi taky - extrem na Gaussove krivce, s tim se neda delat nic nez trpelive likvidovat. Holt nevyhoda internetu - zalozit si hustej nick Sniper1998 a busit do klavesnice drsne prispevky, trend dnesni doby :)

PS: moderatori / admini maji vzdy pravdu. Komu se to nelibi, muze si to jiz zkusit delat misto nich -vecer po praci, zadarmo, a jedinou "odmenou" jsou vulgarni SZ primitivu kterym smazali blabol, popr. opravnene dali BAN apod.
HO, CSD epocha IV, DCC
kubulak

Příspěvekod Tomáš » stř 25 bře, 2015 6:50 pm

:? Tak a je tu mrtvo. Definitivní konec ? Skutečně ti "staří známí" už na forum definitivně zanevřeli.? Byly doby nedávno minulé,kdy jsem se nestačil příspěvky prokousat,kolik jich za ten den bylo a nyní. Nic. Už jsme vyčerpali všechny témata? Mrtvo. Není to škoda? Řadu z vás jsem osobně neznal,ale prostě jsem měl radost, že něco napíší...smysluplného....dali najevo,že ještě dýchají. Pročítám staré dobré témata. Nyní s odstupem času s nadhledem. Někdy se opravdu královsky bavím. " brejlovec Roco je nejlepší....néé není jedině Kuehn.....s MTB na věky a nikdy jinak. Fakt dobrý :mrgreen: Kdybych nevěděl,že jde o modelářské fórum,myslel bych si něco o panu Chocholouškovi. Z některých témat opravdu čiší emoce....." digitál jedině ten,je to pravé" ..
Ale pořád raději čtu věčné hádky o tom,zda byla první slepice,nebo vejce...než NIC!
Takže jak dál? Je 25.3.2015
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod hank » stř 25 bře, 2015 7:46 pm

Tomáš: Co to je, "mrtvo"? Chybí ti trollové a flamewary? Nebo sem chodíš jako před televizor - znuděně čekat, až se tě někdo bude snažit zaujmout/pobavit a ty jen budeš dávat lajky nebo palce dolů? Co nebo kdo ti brání přinášet sem jakákoli vlastní témata?

"Mrtvo" vypadá jinak a koneckonců nikdo tě nenutí chodit zrovna sem, když se ti tu nelíbí. Jiných možností máš dost.
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod milan ferdián » stř 25 bře, 2015 8:01 pm

A co chceš Tomáši slyšet :?: :wink: Též to může být už určitá vyčerpanost všech tématů.Asi není co už nabídnout.Určitá diskuse ještě běží u "Novinek HO".Jsou tu též "Bachaři",kteří znehodnotí smysuplnou diskusi,svými nesmyslnými příspěvky a nezbývá než téma uzamknout.Jsme asi už hodně unaveni,viz. třeba u mne.Se vším jsem v obrovském skluzu.Nemám čas Vám prezentovat ani své modelářské výsledky,protože nemám kdy je realizovat.
Co na to říct?Snad se to opět v budoucnu zlepší,snad je to jarní únavou,uvidíme.Hlavně nevěšet hlavu,že je vše s tímto diskusním fórem v háji.

adHank:Tomáše se musím zastat,vždy se snažil čímkoliv přispívat do tohoto diskusního fóra.Vyjádřil jen svůj svobodný názor :!: Toho tvého trolla Hanku na k-reportu znám.Byl zde velmi aktivní,viz.několik uzamčených témat.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod sidlo » stř 25 bře, 2015 8:44 pm

Na některé složité otázky může být překvapivě jednoduchá odpověď. Podle mě agrotechnické lhůty nečekají a modeláři utlumují své modelářské aktivity aby je s prvním podzimním listím opět naplno rozvinuli.
sidlo

Příspěvekod mizl » stř 25 bře, 2015 9:00 pm

Pokud dovolíte, rád bych zde vyjádřil také svůj postřeh, který se nebude pravděpodobně nikomu líbit. Pravděpodobně asi mám tušení jak to Tomáš myslel a myslím, že jej chápu. Také jsem dříve hltal každý příspěvek a těšil se, až si přečtu diskuzi. Osobně bych nynější stav diskuze shrnul asi takto:

V poslední době se víc zbytečně plká než dělá. Až na pár výjimek. Přijde mi, že se více prezentovali výsledky modelářské práce než nyní. Je to způsobeno asi uspěchanou dobou a stavem nynější situace v našem státě. Ale možná je nynější stav způsoben stále se opakujícími dotazy a tím pádem i nezájem stále dokola odpovídat na to samé.

Víc se radši nebudu rozepisovat. Omlouvám se předem za můj nevhodný příspěvek. Jsem si vědom toho, že příspěvek zdejší uživatelé pobouří. Nicméně je to můj pohled na danou věc.

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod milan ferdián » stř 25 bře, 2015 9:03 pm

Ale nepobouří,toho se neobávej :wink: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod sidlo » stř 25 bře, 2015 9:05 pm

Michale, myslím si že není třeba být přehnaně korektní a nemusíš se omlouvat za tvé vlastní názory. Jsi tu členem už hodně dlouho a proto máš nadprůměrně velké zkušenosti s místními diskuzemi. Tvůj názor bude mít pravdě asi dost blízko.
sidlo

Příspěvekod Myšpulín » stř 25 bře, 2015 9:12 pm

Myslím Michale, že se nemáš za co omlouvat. Za sebe mohu říct jen jediné, že jsem již na kolejiště nesáhl 12 měsíců. Sice to zatím neprezentuji a tímhle tempem asi ani nebudu. Ale jsou tu jiní rychlíci, jejichž práce se tu objevuje. A ten zbytek? Plno jich je na tom asi stejně jako já, plno toho nechala a šla si hrát jinam, další ... . Ale počkej na podzim, bude to určitě zas zajímavější. Jo, ta poslední poznámka patří Tomášovi.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod mizl » stř 25 bře, 2015 9:13 pm

Někdy se obávám že ano. Již jsem se několikrát přistihl, jak píši reakci na nějaký příspěvek a při následném čtení mé reakce, jsem jej radši neodeslal. Říkal jsem si, že bych zbytečně rozproudil zbytečnou diskuzi na několik stran. Jelikož někteří zdejší mají horkou krev v těle a nemuseli by reakci přijmout. A to je další věc, do které jsem nechtěl moc rýpat. Ale stalo se :oops:

Michal
mizl

Příspěvekod Polabský » stř 25 bře, 2015 9:15 pm

Dobrý večer,
přiznám se, že v poslední době mě diskuse nechává často v klidu.
Mnohdy se zde objevují otázky, které tazatel zřejmě nedokáže ani jednoduše "vygůůglit!. Druhá otázka je i úroveň českého jazyka některých přispěvatelů. Nemám na mysli občasné uklepnutí ale elementární hrubé chyby.

Hrůza mne obchází, při některých "odborných" elektrotechnických radách o bezproblémovém vysokém proudovém zatížení, zbytečnosti řádného jištění a podobně. Mám na mysli tvrdé zdroje o mnoha ampérech. V poznámce by měl být vždy stanoven počet příručních hasících přístrojů. Stejně tak i rady o zásazích do rozvodů o napětí 220 voltů.

Reakce některých "znalců", na některé příspěvky jsou zbytečně militantní a puristické.
Přeji Všem vše dobré.
Polabský

Příspěvekod mizl » stř 25 bře, 2015 9:18 pm

Myšpulín: Ano tuto patovou situaci znám. Na kolejiště jsem nesáhl také dva roky. Nabalil jsem si na sebe moc práce a nebyl čas na koníčka. Práce mne nakonec dostala do kolen a já skončil v péči lékařů s verdiktem únav a následné zkolabování organismu. Po této zkušenosti jsem si jasně stanovil priority a vytřídil zákazníky. Některým jsem musel říct "z bohem" a vůbec mne to nemrzelo. Nechci mít zákazníky za každou cenu :wink:

Michal
mizl

Příspěvekod milan ferdián » stř 25 bře, 2015 9:19 pm

mizl píše:Někdy se obávám že ano. Již jsem se několikrát přistihl, jak píši reakci na nějaký příspěvek a při následném čtení mé reakce, jsem jej radši neodeslal. Říkal jsem si, že bych zbytečně rozproudil zbytečnou diskuzi na několik stran. Jelikož někteří zdejší mají horkou krev v těle a nemuseli by reakci přijmout. A to je další věc, do které jsem nechtěl moc rýpat. Ale stalo se :oops:

Michal

Z jedné strany ti rozumím,ono potom vysvětlovat někde jak jsi to tím svým příspěvkem myslel,je dost trapné.Já jsem se s tím už setkal :evil: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

PředchozíDalší

Zpět na Nezařazeno (off topic)