Novinky H0 2014

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2014

Příspěvekod Dosa » čtv 17 dub, 2014 10:00 pm

Když jsem dnes kupoval Da ( mimochodem velice povedené ) , tak jsem vyzvídal jak to vypadá s 4dveřákama. Bohužel, letos se pravděpodobně nestihnou. Pro letošek se chystají jěště další čísla 8dveřáků a snad i armádní lazaretní verze. A dokonce se uvažuje o výrobě Rybáků , tož sa necháme překvapit.
Dosa

Příspěvekod jirkan » pát 18 dub, 2014 6:57 pm

Dnes jsem donesl domů služebák od Šikulů a hned jsem jej prověřil na problémy, které byly u osmidveřaků. Musím říct, že vše, co jim bylo vyčitáno, je zde naprosto v pořádku. Takže jen stručně:
1. Do krabičky lze vůz uložit i se spřáhly.
2. Skříň vozu není viditelně deformována a lak se zdá bez chyb.
3. Kinematika umožňuje těsné spřažení, při pokusech s Y od ROCO prakticky bez mezery.
4. Nárazníky pasují perfektně.
5. Otvory pro madla jsou vrtány na správný rozměr, takže madla lze bez problémů nasadit. Doporučuji pojistit kapkou lepidla.
6. Lepší je i situace s výškou šachty, takže spřáhla lze zasunout až nadoraz bez problémů, zlepšila se i vzdálenost spřáhla od temene kolejnice, takže nedochází k ropojování při použití spřáhel, která jsou na to citlivá.

Musím opravdu ocenit, jak výrobce zareagoval na připomínky, a lze se jen těšit na další vozy!
Naposledy upravil jirkan dne sob 19 dub, 2014 8:48 am, celkově upraveno 2
jirkan

Příspěvekod Petr Zatrepalek » sob 19 dub, 2014 7:26 am

jirkan píše:Dnes jsem donesl domů služebák od Šikulů a hned jsem jej prověřil na problémy, které byly u osmidveřaků. Musím říct, že vše, co jim bylo vyčitáno, je zde naprosto v pořádku. Takže jen stručně:
1. Do krabičky lze vůz uložit i se spřáhly.
2. Skříň vozu není viditelně deformována a lak se zdá bez chyb.
3. Kinematika umožňuje těsné spřažení, při pokusech s Y od ROCO prakticky bez mezery.
4. Nárazníky pasují perfektně.
5. Otvory pro madla jsou vrtány na správný rozměr, takže madla lze bez problémů nasadit. Doporučuji pojistit kapkou lepidla.
6. Lepší je i situace s výškou šachty, takže spřáhly lze zasunout až nadoraz bez problémů, zlepšila se i vzdálenost spřáhly od temene kolejnice, takže nedochází k ropojování při použití spřátelených, která jsou na to citlivá.

Musím opravdu ocenit, jak výrobce zareagoval na připomínky, a lze se jen těšit na další vozy!

Super zpráva! Díky za info.
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod vlado.s » pát 25 dub, 2014 2:33 pm

Na stránke šikulov práve prebieha nová anketa a jednou z možností sú rybáky. Že by sme sa nakoniec dočkali aj týchto podarených kúskov?
III-IV-V, ČSD-ČD-ŽSR, 1950-2000.
vlado.s

Příspěvekod jirkan » pát 25 dub, 2014 5:10 pm

Různých provedení Rybáků od různých výrobců je k dispozici dost, takže bych dal přednost něčemu, co není na trhu. :D
jirkan

Příspěvekod vlado.s » pát 25 dub, 2014 5:12 pm

jirkan píše:Různých provedení Rybáků od různých výrobců je k dispozici dost, takže bych dal přednost něčemu, co není na trhu. :D

a tiež rôznych kvalít, takže tomuto by som zas dal prednosť ja :wink:
vlado.s

Příspěvekod Barbucha » pát 25 dub, 2014 8:16 pm

mikinko píše:
jirkan píše:Různých provedení Rybáků od různých výrobců je k dispozici dost, takže bych dal přednost něčemu, co není na trhu. :D

Ono, kazemu vyhovuje nieco ine, prave preto je tam to hlasovanie, ktore ukaze ake maju modelari nazory (ja napriklad som hlasoval za vtr, tem mi chyba viac ako rybak :-).
P.S. Aj kocure je na trhu, a predsa by som privital vyrobcu, ktory by ho vyrobil v NORMALNEJ kvalite .....

To je fakt, já bych chtěl Y ve třetí epoše DR, ale ty v anketě nějak nejsou.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod petrha » sob 26 dub, 2014 5:23 am

vlado.s píše:Na stránke šikulov práve prebieha nová anketa a jednou z možností sú rybáky. Že by sme sa nakoniec dočkali aj týchto podarených kúskov?

Ankety jsou k ničemu, ze všech stran slyším, že by bylo lepší něco jiného než rybáky(mezi modeláři je dost těch od LUTO a při výměně dvojkolí a nárazníků mají perfektní jízdní vlastnosti i spřažení na KKK), přesto jim rostou preference, tak jak jsou nastaveny od výrobce. Konkrétně u šikulů jsem si udělal takový malý průzkum, Když byla anketa na rotundu, tak měly preference Turnov 7%, Brno 5% a Most 4%, se známým jsme na třiceti PC dali hlas Mostu. Překvapení se dostavilo rázem, Trutnov posílil o 7%, Brno o 3% a Most o 1%, takhle tedy byl asi nastaven poměr rozložení všech hlasů, takže od té doby už nikde nehlasuji.
A můj názor?, Do rybáků může jít jen sebevrah, tedy pokud nezískal formy od LUTO.
Dřeváky? to je dost stará epocha, mladší kolegy na to moc nenachytají.
Nechápu, proč se nevrátí k původním projektům komplet celá Vindobona s M 296, Baim a jeho rekonstrukce, Balm-D apod., to si myslím, že by po tom sáhl každý.
petrha

Příspěvekod fousek » sob 26 dub, 2014 5:50 am

Řekl bych, že M296 a přípojňáky jsou moc velké sousto. Já LUTO nemám ( v té době jsem ještě nevydělával). Ale souhlasím s těmi duplicitami. Ještě stále jsou luxus na naše modeláře.
fousek

Příspěvekod George V. » sob 26 dub, 2014 7:03 am

Ja také nemám LUTO a rybáci jsou legenda, možná ještě větší, než 8-mi dveřáky. A navíc budou i se služebákem, který se dá využít i jinde (manipuláky), což LUTO, myslím, nedělalo. Já je beru :) .
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod A2C » sob 26 dub, 2014 9:06 am

Uprimne anketa onicom, jedine za co sa tam da rozumne "zahlasovat" su spominane rybaky, radej keby spravili Bmto ci ako sa volaju tie Y-lony s dverami v strede a otvorenym vnutornym priestorom, co sa dnes hojne vyuzivaju na lokalkach :-)
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod Netáhlo » sob 26 dub, 2014 10:24 am

Všechny rybáky, co jsou na světě z forem firmy LUTO (ES Pečky), jsou hrozné paskvily, které se skutečným vozům proporčně podobají jen velmi vzdáleně. Jediný slušný model byla stavebnice od BVmodel za cca. 1500,- , v současné době nedostupná, a i to je jen polyuretanový odlitek, se kterým je hrozně moc práce a taky není ještě stoprocentní.
Takže za mně, jsou určitě dobře zpracované rybáky se služebním vozem za rozumnou cenu, cesta správným směrem. :wink:
Netáhlo

Příspěvekod George V. » sob 26 dub, 2014 10:45 am

A2C píše:...radej keby spravili Bmto ci ako sa volaju tie Y-lony s dverami v strede a otvorenym vnutornym priestorom, co sa dnes hojne vyuzivaju na lokalkach :-)

...tím máš na mysli CO? Dveře "uprostřed" mají jen Bdmtee, což není Y-lon ani náhodou, ale spíše vůz "profilu" UIC X (26,4m dpn). Jediné "Y-lony" s dveřmi opravdu uprostřed jsou vložené vozy el. jednotek řad 460/560.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Barbucha » sob 26 dub, 2014 11:26 am

George V. píše:
A2C píše:...radej keby spravili Bmto ci ako sa volaju tie Y-lony s dverami v strede a otvorenym vnutornym priestorom, co sa dnes hojne vyuzivaju na lokalkach :-)

...tím máš na mysli CO? Dveře "uprostřed" mají jen Bdmtee, což není Y-lon ani náhodou, ale spíše vůz "profilu" UIC X (26,4m dpn). Jediné "Y-lony" s dveřmi opravdu uprostřed jsou vložené vozy el. jednotek řad 460/560.

Halberstadt?
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod vlado.s » sob 26 dub, 2014 12:14 pm

Netáhlo píše:Všechny rybáky, co jsou na světě z forem firmy LUTO (ES Pečky), jsou hrozné paskvily, které se skutečným vozům proporčně podobají jen velmi vzdáleně. Jediný slušný model byla stavebnice od BVmodel za cca. 1500,- , v současné době nedostupná, a i to je jen polyuretanový odlitek, se kterým je hrozně moc práce a taky není ještě stoprocentní.
Takže za mně, jsou určitě dobře zpracované rybáky se služebním vozem za rozumnou cenu, cesta správným směrem. :wink:

Tiež si myslím, že nový model rybáku od firmy, ktorá reflektuje na postrehy a požiadavky zákazníkov by bol niekde inde ako model od LUTO, navyše služobáky nájdu okrem iného využitie aj pri poschodovej jednotke Bp pretože na týchto súpravách jazdili rovnako ako vozne Da. Áno, takisto je tento model k mání ale bohužial niekde na úrovni vystrihovačky časopisu Fifík.
vlado.s

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)