HO 400*100*130

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Workous - moduly

Příspěvekod workous » ned 06 dub, 2014 9:13 pm

a dnes finále jdu chrnět betonka položena a budeme zasychat....
Přílohy
DSCN0411.jpg
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 07 dub, 2014 5:10 am

Ale ony by Barbuchovi taky svítily,kdyby se víc snažil. :D Ale já jinak za sonderpreis samozřejmě rád nakoupím. :mrgreen:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod workous » sob 12 dub, 2014 6:15 pm

Mám otázku před lety jsem koupil digitální dvouramené návěstí je mi líto ho nechat v krabičce je možné jej kombinovat se světelnými semafory? Děkuji za rady...
workous

Příspěvekod Barbucha » sob 12 dub, 2014 6:20 pm

V jedné stanici těžko. Jinak ano.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod lajblt » sob 12 dub, 2014 9:15 pm

Dvouramenná návěstidla lze použít jen jako vjezdová. Kombinace mechaniky na vjezdu a světelného odjezdu samozřejmě možná je (donedávna to tak bylo třeba v Bečově nad Teplou na zhlaví Rakovník/Mar. Lázně).
lajblt

Příspěvekod Barbucha » ned 13 dub, 2014 8:32 pm

Jen bude jezdit 40 km/h (předpokládám, že naše předpisy jsou stejné s DV 301) a koupí si ještě předzvěst se šikmou střelkou :-). Nojo, ale v rámci stanice je kombinace zabezpečení technický nesmysl. Záleží jen, odkud je ovládáno zabezpečení trati.
Barbucha

Příspěvekod lajblt » ned 13 dub, 2014 8:52 pm

2 barbucha: Tomu nějak nerozumím. Elektromechanické SZZ (řídící přístroj 5007) nemá s kombinací mechanik a světelných návěstidel žádný problém. Spousta stanic takhle funguje dodnes. Obvyklá je kombinace světla vjezd, mechaniky odjezd nebo obráceně. Stačí jednoduchý příklad - při rekonstrukci jsou mechanické závory na zhlaví nahrazeny automatickými, dojde k náhradě odjezdového návěstidla (kvůli tomu přejezdu), ale vjezdové návěstidlo zůstane mechanické, jen se doplní do přibližovacího úseku ze širé trati izolovaný úsek (tedy dnes spíš počítače náprav).
lajblt

Příspěvekod Barbucha » ned 13 dub, 2014 10:07 pm

Vyjadřuju se trochu zpomaleně (jako idiot). Neumím si představit kombinaci odjezdových mechanik a světelných návěstidel. Umím si představit jen kombinaci buď vjezdové mechaniky, nebo světel na odjezdu, případně opačně. Mám naštudovaný věci spíš v DDR, tam tyto kombinace sice byly, byť výjimečně. Pokud se měnilo zabezpečení, tak šly drátovody pryč a buď se nasadila světla, nebo se mechaniky tahaly elektrikou. Soudruzi v DDR byli v tomto poněkud pokrokovější. Nicméně ta předzvěst může být světelná, kdesi jsem viděl fotku z DB.
Stejně je to legrační, jak si spousta nějakým způsobem zkouší před vlastním já odůvodnit nějakou výjimku. Mám taky jedno bebino, ale nakonec jsem ho vyřešil elegantně - nemohl jsem sehnat druhé stejné stavědlo, protože se nějaký pátek nevyrábí. Druhé stavědlo mám mimo panel, povedou od něj jen kabelové trasy :-).

Ale ta čtyřicítka na vjezdu platí, ne? Jsem línej hledat předpisy ČSD.
Barbucha

Příspěvekod jakub_s » pon 14 dub, 2014 6:33 am

Ve Slavkově u Brna jsou tuším mechaniky na odjezdu směr Veselí nad Moravou a vjezd z tohoto směru je na světlech, ale podrobnosti moc nevím. Jenom co jsem zahlédl z auta když jezdím kolem.
HO DCC
jakub_s

Příspěvekod workous » pon 14 dub, 2014 10:10 am

Ahoj Tome, díky za info jak makáš na mohulech doufám, že to neflákáš :D s tím návěstidlem ještě uvidím... ,ale jak se znám někam ho prdnu :D kupoval jsem ho no už to bude to možná 5 let zaujalo mne, že má v sobě dekodér takže jen zadáš adresu a je to .
workous

Příspěvekod workous » pon 21 dub, 2014 10:15 am

Tak první kolize při štěrkování zateklo lepidlo do přestavníku...myslel jsem že je po něm - viz foto, takže jsem otočil panel vymontoval a rozebral mají to pěkně udělané jak jsem to rozpohybovával, tak vyskočilo to malé perko vpravo čehož jsem si nevšimnul :D klika byla, že manželka luxovala ráno :D perko jsem po hodině našel a je to.Díky této nehodě jsem zjistil, že mám blbě zapojen konektor v přestavnících je tam více direk "Geolajnisté" vědí...., ale nebyl to problém otočil jsem panel a konektory přehodil.Mám teď jistotu pokud přestavník odejde dá se lehce vyměnit i po zaštěkování,bez nutnosti výhybku vyndavat.
Přílohy
Přestavník.jpg
workous

Příspěvekod workous » pát 02 kvě, 2014 8:42 am

workous

Příspěvekod Barbucha » pát 02 kvě, 2014 9:40 am

Pěkné je to, páter bych měl, když si koupím lahváče, ale ten noster mi furt chybí. Ještě bych mohl zateplit verandu, probourat tunel a zabrat ji pro skladiště souprav.
Barbucha

Příspěvekod cipisekmp » pát 02 kvě, 2014 4:43 pm

Ahoj, ta "klapacka" to je teda vec. To by jednoho nenapadlo, ze to jde tak jednoduse. Jen to klapani by me asi drazdilo, jinak skvely napad. Ahoj Cipisekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod workous » ned 18 kvě, 2014 6:55 pm

Stojí konečně mi to stojí :) ne nebojte to není erotická reklama :D , ale černá Mnitkova krabička začala pěkně fungovat. Zatím jen zkouším než to budu aplikovavat na depu.Na zkoušku jsem aplikoval zbytky různých trav co jsem měl. Tráva od Mnitky to je jiný kafe....S plácačkou to bylo vážně slabý tohle maká pěkně ze začátku jsem měl problém s napáječem 12V a nějak to nešlo pak jsem připojil napáječ od routeru 20V střídavých a to už to maká jak má.
Přílohy
Statiks.jpg
workous

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště