Díky za názor a konstruktivní kritiku

Opravdu nevidím důvod se na někoho zlobit. Jen jsem dost cholerik a vadí mi, když si někdo z toho, co jsem řekl/napsal vyvozuje něco, co není pravda (např. že s tím chci mít co nejmíň práce a že jsem očekával chválu apod). S tím vysvětlováním a opakováním to chápu, byť preferuju místo názorů "tohle je blbost" názory "tohle je blbost,
protože..."
Ale už to nechme být, myslím, že jsme si to vyjasnili a nerad bych byl s někým na nože, už jen kvůli tomu, že jistě budu potřebovat nejednou poradit

Každopádně jsem znejistěl a začal se sám sebe znova ptát co vlastně chci, prošel si víc plánků, zkusil něco navrhnout, ale většinou jsem od toho upustil, zejména kvůli prostoru, a vrátil se k původní koncepci, ale bez depa a se snahou vytvořit alespoň o něco málo smysluplnější návrh, který by umožnil trochu logičtějšího ježdění, ovšem ne za cenu, že vlak bude většinu času někde v skrytých vratných smyčkách a jízdy po širé trati bude minimum (proto taky nechci kolejiště, kde je hlavní trať na jedné i druhé straně nádraží hned za zhlavím zaústěna do tunelu).
Koncová stanice není úplně můj nápad, inspirovalo mě TT kolejiště podobných, ale trochu větších rozměrů (přepočteno do TT).
Vlečku jsem původně měl tak, jak jsi říkal (v odbočce, ne v hlavním směru výhybky), ale pak vycházela příliš blízko okraje panelu. No ale jestli je to taková blbost, předělám to. Stanici ještě zkusím předělat pro 3 dopravní koleje. Provoz jsem zamýšlel tak, že současně by na trati byly maximálně 3 vlaky, z toho pouze jedna "dlouhá" souprava, a to osobák BR118+3 čtyřosáky nebo BR65+2 dvoupatráky (spodní staniční kolej), dále motoráček, který by pendloval mezi kusou kolejí na dolním nádraží a koncovým nádraží a případně krátký nákladní vlak, který by z prostřední staniční koleje (vešel by se mezi zhlaví a výhybku, která odbočuje na kusou kolej) vjížděl na odbočnou trať, kde by dojel do nádraží, zacouval na vlečku a lokomotiva poté sjela dolů do stanice na kusou kolej. Druhým směrem by to šlo tak, že lokomotiva by dojela do koncového nádraží, vytáhla naložené vagony z vlečky před staniční budovu, po objízdné koleji by se přepojila na druhý konec vlaku (to je asi blbost, aby nákladní vlak couval do spodní stanice, že?) a náklaďáček by pak sjel do dolní stanice. Je pravda, že ještě jedna staniční kolej by se hodila, už kvůli tomu, aby se lokomotiva od náklaďáku neblokovala navzájem s motoráčkem apod...
Depo jsem se rozhodl oželet, už mě to ani nemrzí. Pokud mi tohle modelaření půjde, rád bych za několik let, až budu bydlet ve "vlastním", dal dohromady TT kolejiště cca 2-3 x 1-1,2 metru a už s kvalitnějším kolejivem, novými vozidly apod. Tam bych udělal mj. trochu větší nádraží s depem. Tohle enko beru jako něco na začátek...
EDIT: Tak jsem to zatím upravil do
téhle podoby, jsem zvědav, jak mi to vyjde v reálu, až si to poskládám. Předpokládám mírné zvětšení panelu, na délku to ani nevadí, spíš na šířku...