Novinky H0 2014

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2014

Příspěvekod vvitty » čtv 03 dub, 2014 3:57 pm

Nové čínské Atlasky (do 2012) co tu mám jsou v mnohem lepší kvalitě než ty "staré" evropské :wink:
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 03 dub, 2014 6:40 pm

Pánové,asi by bylo dobré porovnat ceny ve starých katalozích z dnešními cenami. :D Mám ten dojem,že zaměňujete ceny,za které se vám v minulosti povedlo nějaký kus koupit s ofiko cenami,za které byly modely nabízeny. :wink: Já také koupil pár strojů za super cenu,téměř poloviční než byla uvedena v katalogu,ale velká pára od FLM stála cca 10.000 před pár lety stejně jako teď.Co se kvality týče,tak tam je jasno,Roco made in Austria je úplně něco jiného než Slovakia neřkuli China. :lol:
Proto také pokud chci nějaký výrobek od Roca,tak nakupuji na eBay starší modely.Přípravu na DCC si můžou klidně strčit do nosu,protože vsunout do mašiny dekodér není až tak zásadní problém.A pár mašin jsem už také v Německu koupil,např.BR 57 Roco a je to šmejd,tedy problém s motorem(uhlíky),papírové sběrače atd.Pokud se někomu zdá,že na tak marginálních záležitostech se nedá nic ušetřit,tak si přečtěte tohle. http://www.novinky.cz/ekonomika/332247- ... -lidi.html A jinak zákazníci by si měli rozmyslet co vlastně chtějí,protože jestli má někdo představu,že ceny např.aut klesly na základě toho,že se akcionáři zřekli části svého zisku,tak je na omylu.Šetří se právě na komponentách,lidské práci apod.Mnozí z vás by se asi divili,kdyby měli možnost nahlédnout do výrobních závodů,kde se vyrábějí komponenty pro naše miláčky. :wink:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Houmr » pát 04 dub, 2014 1:15 pm

miroslav lengyel píše:............A jinak zákazníci by si měli rozmyslet co vlastně chtějí,protože jestli má někdo představu,že ceny např.aut klesly na základě toho,že se akcionáři zřekli části svého zisku,tak je na omylu.Šetří se právě na komponentách,lidské práci apod.Mnozí z vás by se asi divili,kdyby měli možnost nahlédnout do výrobních závodů,kde se vyrábějí komponenty pro naše miláčky. :wink:

Tak toto mohu jen potvrdit protože pro Škodovku vyrábíme. :?
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 04 dub, 2014 2:41 pm

Houmr píše:
miroslav lengyel píše:............A jinak zákazníci by si měli rozmyslet co vlastně chtějí,protože jestli má někdo představu,že ceny např.aut klesly na základě toho,že se akcionáři zřekli části svého zisku,tak je na omylu.Šetří se právě na komponentách,lidské práci apod.Mnozí z vás by se asi divili,kdyby měli možnost nahlédnout do výrobních závodů,kde se vyrábějí komponenty pro naše miláčky. :wink:

Tak toto mohu jen potvrdit protože pro Škodovku vyrábíme. :?

No jo,před pár dny jsem mluvil s bývalým kolegou,který Škodovky dál prodává.Má cca 6 let Superba najeto 190000km a dělá jen běžný servis a žádný problém.Říkal,že neví za co to vymění,protože mu odjede z prodejny nové auto a za 2-3 dny je zákazník zpět a přístrojovka mu svítí jak vánoční stromeček.
Já byl dnes měnit kola na svém autě a protože mi začal chrastit ventilátor,který fouká vzduch na zadní sedačky,tak jsme vymontovali sedačku spolujezdce a když jsem ventilátor vyndali,tak jsem málem padli na záda.U vrtule byl nasátý kus kartónu,který nechali válet v prostoru,kde je ventilátor umístěn.Podotýkám,že tam musel být z výroby,protože se tam jinak nemá jak dostat. :oops:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod shodan » pát 04 dub, 2014 8:23 pm

Tak to je a bude..... ale zpet k novinkam..
http://www.ben-zerba.cz/e-shop/cz/detai ... -zvuk.html

podle fotek je takovej nedodelanej.... :o ale chce to videt lajf.. kazdopadne jsem stastny za PIKO... ted jsem si chvilku jezdil....
shodan

Příspěvekod fousek » pát 04 dub, 2014 10:36 pm

Já to vidím na nedodělanou patinu :lol:
fousek

Příspěvekod George V. » sob 05 dub, 2014 9:48 am

...akorát to jsou furt ty stejný fotky z facebooku, co se tady točej. Nechtěl by ho už někdo vyfotit pořádně?
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod jirkan » sob 05 dub, 2014 12:27 pm

Tak jsem na ROCO čmeláka koukal na krámě, a závěr je, že jsem ho tam nechal. V podstatě je celkový dojem velice příznivý, ale přece jen je několik drobností, které to kazí.

Tak zejména je to fakt, že detaily včetně zábradlí jsou zřejmě z leptů, a zejména zábradlí je zvlněné a asi v provozu se to zlepšovat nebude. Dále je (dle informace prodejce) nějaké nové provedení kulis a ta zhruba v polovině případů nepřežije transport na místě, takže je třeba vše znovu sestavit. Je to sice prkotina, otázka je, co to bude dělat v provozu. Další doporučení je nekupovat zvukovou verzi od ROCA, ale koupit analog a dosadit dekodér se zvukem, který byl k dispozici pro čmeláka od Techimage, který je prý nesrovnatelně lepší.

Potěšitelná správa zejména pro ty, co rádi využívají všech možností osvětlení, je, že kromě nezávislého osvětlení kabiny je i samostatně ovladatelné koncové osvětlení a snad i bílá světla jdou přepnout do režimu "vpředu i vzadu jedno světlo diagonálně". Pochopitelně vše záleží na použitém dekodéru (PLUX 22) a jeho nastavení.

Jo a výroba je prý aspoň podle dokladů stále Čína :roll:

Prosím nekamenujte mě, pokud je něco trošku jinak, dávám jen tak, jak jsem slyšel. :D

Já osobně jsem si udělal závěr, že jako model "pro parádu" zůstanu u Techimage, pro otlokání v běžném provozu vyhoví PIKO.
jirkan

Příspěvekod stendy » sob 05 dub, 2014 4:58 pm

Nazdar chlapi, tak Roco Čmeľo je doma, za mňa musim vyjadriť celkovu spokojnosť, napriek nejakym malym muškám
je tento čmeliak skutočne najkrajší. Prešli mi rukami všetky čo boli doteraz na trhu, takže bolo možné urobit si vlastný názor
Ak to bolo aj vyrobene v Číne, myslim ze kvalita v porovnani s bertou je o niečo vyššia. Čo sa tyka zábradlia, napriek tomu ze je z leptu drzi docela dobre svoj tvar a je docela dosť pevné, napr. v porovnani s leptami dkmodel. Zvuk je pomerne čisty bez šumov , vdaka malym reprakom citit absenciu typickeho dunenia, ale to nie je problem iba cmeliaka...
Kto chce a hlavne ma prašule rozhodne by si tento model od Roca nemal nechať ujsť :-)
stendy

Příspěvekod miroslav lengyel » ned 06 dub, 2014 2:09 pm

Tak trošku z jiného soudku,abyste pořád nebečeli jako ovečky v chlévě. :D Není to sice novinka 2014,ale nevím kam jinam to dát.
http://www.ben-zerba.cz/e-shop/cz/detai ... 0-csd.html
Nic pro puristy a nepřátele firmy Fleischmann :lol: ,ale lidem co nejsou zrovna manuálně zruční a chtějí páru ČSD,byť kořistní by to mohlo přijít vhod.
miroslav lengyel

Příspěvekod greenery » ned 06 dub, 2014 4:48 pm

... to už je zajímavá cena, až na to, že s tím měl Fleischmann přijít tak před deseti lety. Prodal by ji dráž. Komu není rady......
Jezdil tady chvilku jeden kus.... kdo se do toho pohrne při dnešním sortimentu ČSD
greenery

Příspěvekod Barbucha » ned 06 dub, 2014 5:15 pm

Já ne, má to blbou cedulku a navíc mám od Roca :-)
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod miroslav lengyel » ned 06 dub, 2014 5:57 pm

Barbucha píše:Já ne, má to blbou cedulku a navíc mám od Roca :-)

BR 56 od Roca?
miroslav lengyel

Příspěvekod Barbucha » ned 06 dub, 2014 6:21 pm

Obrázek
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod miroslav lengyel » ned 06 dub, 2014 6:40 pm

No jo,ale to je Guetzold a ne Roco. http://www.modellbau-wiki.de/wiki/Datei ... _28100.jpg
miroslav lengyel

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)