Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
Rocky_MK píše: Ale mně se to líbí a nevidím důvod, proč bych to tak neměl dělat, když chci.
Rocky_MK píše:A teď aspoň můžete probírat u piva, co za debily to dneska chce stavět kolejiště a jaké stupidní mají názory.
Rocky_MK píše:EDIT: Nedá mi to. Já se zeptal, jestli jsem nevymyslel totální blbost. Dozvěděl jsem se, že jo, tak jsem to předělal do podoby, která už z mého pohledu taková totální blbost zase není. Vyšilovat jsem začal proto, že mi x lidí sepsulo můj argument, že to tak chci mít. Končím s touhle nesmyslnou debatou.
Barbucha píše:Jinak to skryté nádraží v tunelu se dělává i tak, že je tunel průběžný. Vlak odjede do nějakého tunelu a terénem je naznačeno, že jiný vlak zase z tunelu vyjede. Hlavně proto, aby to nevypadalo, že jeden vlak krouží dokola.
jafobe píše:ono je to těžké, ze začátku lidi uchvátí leccos, časem ale zjistí že to není ono a pokročí o kousek dál a zase narazí na něco dalšího, tomu by se dalo říkat vývoj modeláře
když to zkusím vzít trochu podle tebe a jiných, taky jste se dřív mohli spokojit jen s plastikováým modelem co nemohl ani létat, časem vás to neuspokojilo a pořídili ste si třeba házecí větroně který se nedal ovládat ale létal a časem ste dopracovali až k RC modelům ktaré jso už o něčem úplně jiném než to první plastikové letadélko
stejně tomu je i u železničních modelářů, a ti co už mají onu obdobu RC modelu vědí jak se k tomu dopracovali, kolik zbytečných věcí mohli přeskočit a kolik tím ušetřit nejen času i financí ... pak se tu po desáté objeví návrh kolejiště které z pohledu uživatele obdoby RC modelu je o ničem ... kdyby dotyčný ale prošel fórum, k tomu třeba trochu zagooglil našel by dost inspirace a o dost hodnotnější než tvůj návrh, pak přišel třeba s tím jaký má prostor, jaké kolejiště ho zaujalo a s dotazem jak to třeba přizpůsobit danému rozměru a kolejivu, jak a kam tam třeba zakomponovat točnu která se ti líbí (může mít třeba smysl v koncové či odbočné stanici s parním provozem)... tak na to budou koukat i ti "profesionální" modeláři jinak
a když někdo přijde s něčím co nemá z našeho pohledu skoro žádný smysl (asi obdoba jako když k odborníkovi na letecké RC modely přijdeš s plastikovým slepeným modelem aby ti poradil jak to vylepšit), jednou poradí bez problému, ale když se tu podobný přísstup objeví poněkolikáté je to trochu na nervy i pro nás
nejsem profesionál, ale asi bych si nedovoli s něčím takovým sem ani přijít i kdyby to mělo být pro mé pětileté děti ... toť můj názor jak to vidím já
a tak trochu díky tvému příspěvku jsem sem nadhodil téma pro kolejiště trucovní koutek, které nepovažuji ani za nějaký zázrak, spíš jen takovou nahrážku nad níž sem přemýšlel někde před půl rokem ... kolejiště na panelu jsem nikdy neměl, a asi ani mít nebudu, téměř nic mi neříkají drážní předpisy, nějaké normy pro modeláře, ale to neznamená že nemůžu víc sledovat dění kolem toho co mě trochu zaujme než sem přijdu s dotazem ...
Rocky_MK píše:Třeba takhle už by točna smysl měla, ne?
Myslím, že na to jdeš stále stejně blbě. Maluješ podobně jako na začátku, místo toho, aby ses inspiroval nějakými plánky nebo návody, prostudoval nějaké základy a podobně. Prostě to nejde vzít najednou od prostředka s tím, že Ti prostě chybí základ.Rocky_MK píše:Něco na tom bude, holt jsem na to šel blbě...
Třeba takhle už by točna smysl měla, ne?
Rocky_MK píše:Zeptám se tedy jinak. Mám k dispozici prostor cca 1200x750mm a chtěl bych udělat kolejiště s hlavní tratí a stanicí s točnou, ideálně i s odbočnou tratí do koncové zastávky pro motoráček. To vše ve velikosti N. Mám 7 rovných výhybek (4 pravé, 3 levé). Přikoupit pár dalších není takový problém, ale mám za to, že na tento prostor je jich až dost. Provoz dieselový a parní, použití plechového kolejiva Piko a analogového ovládání - Piko FZ1+2 pulsní regulátory - nezávislý provoz na hlavní trati a ve stanici, max. 2 vlaky současně. Stanice může být i úvraťová (je to ta, do které se vjíždí pouze po jednom zhlaví?). Rád bych tam měl i menší sklad s nakládací rampou.
Mohu dostat nějaký tip na plánek? P.S.
Rocky_MK píše:Barbucha píše:Jinak to skryté nádraží v tunelu se dělává i tak, že je tunel průběžný. Vlak odjede do nějakého tunelu a terénem je naznačeno, že jiný vlak zase z tunelu vyjede. Hlavně proto, aby to nevypadalo, že jeden vlak krouží dokola.
Tohle si moc nedokážu představit, můžeš prosím uvést nějaký konkrétní příklad?
miroslav lengyel píše:Možná by pro Tebe mohlo být inspirací tohle vlákno místního Guru přes DCC.Možná to je přesně to co hledáš.
![]()
viewtopic.php?f=1&t=4068
Najdeš tam malou točnu s dvoumístnou rotundou,mrkneš jakým vývojem návrh prošel atd.Má to jen jednu chybku,kolega tak nějak neprezentuje,kam dospěl se stavbou neb se neustále věnuje vymýšlení různých udělátek pro DCC.![]()
P.S.Je to v N-ku
Rocky_MK píše: Teď jsem to vyzkoušel podobně poskládat
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků