Čmelák T669/770 od Piko

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Čmelák T669/770 od Piko

Příspěvekod skjozefsk » úte 01 dub, 2014 12:47 pm

Roco začalo rozposielať objednané čmeliaky na predajne, záujemcovia už môžu vidieť skutočný výrobok a porovnávať, prvé prišli ČSD so zvukom, pokiaľ môžem posúdiť, je dosť verný k skutočnosti a aj nastavenie je primerané. V porovnaní s čmeliakmi od Pika je lokomotíva detailnejšia.
skjozefsk

Příspěvekod Michal Šuhajda » úte 01 dub, 2014 1:39 pm

skjozefsk píše:Roco začalo rozposielať objednané čmeliaky na predajne, záujemcovia už môžu vidieť skutočný výrobok a porovnávať, prvé prišli ČSD so zvukom, pokiaľ môžem posúdiť, je dosť verný k skutočnosti a aj nastavenie je primerané. V porovnaní s čmeliakmi od Pika je lokomotíva detailnejšia.

Vážně? Nebo jde o apríla....
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod FloP » úte 01 dub, 2014 2:09 pm

FloP

Příspěvekod arcade » úte 01 dub, 2014 2:20 pm

Cmeliaci Roco su skladom aj na : http://www.ben-zerba.cz/e-shop/cz/detai ... -zvuk.html

Cakam na prve recenzie, potom sa rozhodnem ktory z modelov bude lepsia volba Piko/Roco. Len skoda, ze neprisiel aj Roco so zelenou verziou CSD... ta sa mi paci viac.
arcade

Příspěvekod shodan » úte 01 dub, 2014 6:27 pm

no ta cena je dost drsna... to je hnus velebnosti.. a nerikejte ze ty modelari nevedi co chteji..
shodan

Příspěvekod shodan » úte 01 dub, 2014 6:29 pm

arcade píše:Cmeliaci Roco su skladom aj na : http://www.ben-zerba.cz/e-shop/cz/detai ... -zvuk.html

Cakam na prve recenzie, potom sa rozhodnem ktory z modelov bude lepsia volba Piko/Roco. Len skoda, ze neprisiel aj Roco so zelenou verziou CSD... ta sa mi paci viac.

No určite pomer cena/vykon nebude prekonan... a proto jsem podporil PIKO aby zase neco hezkeho udelalo za peknou cenu...
shodan

Příspěvekod Petr Zatrepalek » stř 02 dub, 2014 6:00 am

Tohle je kulový proti skokovýmu zdražení parních mašin! Schválně koukněte kolik dneska stojí Němky v základu, natož ty se zvukem... Prostě roco dělá vše pro to, aby sebe samo zlikvidovalo...
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod kubulak » čtv 03 dub, 2014 8:00 am

Petre, tomu my obycejni lide nemuzeme rozumet, to jsou rozhodnuti "manageru" :)
Me to teda nekdy prijde spis jako cesta pokus-omyl, nez jako zodpovedne rizeni firmy.
Viz treba zdrazeni reklamniho prostoru na Nove. Experiment se nevyvedl, odchod hlavnich inzerentu, ztrata miliard.
Pani topmanazeri Sarbu i Andrusko uz tam nejsou. Holt dnesni doba si zada titul MBA - Mlady Blby Arogantni

Ale treba cesky Avast byl na tom spatne, tak se rozhodli davat antivir za dobrovolny prispevek, a vybrali 1000000x vic nez kdyz za to chteli pevnou cenu.
HO, CSD epocha IV, DCC
kubulak

Příspěvekod Barbucha » čtv 03 dub, 2014 9:11 am

kubulak píše:Petre, tomu my obycejni lide nemuzeme rozumet, to jsou rozhodnuti "manageru" :)
Me to teda nekdy prijde spis jako cesta pokus-omyl, nez jako zodpovedne rizeni firmy.
Viz treba zdrazeni reklamniho prostoru na Nove. Experiment se nevyvedl, odchod hlavnich inzerentu, ztrata miliard.
Pani topmanazeri Sarbu i Andrusko uz tam nejsou. Holt dnesni doba si zada titul MBA - Mlady Blby Arogantni

Ale treba cesky Avast byl na tom spatne, tak se rozhodli davat antivir za dobrovolny prispevek, a vybrali 1000000x vic nez kdyz za to chteli pevnou cenu.

Nevím jak s lokomotivami. Já už nic nového u nás nekoupil ani nepamatuju. Mám jisté obavy, aby to nebylo jak s ostatním spotřebním zbožím. Ty drobné navíc za poštovné z Německa to myslím kompenzují.

Co se Avastu týče, měl jsem kdysi předplaceny dva roky na dva počítače. Po skončení platnosti licence mi přišla nová nabídka za vyšší cenu :?: . Přešel jsem k Symantecu, kde jsem měl cenu 70% a na tři počítače. Samozřejmě jsem se dotazoval, zda to s tou nabídkou myslí vážně a zad je konečná. Možná z toho pramenily ony "obtíže". Já bych to nazýval spíš nenažraností :-).
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod arcade » čtv 03 dub, 2014 10:43 am

Mozno prve zabery Roco Cmeliaka CSD : http://shop.modelovazeleznica.sk/roco-7 ... -5014.html

Co na to hovorite?
arcade

Příspěvekod Petr Zatrepalek » čtv 03 dub, 2014 11:32 am

No tak nějak nevím - podle těch fotek mě ten roco čmelák moc nepřesvědčuje abych to jen tak na blind objednával, zvlášt za tu cenu! Až to budu držet v ruce, uvidím - červenýho čmeldu bych chtěl určitě...
Kličky, větrné štítky z průhledného plastu a nasazovací hadice jsou hezká věc, to hranatý zábradlí a madla, křivé nárazníky a křivá kinematika bohužel zas svědčí o tom, že soudruh Číňan opětovně zatápí zlým kapitalistům a trápí nás ubohé modeláře. A sázet v tomto kontextu na prý lepší roco pojezd a elektroniku bych se rozhodně neodvažoval...
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod George V. » čtv 03 dub, 2014 11:39 am

...tak já tam vidím ještě správná boční okna, prostřední posuvné je pěkně prosazené, lepší závěsky. "Převisy" nad horním reflektorem jsou znatelně tenčí, než u PIKO a nepůsobí tak hračkovým dojmem. ...a hranatý zábradlí má PIKO taky (ale tady je navíc bez příčky!)... Já ho tedy beru...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Petr Zatrepalek » čtv 03 dub, 2014 3:21 pm

No dělej jak myslíš, jsou to tvoje prachy :D Mě ten model zatím dle fotek přijde tak nějak odfláknutej, halabala poskládanej jak kdyby to bylo od MTB. Rozhodnu se až model na krámě uvidím přes sebou. Rozhodně nevytopím pět litrů dopředu za todle co vidím na fotkách. Ty okna jsou mi naprosto ukradený, dtto převisy - piko i roco je čmelák, na rozdíl třeba od roco bardotky nebo MTB kocoura kde mi ty tvary prostě nesedí. A závěsky - po patině je to naprosto jedno jaký tam máš, drybrushem a shadingem vytáhneš jakýkoliv detail chceš (roco čmelda má divnou nádrž, nepřijde ti?). Jediný o co mi šlo je kvalitnější mašina (pojezd) a podle toho nafocenýho halabala modelu už ani o něm nejsem tak stopro přesvědčenej. I když rozborku asi na žádným krámě dělat chtít nebudou a nezbyde než čekat na recenzi třeba od Michala. Takže tak.
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Jeff Hopper » čtv 03 dub, 2014 5:59 pm

Jeff Hopper

Příspěvekod milan ferdián » čtv 03 dub, 2014 6:08 pm

Jeff Hopper píše:Není ten řetěz nějak silnej :wink: :wink:
http://shop.modelovazeleznica.sk/roco-7 ... ml?invis=4

Není dle našich českých zvyklostí,pozlacenej :D .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)