fulda píše:Pořád mi na něm vadí to čtení CV15. Protože přece po sestavení mašinky mohu mít v každém dekodéru jinou hodnotu CV15, neb jsem si je předtím přece konfiguroval.
A taky mi není jasné, co by se stalo, když se několik dekodérů pokusí udělat ACK, to mi přijde, že "vypadnou pojistky" už při třech dekodérech (3xspotřeba dekodéru cca 30mA a 3x ack minimálně 60mA = 270mA a to je větší než povolených 250mA)
Nevím, jestli jsem se již nestratil, ale není mi jasné, proč chceš číst CV15. Pokud to dobře chápu, v každém dekodéru mám jiné CV16. Pak pošlu příkaz na zápis do CV15. Všechny dekodéry to vykonají, ale ani jeden neodpoví. Pokud jako další je změna jiného CV než CV15, pak dekodér, který má CV16 = CV15 toto provede a potvrdí. Zrovna tak, pokud je dotaz na hodnotu, odpoví. Pokud naprogramuji (nebo vyčtu) vše z dekodéru, pak jej zase musím zamknout, tedy do CV15 zapsat (ale tady nevím, co). Tato hodnota se opět zapíše do všech dekodérů a zůstane bez odpovědi. Nesmím tím samo odemknout jiný dekodér. Proto si myslím, že k zamčení by měla sloužit 0 nebo 255, pro zadní vrátka ta druhá hodnota.
A přiznávám, nestudoval jsem normy, jen reaguji na to, co tu padlo a co jsem pochopil z otázek a odpovědí.