Domácí kolejiště H0; DR epocha IIIc

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Pokus o domácí kolejiště.

Příspěvekod Barbucha » pon 24 úno, 2014 11:15 am

Ne že bych se vyloženě flákal, ale jde to strašně pomalu. Nejsou lidi.
https://plus.google.com/114770425278800984255/posts/bkWbYXu98Jb
Sem hážu fotky, abych zbytečně nezabíral místo na serveru diskuse. Ono se nic převratného neděje, ale kdyby měl někdo zájem se mrknout, tak podávám důkaz, že nedělám jen hubou, ale občas i rukama :mrgreen: .
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 25 úno, 2014 10:31 am

Přesně vím o čem mluvíš :wink: ale i kýbl se pomalu nas..e. :D Jen tak mimochodem,včera v Letohradě na nádraží jsem viděl motorový rychlík a na hnacím vozidle se skvěl nápis Barbucha. :lol:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Barbucha » čtv 06 bře, 2014 11:05 am

Tak jsem nahrubo vyplodil svojí první skálu v životě. Večer ještě doladím styk portálu a skály, mám to za rohem a 85 cm od hrany. Budu si muset půjčit štokrle a zrcadlo. Samozřejmě jsem ještě neosel a nenasázel zeleň, ale všechno bude, jaro je tu, tak by to mohlp celkem slušně růst :wink: .
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Křivej sloup oberleitungu se srovná dalším sloupem, to neberte vážně…
Naposledy upravil Barbucha dne pát 06 úno, 2015 7:00 pm, celkově upraveno 2
Barbucha

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 06 bře, 2014 3:00 pm

Ale páník se nezdá :D pěkně to máš vyvedeno.Tím trolejovým stožárem bych se tak moc netrápil,ve skutečnosti taky nejsou jako svíce.Spíš mi přijde trošku divná ta předzvěst směrem od tunelu,tam by toho fíra asi moc neviděl. :)
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Barbucha » čtv 06 bře, 2014 5:14 pm

To je právě taková zlá ošklivý věc s kterou jsem se trápil. Předzvěst je před tunelem, ale toto by mělo být vjezdové návěstidlo. Když ho drbnu od tunelu, tak bude ve zhlaví, když ho dám před tunel, tak nebudu mít žádný. Tak jsem se naštval a dal ho k tunelu :roll: .
On se mi ještě trochu posunul portál tunelu krz oblouk k návěstidlu. To jsou ty problémy maličkých kolejišť.
Barbucha

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 06 bře, 2014 6:30 pm

Aha,já myslel,že tam vidím 2 žárovky,ale asi je to zezadu blbě vidět.Nebo tam máš blokovací signál č/z?JInak jsem řešil podobný problém a nakonec jsem usoudil,že tam holt vjezdová návěstidla budou kdesi v dáli,kde na ně není vidět. :D Možná na ně dojde,pokud budu dělat ten přístavek. :lol: A aby jsi nemyslel,že makáš jen Ty,tak já dnes úspěšně dodělal ta výměnová tělesa. :wink: Tedy aspoň doufám,že až ráno vstanu,tak to nebude zase stacionární včetně vekslí. :mrgreen:
miroslav lengyel

Příspěvekod Barbucha » čtv 06 bře, 2014 6:39 pm

Nene, jsou tam tři světla (spodní zaslepená) klasika HL. V dáli být nemůže (viz PM), zkrátka dítě musí vidět, že mašinka zastavuje na červenou.
Kdybys něco ulomil, tak mám ještě pět kusů lucerniček, zatím jsem prodal jeden kousek :mrgreen: .
Barbucha

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 06 bře, 2014 6:47 pm

Barbucha píše:Nene, jsou tam tři světla (spodní zaslepená) klasika HL. V dáli být nemůže (viz PM), zkrátka dítě musí vidět, že mašinka zastavuje na červenou.
Kdybys něco ulomil, tak mám ještě pět kusů lucerniček, zatím jsem prodal jeden kousek :mrgreen: .

Nestraš,zatím mám ještě 5 rezervních. :D Ale já je nezmršil při instalaci,ale při čištění kolejí,takže teď to radši moc nepucuji. :lol: Zrovna tuhle byl u mě kolega z práce(dělá TT)a dost nechápal,jak je možné,že mi to na takhle zaprasených kolejích vůbec jezdí.Dostalo se mu mé oblíbené odpovědi-"to víš chlapče,tohle je Fleischmann-Profi" :mrgreen:
miroslav lengyel

Příspěvekod martin-tt » pát 07 bře, 2014 7:57 pm

miroslav lengyel píše:Spíš mi přijde trošku divná ta předzvěst směrem od tunelu, ... :)

Ahoj,mám dotaz.Nemůže být předzvěst v tunelu (fiktivně) a vjezdové hned při výjezdu z tunelu?
martin-tt

Příspěvekod Barbucha » pát 07 bře, 2014 8:05 pm

Ono to tak je, jen to Míra trochu domotal. Fiktivní předzvěst před tunelem a hned při výjezdu je vjezdový návěstidlo. Jen je tam oblouk, tak je v trochu uctivější vzdálenosti od kolejí, než by se asi slušelo. Na druhou stranu do tunelu je předzvěst a někde je fiktivní návěstidlo. Na druhé straně nádraží už to bude kulturnější, je tam víc místa.
Barbucha

Příspěvekod kubbajs » pát 07 bře, 2014 8:15 pm

U Droužkovic (trať 124) je návěstidlo u výjezdu z tunelu a předvěst je u vjezdu do tunelu. Vzdálenost mezi nimi je mnohem delší než je zábrzdná.
TT, V.epocha ČD, asi digitál, (zatím jen v hlavě a teď už i v Milanově knize)
kubbajs

Příspěvekod martin-tt » pát 07 bře, 2014 8:38 pm

kubbajs píše:... je návěstidlo u výjezdu z tunelu a předvěst je u vjezdu do tunelu.

Tato možnost mně ani nenapadla.Tunel před nádražím nemám až tak dlouhý a možná to takto sestavím(zhlavík 2,3 - před tunelem předzvěst za tunelem vjezdové návěstidlo).Díky za typ.
martin-tt

Příspěvekod Barbucha » pát 07 bře, 2014 8:47 pm

Já to mám jednodušší, tunel je vždycky do skryťáku. Jo a mimochodem, asi přišlo jaro…
Obrázek
Naposledy upravil Barbucha dne pát 06 úno, 2015 6:57 pm, celkově upraveno 1
Barbucha

Příspěvekod Michal Šuhajda » pon 10 bře, 2014 10:57 am

Nevím jak to fungovalo u DR/DB, ale není možné postavit návěstidlo vně oblouku, tak "aby na něj bylo vidět z tunelu" s tím, že by tam byl ekvivalent (jestli tedy existuje) k návěsti "návěstidlo je na opačné straně".
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod Barbucha » pon 10 bře, 2014 12:24 pm

Michal Šuhajda píše:Nevím jak to fungovalo u DR/DB, ale není možné postavit návěstidlo vně oblouku, tak "aby na něj bylo vidět z tunelu" s tím, že by tam byl ekvivalent (jestli tedy existuje) k návěsti "návěstidlo je na opačné straně".

Návěstidlo a předzvěst jsou na správné straně. Možná všechny plete tvar HL návěstidel, která jsou specifická jen pro DDR od konce 50. let. Jinak na území DDR byla ještě návěstidla (světelná) z dob DRG a jiná návěstidla byla na tratích S Bahn.
Takže když to shrnu: to co je vpravo před tunelem je předzvěst směrem k úsekovému návěstidlu kdesi za tunelem. To co je vlevo před tunelem (z pohledu na fotku) je vjezdové návěstidlo stanice. Z pohledu fíry je na pravé straně. To že je trochu dál od trati je dáno obloukem a délkou "Y" v měřítku 1/87 a trochu zkreslením objektivu. Sice tam budu svých 15 ypsilonů provozovat výjimečně, když si budu hrát na IV. epochu, ale musím být připraven. Bohužel v tunelu je půlmetrový oblouk a nechtěl jsem do zhlaví stanice vjíždět přímo z tunelu, byť z přímé. Kdyby to ještě nebylo jasné, napište, vyfotím půdorys :-D. Ale opravdu jsou oba cajky z pohledu fíry vpravo od trati :wink: .
Barbucha

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště