Návrh kolejiště tvar L v TT/1:120

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Návrh kolejiště tvar L v TT/1:120

Příspěvekod BohousP » sob 22 úno, 2014 8:32 pm

Jiri Dvoracek píše:Sel jsem do obchodu se podivat, jestli nemaji nejakou pouzitelnejsi na zkousky, ale bohuzel Temze byla proti :D A ta svine porad stoupa :D (obr.2).

Koukám na ten obrázek, že mi něco připomíná. Pak mi došlo, že to není model, ale že jsi v Readingu. Byl jsem tam před 6 lety několikrát na školení. Vody bylo tenkrát trochu míň. :D
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
BohousP

Příspěvekod Jiri Dvoracek » ned 23 úno, 2014 8:27 pm

BohousP píše: Vody bylo tenkrát trochu míň. :D

Voda se uz vratila do normalu :D Jinak ramy jsou teda vsechny kompletne hotove :) Spirala taky. Nakonec je ctyrkolejna (353, 396, 439 a 482). Pasuje paradne a je pripevnena k zakladni desce pomoci zavitovych tyci M8. Sice je trosku tezsi, ale snad to ram vydrzi. :) Az budu mit chvilku cas, tak to nafotim a hodim na rajce :) Jinak porad dumam na vyskou. Dival jsem se na nohy k panelu a podle mne pripadaji v uvahu tri velikosti 700, 900 a nebo 1100mm. Ja bych to osobne videl na 900mm, ale necham si poradit :) JZD uz je ve vystavbe a bude dokonceno pravdepodobne v breznu :) Jeste taky premyslim, zda jit na jistotu a koupit vyhybky EW2 a EW3, ci zkusit jejich stavebnice :) Rozdil asi 120,- Kc na kazdem kusu. Ale zase riskovat, ze mi to nepujde. No uvidime :D Jinak flokovacka funguje paradne. Dobra hracka, ale vetsina asi bude z foliazi :D Posledni otazecka. Kdo stavel sypku Telc od Sikulu? Je to neco jako Auhagen a nebo spise Mala Zeleznice, tzn. ze budu muset lepit zdi apod? :D Ze bych si ji radeji nechal od nekoho postavit :D
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Jarda H. » ned 23 úno, 2014 8:54 pm

Jiri Dvoracek píše: .....Posledni otazecka. Kdo stavel sypku Telc od Sikulu? Je to neco jako Auhagen a nebo spise Mala Zeleznice, tzn. ze budu muset lepit zdi apod? :D Ze bych si ji radeji nechal od nekoho postavit :D

O stavbách budov od šikulů je celé vlákno v sekci TT, je tam i obrázek sýpky Telč (v půlce stránky) ...
viewtopic.php?f=16&t=6678&start=90
tak zkus napsat SZ uživateli "rendo" jaké měl pocity :D
Jinak jako hotovky lze stavbičky například koupit u DS modelu (David Strupp)
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod Jiri Dvoracek » ned 23 úno, 2014 9:02 pm

Diky Ti :wink: O starost mene, kdyz se daji koupit slepene :D :D
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » pon 24 úno, 2014 9:40 am

David to nezrealizoval nic stavět nebude psal to někde z důvodů ze strany šikulu dodávky atd ..
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod mizl » pon 24 úno, 2014 1:15 pm

Tkadlec Jaroslav píše:David to nezrealizoval nic stavět nebude psal to někde z důvodů ze strany šikulu dodávky atd ..

.. i když to bude znít trochu provokativně, ale všichni víte co se říká ....

"Líná huba, holé neštěstí"

David je velmi ochotný člověk. Ovšem chápu, že při jeho činnostech nemá moc času. Každopádně myslím, že za zeptání nic nikdo nedá.

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod Jarda H. » pon 24 úno, 2014 1:34 pm

mizl píše: ....Každopádně myslím, že za zeptání nic nikdo nedá.
Michal

Asi tak nějak :lol: ... netvrdím, že Jarda Tkadlec nemá pravdu, ale zatím na svém webu David stále nabízí slepení budov od Šikulů ?! A z toho jsem vyšel při vkládání příspěvku.
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pon 24 úno, 2014 1:40 pm

mizl píše:"Líná huba, holé neštěstí" Michal

Ja se toho prislovi taky drzim a proto jsem mu psal uz vcera vecer :D
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » pon 24 úno, 2014 5:43 pm

ok nějak mě to při příležitosti psal v mejlu ok tady je stavitelů dost ,ale mě se neptej já se dva měsíce zasekl z plastovýma baráky a ted dělám svoje...
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod rendo » pon 24 úno, 2014 8:33 pm

Posledni otazecka. Kdo stavel sypku Telc od Sikulu? Je to neco jako Auhagen a nebo spise Mala Zeleznice, tzn. ze budu muset lepit zdi apod? :D Ze bych si ji radeji nechal od nekoho postavit :D[/quote]
Ahoj...nemusis sa bat nicoho,ak ti mozem poradit(na zaciatok si kup napriklad nieco mensie(zachody,strazny domcek atd.tam naberes skusenost,potom ti sypka pojde od ruky :!: ...ak mas nejake otazky,kludne sa spytaj.(bud tu,alebo cez SZ)rad poradim :mrgreen:
rendo

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pát 28 úno, 2014 9:02 pm

Zatimco ja si lenosim a cekam na cestu do CR, tak muj dvorni dodovatel budov zatim pilne pracuje na JZD :) Jinak jsem zadal do vyroby i vsechny budovy, ktere budu potrebovat od Sikulu. A ze jich je :D Jesteze existuje takova spousta ochotnych lidi. Kdybych to mel stavet sam, tak bych na to potreboval tak dva zivoty :D Zatim mala ochutnavka z JZD :)
Přílohy
administrativa.jpg
administrativa.jpg (38.58 KiB) Zobrazeno 4675 krát
kravin.jpg
kravin.jpg (37.43 KiB) Zobrazeno 4675 krát
Veprin.jpg
Veprin.jpg (32.97 KiB) Zobrazeno 4675 krát
Jiri Dvoracek

Příspěvekod cipisekmp » sob 01 bře, 2014 6:09 am

Ahoj, to se nekdo ma kdyz si muze praci rozdelit. Faktem je, ze delat na kolejisti vse sam, je prace jak pises na dva zivoty. Jeste ze delam "jen" moduly, kde te krajiny neni az tolik. At se kolegovy dari dale. S pozdravem Cipisekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod rendo » sob 01 bře, 2014 10:57 am

Ahoj...neber to zlom(ale ako citam tak vedsinou mas,vsetko co urobili druhy :!: )to si mal dat si urobit cele kolajisko a mal by si ho za pol roka urobene. :roll: Ale ako pisem neber to zlom,ked sa ti to paci tak...ok(tvoja volba a hlavne peniaze)
rendo

Příspěvekod Jiri Dvoracek » sob 01 bře, 2014 12:11 pm

rendo píše:Ahoj...neber to zlom(ale ako citam tak vedsinou mas,vsetko co urobili druhy :!: )to si mal dat si urobit cele kolajisko a mal by si ho za pol roka urobene. :roll: Ale ako pisem neber to zlom,ked sa ti to paci tak...ok(tvoja volba a hlavne peniaze)

Ahoj,

ve zlem to neberu, neboj :) Proste vim, ze su levy a nestydim se za to :) Pravdou je, ze ramy, spiralu, stromecky, autobusy, lampicky a domecky (mimo Auhagen) nejsou muj vytvor :) Na druhou stranu musim byt realista a vedet, na co mam a na co nemam :D Uz v dilnach na zakladce jsem vedel, ze se rukama neuzivim :D A kdyz uz buduju kolejiste, tak zase chci, aby to nejak vypadalo. Kdyz jsem se o to pokousel sam, tak to nedopadlo dobre. Viz moje soucasna stanicni budova od Male Zeleznice. Neni problem si slepit stavebnici od Auhagenu, to jeste zvladam. :) Btw: To byl muj puvodni plan si nechat kolejiste postavit, ale nevedel jsem, jak to dopravit do UK :) A kolejiste, co byly na prodej, zase neodpovidaly mym predstavam o provozu. :D Ale krajinu a elektricke zapojeni si delam sam :)

Jirka
Jiri Dvoracek

Příspěvekod chameleon » sob 01 bře, 2014 12:28 pm

Naprosto správná volba - pokud má člověk dělat vše sám, a hlavně napoprvé, tak je to fakt na dlouho... Navíc kolejiště bude vyrobené tebou, vždyť ho sestavuješ sám - není to vyrobené na zakázku. Je dobře, že se nabízí "polotovary" - vyrobené fóliáže, domečky, mašiny, vagóny, vegetace, atp... Aspoň se to kolejiště v reálném čase postaví - a až bude postavené, není problém koupený domeček vyhodit a postavit si místo něj vlastní - když se člověk bude nudit.. :wink:

Já se rozhodl, že si skálu postavím sám - už mi to trvá 3 měsíce, desítky nánosů barev, a už jsem z toho na nervy...pořád to není ono... :x
chameleon

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště