velmi mě těší Tvůj zájem o řešení mého problému i když jsem lehce nervózní z Tvé poznámky o fotkách a krajině mého kolejiště.

Kousek za plánovaným napojením visí na zdi radiátor,jehož horní hrana je ve výšce 70 cm,kdežto koleje na stávajícím panelu jsou v místě napojení 65 cm.

Řešení jsou tři.
1/radiátor uříznout,koneckonců v něm téměř netopím,aby se nevířil prach
2/zvednout původní kolejiště o cca 5 cm,dalo by se provést neb nohy jsou šroubovací
3/vyhnout se inkriminovanému místu a radiátor zamaskovat skořepinou s krajinou jak to mám v úmyslu.
Původně jsem to nechtěl až takhle rozšiřovat,měl jsem v úmyslu prodloužit to jen do rohu,ale tam jsem se prostě neotočil s kolejemi.Respektive otočil,ale pak bych se nedostal k oknu.To je v také důvod,proč se nemohu s kolejemi cpát v místě napojení někam nahoru,na fotce to je dost dobře vidět. http://lengy.rajce.idnes.cz/zeleznice/#DSC_0714.jpg
S pracovní plochou to je podobné,šrotovalo mi v hlavě celý víkend,paní držkovala,že pořád sedím u PC a nakonec jsem po zralé úvaze usoudil,že to nemá cenu za každou cenu hrotit,ale bez jakési pracovní plochy se neobejdu.Moje představa,že bych "modelařil" v kuchyni na stole z masivní borovice nevím proč neprošla

Další věcí,kterou jsem musel vzít v úvahu je ovládání té přístavby.Protože stávající kolejiště je ovládáno na ruku,musím přístavbu řešit plně automatickou,protože sám bych to už neukočíroval nebo bych se uprostřed točil na židli jak na obrtlíku.

Má představa je taková,že vjezd i odjezd do SN budou řídit 4 návěstidla,která budou svázána se dvěma výhybkami v tom oblouku staré části.Zároveň bych rád,aby se ve SN řadily vlaky samostatně na volnou kolej a postupně ve SN řadily zase na odjez,takže i s toho důvodu jsem volil řekněme jednoduché řešení.Viditelná část bude až ke zdi,za ní bude pracovní plocha a za ní řekněme odkládací plocha,které není nikdy dost.Krajinu ve viditelné části mám v úmyslu pojmout tak,že v místě napojení bude pokračoval travní a lesní porost,dále bude následovat říčka přes kterou povedou 2 mosty do tunelu a nad tím se směrem do rohu bude zvedat skalní masiv.Více je snad patrné z přiloženého obrázku.Ještě jednou díky,Míra