Funkčnosť Digitrax UT4 s bežnými loconet centrálami

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Funkčnosť Digitrax UT4 s bežnými loconet centrálami

Příspěvekod Zx1974 » čtv 23 led, 2014 4:22 pm

Když myslíš, ale dávej si pozor na požadavky dané pořadatelem setkání, abys pak nebyl překvapený.
Zx1974

Příspěvekod A2C » čtv 23 led, 2014 4:44 pm

Ako som už spomenul keď mi to nepovolia, ušetrím si aspoň loko. Keď to inde vo svete funguje, nevidím dôvod prečo by sa to malo striktne zakazovať tu.
Jednoducho na také stretnutie neprídem
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod radeksindy » čtv 23 led, 2014 8:14 pm

UT4 používá USA sekce. Ale když je někdo tak bohatý, že si může koupit místo čtyř FREDů za 2500Kč čtyři UT4 za 10000Kč, tak proč ne. :D
radeksindy

Příspěvekod A2C » čtv 23 led, 2014 8:33 pm

ďakujem Radku, nebudem kupovať 4ks, budú mi stačiť 2ks, ktorými nahradím aj 20 Fredov, bez nutnosti stále preprogramovávať adresy fredov, jednoducho si prevolím adresu na ovládači na ďalšiu lokomotívu ktorú budem používať. A to tu ide

Admina poprosím uzamknúť, k odpovedi som sa napokon dopracoval :)
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod Zx1974 » čtv 23 led, 2014 8:54 pm

Ono zapomínaš na jeden detail, že každá lokomotiva, kterou dáš do provozu musí mít vlastní ovladač (myšleno Zababov/FREMO).
Zx1974

Příspěvekod radeksindy » čtv 23 led, 2014 9:27 pm

ďakujem Radku, nebudem kupovať 4ks, budú mi stačiť 2ks, ktorými nahradím aj 20 Fredov, bez nutnosti stále preprogramovávať adresy fredov, jednoducho si prevolím adresu na ovládači na ďalšiu lokomotívu ktorú budem používať. A to tu ide

Tak to tě musím upozornit, že na modulovém setkání nejde. Součástí podmínek setkání FREMO a Zababov je nutnost mít ke každé lokomotivě jeden ovladač. Takže jeden UT4 nahradí jeden FRED.
radeksindy

Příspěvekod zdeno » pát 24 led, 2014 7:15 pm

radeksindy píše:ďakujem Radku, nebudem kupovať 4ks, budú mi stačiť 2ks, ktorými nahradím aj 20 Fredov, bez nutnosti stále preprogramovávať adresy fredov, jednoducho si prevolím adresu na ovládači na ďalšiu lokomotívu ktorú budem používať. A to tu ide
Tak to tě musím upozornit, že na modulovém setkání nejde. Součástí podmínek setkání FREMO a Zababov je nutnost mít ke každé lokomotivě jeden ovladač. Takže jeden UT4 nahradí jeden FRED.

podle mne je hlavni problem velky odber UT4, ktery si bere nad 40mA, to znamena, ze na jednu vetvu Loconetu lze zapojit 5-6 kusu UT4, misto 16-18 Fredu. A to je dost tvrdy argument. Taky Uhlenbrock ovladac si bere nad 30 mA a to taky neni zrovna malo. Ale je fakt, ze pokud se udela hodne vetvi, tak se to da utahnout, ale musi se s tim pocitat popredu a to neni vzdycky realne a mozne.

PS
dobra centrala dava 4A a tak muze byt 20 vetvi po 200 mA, ale zatim jsem nikdy nevidel vic nez asi 8 rozvetveni od centraly. Takze se to musi vyrobit, nema to kazdy pod posteli.
zdeno

Předchozí

Zpět na DCC v praxi