vvitty píše:Petr Zatrepalek píše:Opravit to jde, ale opatrně při vytahování nádrže a její zpětné montáži! Packy těch nádrží se rády lámou...
Na nadrzi MTB zadne packy nejsou... jen sroub... nemyslis spis vzduchojemy?
Přesně, měl jsem za to, že i dotaz na ty vzduchojemy směřoval, vono vzduchojem je taky nádrž

. Palivové nádrže - vyosení jsem měl jen u jedné mašiny, u všech ostatních to bylo OK - navíc pro patinaci to stejně demontuju a tak to musím znovu usazovat stejně...
Daleko horší problém jsou často olámané okapničky nad kabinou, pak ty křivě usazené vzduchojemy, a taky relativně hodně často se vyskytující nakřivo montovaný pluhy - příčina je špatně navrtaná díra na šroubek. Musel sem zvětšit díru v pluhu abych to dostal do správné polohy a udělat fixaci pluhu vteřinákem k rámu proti případnému pootočení. Nicméně popisuju případy "starých" čsd a čd bardotek, tuhle novou jsem si ještě na živo neprohlížel. Ještě k tomuto novému modelu - dělám čsd éru, takže tuhle mašinu neznám - ty boční fousy co kopírujou horní hranu prsou jsou OK? Nemá to být tak, že fousy jsou rovnoběžný s rámem mašiny? Takto to vypadá hodně zvláštně...
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů