Moduly (původní téma)

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly (původní téma)

Příspěvekod Mcx » stř 08 led, 2014 1:08 pm

Tak to zkombinuj, přijedeš do Hluku v září, postavíme moduly, ty si nějaký den odskočíš na Slovensko.... u traťového modulu není vyžadována účast po celé setkání :D , horší jsou stanice, kde většinou mimo tvůrce nikdo není schopen ji udržet "v chodu" :lol:
Už se těším.
Mcx

Příspěvekod vvitty » stř 08 led, 2014 1:15 pm

TomBart : krasna prace jako vzdycky :-)
Jen drobna technicka, ty sloupy jsou relikty minulosti nebo pouzivane vedeni? Pokud pouzivane tak bych pozval drevorubce co pokaci strom u pilire mostu :wink: teda aspon podle fotek mi prijde ze by vedeni slo stredem koruny stromu...
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod milan ferdián » stř 08 led, 2014 1:39 pm

Že Tomáši umíš,víme všichni co znají tvoji krajinářskou práci.O tvém modulu jsme se s Milanem Č.již zmiňovali na jiném DF. Je jak živý :wink: .

TomBart píše:(popravdě: měl jsem trochu averzi k zababovu a tak, ale v tom hluku byla pro nás neskutečně přátelská atmosféra a nechali jste nás i řídit, což byl trochu zlomovej okamžik. Je to prostě o lidech a tam byli ti lepší, no)

Nechci být rejpal,ale OSTRAMO,MODULY SLOVÁCKO a Moduly z KUNČICKÉ SOKOLOVNY mají společné se ZABABOVEM jen ty rozhraní a DCC.Jak sám víš,jsou to samostatné skupiny žijící svým modelářským životem a někteří pánové ze Zababova (nic ve zlém),rádi přijali s kvitováním povděku,že se zde na Moravě pořádají setkání :wink:.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod TomBart » stř 08 led, 2014 1:41 pm

Mcx: to je pravda, je to cestou :D ... uvidíme, na to je ještě čas

vvitty: dobrá připomínka. Vím o tom. Ale moje srdeční záležitost jsou 90tá léta. Tomu odpovídá i ten čmelák. Sloupy by měli sloužit jako nosič jednoho černého kabelu. Takto to je do dnešních dnů na trati 240. Ostatně jsem to tak nějak stavěl podle mé paměti, když fotívám v okolí Okříšek. Zářezy, náspy, lesy a u toho obilná pole. Jenže než na kraji modulu nechat kabel trčet dolů, tak jsem ho tam raději nedal vůbec, ale fakt hodně jsem o tom přemýšlel

Milane: jj vím. Od dob lanaření do bran Zababova uplynulo už pár let. Teď je to o nečem jiném a jak jsem řekl. Pozvání od Mlhy do Hluku bylo přeci jen zlomové. My v tý Chrudimi jsme trochu zabedněný introverti :wink: a netoužíme moc se s někým spojovat, ale postupně se to mění. Proto jsem se do toho vrhnul. To je na dlouhé povídání. Však doufám, že se u nás v tu neděli ukážeš. Nejen já, ale u i ostatní budou rádi. Když u toho není veřejnost, tak je to opravdu více o poklidu a navíc to bude vše odkryté. Vzhledem k tomu, že ten modul budu mít jinak dost na ráně, tak bude obalen plexíky a bude to pak pro znalce stát za prd
TomBart

Příspěvekod cipisekmp » stř 08 led, 2014 2:09 pm

Ahoj, krasne moduly ktere by se urcite vyuzili i na Morave chi. Mimochodem pokud vim, tak jak Kajin tak Bobulan byli s Chrudimi a Kajinovymi Pardubicemi tu na vystave v Luhacovicich, takze defakto jezdili s Slovackem protoze v te dobe jsme se pridavali ke klukum i my. Takze urcite by jsme i my radi kluky videli.
S pozdravem Cipisekmp
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod Mcx » stř 08 led, 2014 5:38 pm

milan ferdián píše:jsou to samostatné skupiny žijící svým modelářským životem

no..., já bych to Milane takto vůbec nenazval, právě tím, že máme spolu vzájemné kontakty a i se Zababovem (nakonec vždy říkám, první impuls a mnoho techniky přišlo ze Zababova, případně přes Zababov zprostředkované z FREMO a my to zase zprostředkovali částečně dál....) a tak je to správné, tak to má být :lol:
Takže ano jsme svébytné skupiny, které si vyměňují informace, technologie, zdroje a vzájemně se podporují, setkávají - vždy vše na bázi vzájemné korektnosti. A jak poznal Tomáš Bartoš v Hluku je to ku prospěchu všech a je to zábava. A není to žádný mus, kdo chce tak se účastní.
Bohužel jak ve Vratimově tak v Hluku jsem byl hlavní organizátor (což mne už občas sere :D ) a tak mám mnohem méně času na společenské kontakty, jak před setkání tak při něm. Je třeba zaúkolovat další :-).
Mcx

Příspěvekod MartinK » stř 08 led, 2014 8:52 pm

Ahoj Tome,
opravdu super modul. Klobouk dolů. A Čmelák jakbysmet.
Do Hluku už tě pozvali kolegové a já se přidávám. Už jsou i propozice http://www.zababov.cz/index.php?id=hluk2014csprp.
Ahoj,
Martin K. H0, ep. II, III a IV
https://sites.google.com/site/spolekzababov/home
MartinK

Příspěvekod mlha » čtv 09 led, 2014 6:26 pm

Mcx píše:
milan ferdián píše:jsou to samostatné skupiny žijící svým modelářským životem

Bohužel jak ve Vratimově tak v Hluku jsem byl hlavní organizátor (což mne už občas sere :D ) a tak mám mnohem méně času na společenské kontakty, jak před setkání tak při něm. Je třeba zaúkolovat další :-).

Vždyť Ti pomáháme co síly stačí....
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod Mcx » čtv 09 led, 2014 6:32 pm

Ahoj, já myslel stavby moduliště a grafikonu, včetně přípravy obojího... jinak, jo, snažíš se :D
Mcx

Příspěvekod mlha » čtv 09 led, 2014 6:45 pm

Tak toto nechávám na Mistrovi..
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod cipisekmp » čtv 09 led, 2014 7:42 pm

Ahoj, ja kdyz to vemu technicky, tak layouty pro nase klubove jezdeni jsem navrhoval trebas ja, ale nevim jaky je rozdil navrhovat neco pro setkani dle frema. Jde me treba o to, jak ten layout udelat tak aby byl vhodny pro grafikon, zajimavy pro lidi a pod. U nas kdyz jezdime hura systemem je to vcelku fuk, ale tu nevim. Nejaky mensi layoutbych trebas navrhnout mohl, jestli to ma ovsem vyznam tato drobna vypomoc. Treba ten mensi sal v Hluku nahore, tak to bych trebas nekdy vyzkouset mohl. Ona ta organizace je opravdu narocna a vubec se nedivim ze te to drazdi, ze nejsou vhodni kandidati na vypomoc. Ahoj Cipisekmp
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod Mcx » čtv 09 led, 2014 8:18 pm

Určitě tě doporučím zneužít :lol:
Mcx

Příspěvekod martin-tt » čtv 23 led, 2014 11:06 am

TomBart píše:... nové smrky pro mne zatím asi nejhezčí.

Ahoj,mám dotaz ohledně smrků,jsou z vlastní výroby nebo nějaký dodavatel ? Díky.
martin-tt

Příspěvekod TomBart » čtv 23 led, 2014 10:54 pm

martin-tt píše:
TomBart píše:... nové smrky pro mne zatím asi nejhezčí.

Ahoj,mám dotaz ohledně smrků,jsou z vlastní výroby nebo nějaký dodavatel ? Díky.

jsou od Romana Bezuchy. Myslím, že jsem to tam psal.
TomBart

Příspěvekod rawen » pát 24 led, 2014 1:10 pm

Nazdar.
Chci se zeptat na situaci okolo podloží kolejiva. Ke korku se v poslední době objevily nějaké výhrady, a tak prosím lidi, kteří mají osobní negativní zkušenosti, aby je zde shrnuli.
Stejně tak zkušenosti s podlahovou izolací, která korek někde nahrazuje.

Děkuji za sebe i náš klub, Radek
rawen

PředchozíDalší

Zpět na Moduly