Návrh kolejiště tvar L v TT/1:120

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Návrh kolejiště tvar L v TT/1:120

Příspěvekod lajblt » čtv 23 led, 2014 6:07 pm

Jirkovi bohužel plánky z mého WT nešly otevřít, tak to posílám aspoň sem jako obrázky. Rozkreslil jsem minulý víkend návrh, o jehož kontrolu mě Jirka požádal.
Rmin 353, max. stoupání 25 promile na hlavní trati, 30 promile na lokálce.
SN jsou zde od sebe 100 mm, každé má 6 kolejí a jsou shodná. V místě levé vlečky je "montážní otvor" přes celou výšku kolejiště.
Přílohy
_modely.biz-JD-05-vrstva8+9.jpg
_modely.biz-JD-05-vrstva5+8.jpg
_modely.biz-JD-05-vrstva2+3+5.jpg
lajblt

Příspěvekod Jiri Dvoracek » čtv 23 led, 2014 6:48 pm

A ted babo rad, jak ty planky u mne otevrit? :lol: :mrgreen: Tomasovi planky jsou samozrejme o tridu lepsi. Snazil jsem se ho trosku napodobit :D Akorat tam bude potreba pridat SNC, abych mel kde odstavovat motorove vozy pro simulaci jizdy do jineho mista nez pres hlavni trat do SNA a nebo SNB. :roll: A jeste jsem se zapomel zeptat Tomase, jaky je vyskovy rozdil mezi predni trati a trati pod ni, jestli se mi tam vleze viadukt, silnice a voda :D A taky, zda je posledni kolej v Drinove vzdalena od hrany kolejiste alespon 6 cm, aby se mi tam veslo skladiste :mrgreen:
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 23 led, 2014 7:13 pm

Musíš mít stejnou verzi jako Tomáš.Svého času jsem to řešíl s jedním kolegou,kterému jsem kreslíl plánek kolejiště a povedlo se to sladit tuším až na potřetí. :D
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Triplseven » čtv 23 led, 2014 7:39 pm

No taky jsme se prali s otevřením plánku od Tomaše, ale nějak se nám to nakonec povedlo. Ale i tak máme stažený Wintrack 11 v demo verzi.
Jinak dobrý nápad s odkrytím dvoukolejky. Těším se na další fotky ze stavby. Jirka
Triplseven

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 23 led, 2014 7:55 pm

Jde o to,že plánek jde uložit v různém formátu a pokud má příjemce verzi,která ten formát nepodporuje,tak to neotevře.
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Jiri Dvoracek » čtv 23 led, 2014 8:08 pm

No zkouseli jsme uz spoustu veci. Tomas to ulozil ve verzi 7, ve verzi 8 a ja nevim, v cem jeste :D Ale porad nic :lol: :mrgreen: Ja mam nainstalovanou demoverzi 10 a cracknute spoustecimi aplikacemi z verze 8. Bude to jeste asi boj :lol: :mrgreen:
Jiri Dvoracek

Příspěvekod lajblt » čtv 23 led, 2014 10:32 pm

Uffff, ty mi teda dáváš. :)

Podařilo se mi napustit Dřínovské jezero, vložit skryťák C, zvětšit montážní díru, zjednodušit stavbu a zachovat polohu nádraží v Jirkově až na vjezdové zhlaví (to je z flexi EW3 jako předchozí úprava). Dám sem aspoň obrázky, jak to teď vypadá. ;)
2D pohledy sem dám zítra, trochu (víc) se to liší ve vrstvě 5-8. :)

Pokud někomu plánky ode mně nejdou otevřít, musí mít minimálně WT8.0.4 a v něm knihovny (dll) z demoverze WT11. Exe mám 10.0.5 a funguje to skvěle i s otevřením v té verzi 8.0.4, pokud plánek uložím jako v8. :shock:
Přílohy
JD-06-3D.jpg
JD-06-3D-01.jpg
JD-06-3D-02.jpg
lajblt

Příspěvekod lajblt » pát 24 led, 2014 9:38 am

Jak jsem slíbil, přidávám 2D náhledy upravené úpravy. :)

Celkem je v návrhu 10 vrstev. Vrstva 1 - rám (0 mm), vrstva 2 - SN A (0 mm), vrstva 3 - SN B (+130 mm), vrstva 4 - první závit vnitřního tobogánu ze SN A (R353/R396), vrstva 5 - závit tobogánu ze SN B k mostu přes Dřínovské jezero (+130 -> +240 mm, R440/482), vrstva 6 - druhý závit vnitřního tobogánu ze SN A (R353/R396), vrstva 7 - tunelová stoupání na vrcholovou rampu (+170 -> +280 mm), vrstva 8 - vrcholová rampa s odbočkou tunel (+280 mm) a poté klesáním ~12 promile k mostu přes Dřínovské jezero, čímž se uzavírají smyčky hlavní trati. A konečně vrstva 9 - odbočná trať od výjezdu z tunelu se SN C (+300) do koncové stanice Jirkov (+375 mm). Vrstva 10 jsou stavby, vegetace a další bižuterie. :)

SN A a SN B jsou pohodlně dosažitelné rukama - jsou od sebe 130 mm výškově a jsou opět shodná. Hlavní trať prochází 100-150 mm nad SN B, takže přístup je opět všude více než dostatečný. Na pravé straně je situace horší, ale nic, co by nespravil přístup zespodu nebo z boku. Rozestup tratí je vždy alespoň 70 mm s výjimkou tobogánů, kde je ~56 mm, ale stoupání se samozřejmě dá lehce zvětšit tak, aby bylo minimálně 60 mm.
Přílohy
_modely.biz-Jiří Dvořáček-06-vrstvy_2+3+6.jpg
_modely.biz-Jiří Dvořáček-06-vrstvy_5+7.jpg
_modely.biz-Jiří Dvořáček-06-vrstvy_8+9.jpg
lajblt

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pát 24 led, 2014 12:44 pm

Ahaa, ted uz jsem to pochopil :lol: Ja jsem si rikal, jak se Ti to tam tak podarilo nacpat vsechno a vidim ten rozdil :wink: My mame napojene SN kazdy do jineho tunelu :D
Jiri Dvoracek

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 24 led, 2014 12:49 pm

Tedy nic mi do toho není,ale ty jsi vyhrál Jackpot? :lol:
miroslav lengyel

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pát 24 led, 2014 1:03 pm

Jackpot neni treba. Muj rozpocet je velice skromny :wink: Mnohem tezsi nez to zaplatit, bude to postavit :mrgreen: :lol:
Jiri Dvoracek

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 24 led, 2014 1:21 pm

Asi záleží na tom,co si kdo přestaví pod takým slovom skromný :D já to tak letmo odhaduji na čvrt mega. :lol:
miroslav lengyel

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pát 24 led, 2014 1:36 pm

miroslav lengyel píše:Asi záleží na tom,co si kdo přestaví pod takým slovom skromný :D já to tak letmo odhaduji na čvrt mega. :lol:

Ja tak maximalne na stovku :) Vetsinu uz mam doma :) Ale muzeme to spocitat:
A) ramy - (zakoupeno), B) koleje - cca 35 tis (cast jiz zakoupena), C) navestidla + dekodery - (zakoupeno), D) elektronika Digitrax - (zakoupeno), E) - serva a servodekodery pro SN - 5 tisic, F) prestavniky Tortiose pro Drinov a odbocku Jezero - (zakoupeno), G) Budovy - (zakoupeno) , H) lampy parkove a stanicni - (zakoupeno) :mrgreen: Rikam, ze mam skromny rozpocet - tj. cca 40 tisic :wink: Foliaze a stromky od pana Bezuchy budu nakupovat potom prubezne - foliaze tak max 25 ks (ty asi koupim hned, tj. cca 6 tisic) a stromky tak cca 500 ks az 1000 ks (pocitam tak max 40,- Kc/ks. :) Muzu tydne odkladat bokem tak max 3 tisice :) Nekdy premyslim, jestli nebude lepsi si je vyrobit :D Flokovacka zakoupna a staticka trava je otazka par korun :) Takze to neni tak strasne, jako muj puvodni projekt, ktery je odlozen na duchod :mrgreen:
Jiri Dvoracek

Příspěvekod lajblt » pát 24 led, 2014 1:46 pm

2 Jirka: Původně to bylo napojené, jako's to měl ty. Jenže tím mi vyšly dvě tratě 8 cm nad sebou a to by jedna musela vést na dně jezera. Nebo bys musel jezero vypustit a to by byla škoda. Výhodou tohohle uspořádání je to, že ve skryťácích budeš mít místo třeba i na nohu, když nedosáhneš rukou. :)

Na levé straně nahoře mi takhle vyšla mnohem příznivější krajina - není tam trať na hraně propasti, ten rozdíl je "jenom" 10 cm namísto 20. Dřínovský viadukt vede v rovině. A na spoustě míst je trať vícepatrová, což by mělo podstatně zjednodušit stavbu.
lajblt

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pát 24 led, 2014 1:54 pm

Jj, takhle je to lepsi :) Ted uz jenom musim vymyslet, jak ty Tvoje planky tady otevru :lol: :mrgreen:
Jiri Dvoracek

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště