Moduly OstraMo

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly OstraMo

Příspěvekod Mcx » sob 11 led, 2014 11:00 am

Ještě jsem dnes dopoledne fotil vlečku a přemýšlel co bude na nakládacích plochách, mimo samozřejmě násypky ke korečku..., zatím je to taková podivně rovná plocha :roll:

Obrázek

Obrázek
Mcx

Příspěvekod E27 » sob 11 led, 2014 6:07 pm

Na tej ploche by som nechal maximálne starý žeriav a pár gulatín dreva a hlavne všade kôru.. to je všetko.... Menej znamená viac a mne osobne sa nepáči, keď by tam boli autá všade, žeriav, náklady a tak... Ani za socíka sa od roboty nik nepretrhol :mrgreen:
E27

Příspěvekod Mcx » ned 12 led, 2014 12:31 pm

Tak jsem se dnes dal do doplnění násypky o vykládku z aut, UNIMO buňku pro místní zaměstance (JM Detail), panely jsou opět Model Scene + JM Detail, postupně na fotkách vznik scény, lepeno Duvilaxem, tmeleno Ostafixem. Na konstrukci výsypky bude nutné doplnit ovládání a ochranný koš na žebřík. Celé je to sice zasypáno, ale zatín nasucho, zakapávat Sportakrylem ředěným se teprve bude.

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Mcx

Příspěvekod Mcx » ned 12 led, 2014 5:16 pm

A večer už je zakapáno Sportakrylem, "dosypán" štěrk do násypky nahoře i dole, doplněny lampy (JM Detail). Takto to zůstane do Vratimova, maximálně přibude trochu patiny.

Obrázek

Obrázek
Mcx

Příspěvekod Jiri Dvoracek » ned 12 led, 2014 5:27 pm

Paradni pracicka. Kdybych mel klobouk, tak ho smeknu :) Akorat tam nevidim nikde ty lampy :D Jirka
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Mcx » ned 12 led, 2014 5:56 pm

Tož na prvním snímku lampy ještě nejsou a na druhém je vidět jen jedna (ze dvou :) ) za vagonem a buňkou. Více jich tam nebude, nakládka jen ve dne.
Mcx

Příspěvekod Mcx » ned 12 led, 2014 6:22 pm

Ještě tedy důkaz, že tam dvě lampy jsou, už to pomalu schne, tak zítra ještě rychle na některá místa trocha patiny.

Obrázek
Mcx

Příspěvekod E27 » ned 12 led, 2014 6:48 pm

Ja by som tam doplnil k unimobunke aj hrdzavé potrubie co by komín z piecky.. Alebo vonku sud, kde cez zimu horí ohník na zahriatie.. :wink:
E27

Příspěvekod Mcx » ned 12 led, 2014 7:08 pm

To je dobrý nápad, další asi provedu částečné zastřešení vykládky z aut... ale to až... se mi modul zase někdy objeví doma :)
Mcx

Příspěvekod Vladamir » ned 12 led, 2014 8:50 pm

Mi by se tam líbila dřevěná, zaprášená bouda, ale i tak je to moc pěkné zákoutí!
Vladamir

Příspěvekod Adam96 » ned 12 led, 2014 10:24 pm

Krása, radost pohledět. Já bych akorát možná tu buňku postavil vůči kolejím trochu šikmo, Ať to není takové symetrické. Rozhodně se ale nejedná o kritiku :wink:
TT, DCC, ep. IV/současnost. Brejlovec je nejhezčí lokomotiva !
Adam96

Příspěvekod TomBart » pon 13 led, 2014 6:56 am

Mcx:
osobně mě napadá tam k unimobuňce naházet nějaké rezaté kusy železa, případně i nějaké to prkno. Potom venkovní rozvaděč se zásuvkou. Před lampy píchnoput do země kusy kolejnic a natřít je černožlutě. Kdyby nějaký pako s Liazkou neumělo couvat, tak aby se opřelo o tu kolejnici než o lampu. Potom natáhnout na starých betonových sloupech a nebo na dřevěných kabel pro napájení zázemí unimobuňky. Obsluha by v zimě zmrzla. Ideální hned sloup s betonovou patkou u buňky a pak asi ještě dva směrem na kraj modulu. K tomu jeden černý drát nebo slabou černou bužírku, ale nevím, jestli se dá takhle slabá sehnat. Určitě víš co myslím. Na buňku přihodit nějaké nápisy a tabule. Už si to nepamatuji, co tam dřív bývalo, ale určitě výstražné tabulky atd. Potom nevím, jestli ty panely na vysoko u vykládky nespadlou. Třeba bych je tak jakoby "provizorně" zapřel dřevěnou kládou. Když dřív nic nebylo, toto se udělalo jako by to nějak bylo a už to zůstalo na věky. Potom by nebylo špatné udělat malý přístřeše a přilepit k buňce. Ve skutečnosti smontovaný z lešeninových trubek, nahoru vlnitý plech a z boku opatřen pletivem. Dovnitř by se mohli naznačit třeba náhradní díly jako motor, sud s mazivem atd.
Venku u kolejí nazančit vrátek na posouvání sypáků. Bývalo to skoro všude.
Na rampu bych k těm kulatinám nasypal trochu nastrouhané skutečné kůry nebo něco podobného, aby to vypadlo, že to tam nakládají. Občas jim kus kůry odpadne a pak to udělá takový bordel kolem. To by asi šlo pak zastříkat tím sportakrylem.
Víc mě už asi nevypadá, tak si něco třeba vyber.

Cesta s prorůtající trávou na výbornou (mě se to nikdy moc nedaří udělat).
TomBart

Příspěvekod Mcx » pon 13 led, 2014 7:15 am

Jo, jo přesně tak jak Tome píšeš, zatím je to na hrubo. Ale jak jsem psal, čas tlačí a musím se vrhnout na jiné úkoly, Zatím to zůstane jako takový polotovar 8) .
Mcx

Příspěvekod Mcx » pon 13 led, 2014 5:59 pm

Tak jsem s vlečkama skončil, ale protože jsou ještě doma, tak jsem si je postavil za sebe, což je sice možné, ale nikdy takto nestály a vzniklo pár snímků.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Mcx

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pon 13 led, 2014 6:05 pm

Ja to chci taky umet :D A nejenom blbe cumet :D
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

PředchozíDalší