TT 3,5 m x 1,1 m (taková tlustá nudle)

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: TT 3,5 m x 1,1 m (taková tlustá nudle)

Příspěvekod Libor » pát 03 led, 2014 1:00 pm

Výše uvedené je samozřejmě pravda pravdoucí. Zkoušel jsem do daného prostoru nacpat tobogán, ale nejde to ani za prase. Nakonec jsem z toho všeho vybruslil zaústěním zelené tratě do skryťáku z levé strany na místo původní pravé strany. Dovolilo mi to zvednout severní nádraží na úroveň 110 mm. Všechna křížení mi vyšla nad 60 mm, akorát severní nádraží jednou podjíždím v 55 mm (žlutou tratí), ale to je schované, takže to nevadí. Všechna stoupání do 3 cm/m. Napravo zelený most nad žlutou tratí ve výšce 80 mm. Vypadá to takto : http://larchiv.rajce.idnes.cz/NovyPanel_TT#nudle35.jpg
Prosím o vyjádření k řešení zhlaví stanic - jsem v tomto ohledu laik a rád bych věděl, zda tam není nějaká očividná bota. S díky předem.
Libor

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pát 03 led, 2014 1:32 pm

Ja su taky laik, ale ja bych rozhodne schoval tu zelenou trat u predni hrany panelu a udelal bych tam poradne nadrazi a protahl stanicni koleje a cele to narovnal. Kdyz by sis tam tu zelenou trat chtel nechat, tak si ju hod aspon do galerky, takhle tam budes mit svah jak blazen :) Jirka
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Libor » pát 03 led, 2014 3:19 pm

Jiri Dvoracek píše:Ja su taky laik, ale ja bych rozhodne schoval tu zelenou trat u predni hrany panelu a udelal bych tam poradne nadrazi a protahl stanicni koleje a cele to narovnal. Kdyz by sis tam tu zelenou trat chtel nechat, tak si ju hod aspon do galerky, takhle tam budes mit svah jak blazen :) Jirka

Nevím přesně, co znamená "hodit do galerky" - chci tam mít arkádovou zeď. (že by to bylo jedno a totéž ?)
Libor

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pát 03 led, 2014 5:11 pm

To bude asi to same. Tim padem jo, ted uz to dava smysl :mrgreen: Tak si to ve wintracku hod do tunelu a udelej si poradne nadrazi :) :wink:
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Libor » čtv 23 led, 2014 5:12 am

Pročítám zdejší diskuse a snažím se nasávat různé zkušenosti. Spoustu dobře míněných rad jsem nevzal v úvahu, na leccos mám jiný názor, to se stává. Ale pár drobností jsem upravil. Už ani nevím, kolikátá "opravdu konečná" verze to vlastně je. Ale na tom "konečná" netrvám ani teď, pokud budete mít někdo nějaké připomínky, nebráním se z principu. Naopak budu rád, věcná diskuse přeci posouvá vpřed,že ano. Především bych s díky ocenil Vaše názory na provedení zhlaví, napojení malého depa a vedlejší trati v jižní stanici a napojení vlečky v severní stanici.
Takže ta aktuálně konečná verze je zde : http://maleprazce.webzdarma.cz/NovyPanel.htm (připomínám, že kolejiště bude parkovat pod šikmou podkrovní střechou, skryťák je tedy díky tomu vytažený dozadu, přístup bude, panel je na kolečkách). Minimální poloměry 320 mm, veškerá stoupání do 3 cm na metr, průjezd žluté trati pod zeleným mostem vpravo 85 mm, křížení tratí ve skrytých částech 55 mm a více.
Pomalu začínám stavět rám : http://larchiv.rajce.idnes.cz/P03_stavba_ramu/
Libor

Předchozí

Zpět na Modelové kolejiště