Bai - Jen věcné připomínky k úpravám vozů od Šikulů

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Bai - Jen věcné připomínky k úpravám vozů od Šikulů

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 20 pro, 2013 3:54 pm

Kluci jsem rád,že máte takovou radost před Vánocemi,ale mám takovou všetečnou otázku.Vám nikomu nevadí ty zelené schůdky do vagónu?
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod radeksindy » pát 20 pro, 2013 4:27 pm

Vypadajhí divně, ale na straně výroby se to za rozumný peníz špatně řeší. Spousta modelů má podobné problémy, vícebarevný díl je drahý, rozdělení na dva také. Modelář si poradí.

Bude verze s popisy ve stavu z výroby? A kdy? Možná se, alespoň pro jeden vůz najde místo :)
radeksindy

Příspěvekod jirkan » pát 20 pro, 2013 6:27 pm

Já hlavně netrpělivě čekám na ten služebák, kterej se mi zejména pro ČSD na konci III. a začátku IV. epochy zdá praktičtější, než ty kombinovaný Y.
jirkan

Příspěvekod George V. » sob 21 pro, 2013 7:56 am

Záleží na materiálu. U Tilliga je to měkčený plast a tam není problém. Tady těžko říct, ale jelikož jsou hroty dvojkolí uložené v bronzovém plíšku, důvod používat měkčený plast není...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod George V. » sob 21 pro, 2013 3:30 pm

Může být. Ale nepředpokládám, že bys to vyndaval denně, tak pro jednou by to mohlo vydržet. A když ne, tak se čep dá snadno nahradit... Lego také není moc měkčený plast a kolečka se sundávají jedna báseň. Také záleží na tom, jak je ten čep navrhnutý a vylisovaný...a ta díra, kam zapadá také...
George V.

Příspěvekod vorisekml » sob 21 pro, 2013 5:32 pm

Modely mají vadu nástřiku - výraznou krupici laku. Pokud můžete přejeďte prstem po bočnici prstem. Některé jsou jak smirkpapír, je to kus od kusu. Pokud můžete tak si nechte předvést více Ks a vybírejte. Já ze 4 vybral jeden. Takhle když bych stříkal zakázky tak mě rychle pošlete k šípku. Nástřik 1500,- tedy moc neodpovídá, něco mají u Šikulů špatně nastaveno. Střecha je na můj vkus příliš sivá/světlá/ volil bych tmavší myší šedou- to je na vkusu každého modeláře, střecha je odendavací a tak si ji mohu doladit sám. Ovšem ta krupice na laku bude vadit při patinaci kde budou vznikat lesklejší plochy. Snad to finišovací nástřik sjednotí-nebo taky zvýrazní. Uvidíme.
Jinak se mě vůz líbí, potisk by měl být výraznější. Kulisa schůdků je dokonalá a skvěle chodí, projíždí to všechno. Tady bude potřeba načernit nášlápovou plochu. Trošku mám nejasnosti s nárazníky, to pojedu podle fotek. Chybí mě propojovací kabel topení, nebo topná parní spojka. Ta se dá sehnat z Roco modelů.
Za Zamračenou vypadají perfektně a za takovou 475.1 nebo 477.0 by to bylo na plínky.
Jako prvotinu to hodnotím kladně.
H0
vorisekml

Příspěvekod Ferry-69 » sob 21 pro, 2013 5:53 pm

Nejen nástřik neodpovídá ceně tohoto modelu. Já dnes vybíral ze čtyř nabízených vozů jednoho čísla v BEN modelu a kromě výše uvedených problémů mi nejvíce vadil zdeformovaný výlisek skříně. U každého vozu patrný při pohledu na spodek vozu, ale hlavně při běžném pohledu shora na model. U každého druhého nedotištěné rámečky oken a některá špatně vsazená. Takže myslím, že jako prvotina asi dobré, ale rozhodně ne za požadovaných 1.490,-Kč. Pokud jde o mě, byl jsem rozčarovaný a pokud se kvalita nezlepší dál budu jezdit s rybáky.
Ferry-69

Příspěvekod jarnotrulli » ned 22 pro, 2013 12:50 am

Když to tady tak pročítám, tak ani nevím jestli ty vozy ještě chci. Každopádně asi určitě koupit v kamenný prodejně než v E-shopu, a to je pro mě celkem problém :(
V každém případě pokud je dobrý každy 4-5 vůz, je někde něco špatně...
jarnotrulli

Příspěvekod miroslav lengyel » ned 22 pro, 2013 6:35 am

Po přečtení těchto příspěvků jsem vždycky rád,že jsem se před pěti lety rozhodl pro epochu.II DRG. Zlatý Fleischmann,sice třeba podle něktarých ne vždy sedí přesně jak má,ovšem kvalitou zpracování a funkčností je vzdálen na tisíce světelných let.Za 1500,-Kč ,či spíše méně koupím kvalitně zpracovaný model.Nejvíc mě zaráží u nového modelu třeba ty nacvakávací podvozky,to ještě neobjevili kouzlo čepu?
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod fousek » ned 22 pro, 2013 9:24 am

Když vás chytnu za slovo, tak kouzlo čepu objevili. Neboť tomu řešení na podvozku se čep říká také.
fousek

Příspěvekod miroslav lengyel » ned 22 pro, 2013 11:28 am

Mám samozřejmě na mysli samostatný čep,který je buď nacvakávácí a ještě lépe na bajonet nebo se závitem jako je na obrázku.Mimochodem,tohle je čep uchycení podvozku rychlíkového vozu Fleischmann.
https://www.google.cz/search?q=ersatzte ... B330%3B222

Takže neobjevili nic a pokud se budeme chtít chytat za slovo,tak svého času se vyráběly Trabanty.Taky to mělo 4 kola,volant,pedály,ale tím veškerá podobnost s autem končila. :lol:
miroslav lengyel

Příspěvekod fousek » ned 22 pro, 2013 9:07 pm

Omlouvám se všem přítomným, víckrát už nebudu krmit trolla.
fousek

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 23 pro, 2013 8:04 am

fousek píše:Omlouvám se všem přítomným, víckrát už nebudu krmit trolla.

Tím trollem je myšlen kdo,já? :shock: Pokud ano,tak by bylo dobré se zamyslet v první řadě sám nad sebou. :wink:
Já se pouze kolegů slušně zeptal,zda jim nevadí,dle mého soudu poměrně zásadní nedostatky na voze za tuto cenu,tečka. Posléze jsem reagoval na to,že zcela nový vůz je založen na prehistorickém provedení uchycení podvozků.Pokud vám nevadí,za co vydáváte peníze,tak OK.Proti gustu žádný dišputát. :lol:
V noci jsem mluvil s jedním kolegou,který se také na Baiky těšil a ten řekl doslova toto,cituji.
"Jestli to bude takhle vypadat v TT,tak si ty bajky vyrobím radši sám z leptu."
Jinak se rovněž kolegům omlouvám,pokud jsem jim zkazil potěšení z vánočního dárku a dále se k rádoby modelům ČS vozidel vyjadřovat nebudu,jelikož jsou mi buřt.
S přáním příjemného prožití Svátků Vánočních,Míra
miroslav lengyel

Příspěvekod George V. » pon 23 pro, 2013 8:09 am

Jestli je to uchycení jediným problémem Bai-ky? Pokud se to neprojeví na jízdních vlastnostech, tak je mi šumafuk, jak je podvozek zavěšen, cena, necena...
George V.

Příspěvekod TTmili » pon 23 pro, 2013 10:03 am

Neřekl bych, že uchycení čepem se závitem je kdovíjak moderní. Naopak, je to nejméně ale nejdéle používané řešení. O trochu modernější je čep s bajonetem, také nějakým způsobem externě dosazovaný. Další řešení bylo přenést čep přímo na podvozek (v různém provedení, vždy je ale buď čep nebo díra do které zapadá s drážkou kvůli nasazování), to se udrželo nejdéle a také se osvědčilo. Bohužel na tomhle stupni zamrzla Baika od šikulů. Vůbec nejnovější a s nejlepšími jízdními vlastnostmi je uložení s co nejnižším těžištěm, kdy se čep vylisovaný také přímo na podvozku dostává kolikrát i pod úroveň osičky kol, naopak vůz nemá plochý rám, ale má na něm výčnělek tvarovaný podle toho zda má být podvozek pevný nebo kyvný. Bohužel do mastodontího měřítka tohle asi ještě neproniklo, zatím jsem tohle řešení potkal jen u TT a N.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)