Moderátor: Michal Dalecký
jirkan píše:Nevím, komu a proč takové parametry nevyhovují pro jízdu či posun, ale skoro bych kritikům doporučil zamyslet se nad případnou změnou svého koníčka.....
jirkan píše:Protože se tady objevovaly různé skeptické poznámky o jízdních vlastnostech a jejich ovlivnění v DCC, dovolil bych si uvést výsledky malého pokusu.
Protože zrovna nebylo nic jiného k dispozici, osadil jsem čmeláka starší verzí dekodéru ESU sound v 4 s PLUX 12 na kabelu. Protože se psalo, že je příliš rychlý, omezil jsem nastavení CV 5 a 6 na polovinu proti továrnímu a pustil se do testů.
Zcela nezajetý model s tímto dekodérem a bez dalších zásahů do CV má maximální rychlost méně než modelových 80 km/hod.Při minimální rychlosti urazí bez viditelného cukání 1 m za cca 83 s, tj. 1min a 23 s.
Po zhruba hodinovém zajetí se tyto parametry nijak podstatně nezměnily.
Pak jsem si trochu hrál s dekodérem. Jednak jsem nahrál novější verzi SW a nastavil hodnoty CV pro řízení motoru na velikost doporučenou pro motory PIKO. CV 5 je 150 a CV 6 50.
S tímto nastavením teď čmelák jezdí max cca 70 km/hod (asi nebudu zvyšovat). Metrový sprint na minimálce trvá bez 7 s 3 minuty.
Nevím, komu a proč takové parametry nevyhovují pro jízdu či posun, ale skoro bych kritikům doporučil zamyslet se nad případnou změnou svého koníčka.....
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník