Návrh kolejiště tvar L v TT/1:120

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Návrh kolejiště tvar L v TT/1:120

Příspěvekod Jiri Dvoracek » stř 06 lis, 2013 7:41 pm

Tak jsem si konecne zridil takovy maly ovladaci pultik (obr.1) :D Jeste tam teda chybi FZ1, snad ji to unese :lol: Jinak by mne zajimalo, kdo rikal, ze dratovani v digitalu je snadne (obr.2) :lol: :mrgreen: Zatim jsem rozvedl jenom J a K :) A uz se v tom ztracim :D A to mne jeste ceka + a -, ktere povede z pulsniho regulatoru a je urceno pro lampicky a napajeni ND4 :) A to mne jeste dneska dorazily BD4 k detekci useku obsazeni :) To je tak akorat na maslu :lol: :mrgreen:
Přílohy
Ovladaci panel.jpg
Ovladaci panel.jpg (115.24 KiB) Zobrazeno 6315 krát
Dratky,dratky.jpg
Dratky,dratky.jpg (92.7 KiB) Zobrazeno 6315 krát
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Jiri Dvoracek » sob 09 lis, 2013 6:26 pm

Tak jeste jeste jednou dekujeme kolegovi pixel123 za to, ze muzeme svitit (obr.1) a muze si nas napsat na dalsi varku lampicek (cca 20ks). :lol: Zatim je to bez parkovych a silnicnich lamp, ktere jsou na ceste z CR, ale i tak je to jako ve dne :D Z dalky to vypada jako stiga hokej za umeleho osvetleni (obr.2). :lol: Akorat si budu muset nechat nekde vytisknout kulisu na pozadi. Tenhle material se nejak moc leskne (obr.3) :lol: :mrgreen:
Přílohy
Nocni jizdy.jpg
Svitici krabicka.jpg
Nocni depo.jpg
Jiri Dvoracek

Příspěvekod cipisekmp » ned 10 lis, 2013 8:40 am

Ahoj, no svetla tam je opravdu priliz. Tam by mohli hledad o pulnoci spendliky popadane do koleji. Otazkou je, jestli pomuze utlumeni svetel odporem nebo je jich tam moc. Jinak pekne, at se dale dari Cipisekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod Jiri Dvoracek » úte 12 lis, 2013 6:12 pm

Diky moc za reakci. Pripominku jsem si vzal k srdci a nyni je mozna redukce svetel dle potreby (napajeni 0-12V) :lol: Na maximalni vykon (obr.1) to sviti opravdu hodne. Ale tak treba kdyby byly potreba hledat ty spendliky :mrgreen: Da se to vsak ted krasne ztlumit (obr.2) a uz to vypada o neco lepe :wink: Na zaver jedna momentka z nocni jizdy Lv :) Jinak prisit patek letim konecne do CR, tak snad uz tohle dodelam a vrhnu se na velky panel. (btw. nechal jsem si ho radeji udelat vzhledem k moji manualni zrucnosti) :lol: :mrgreen:
Přílohy
Maximalni svetla.jpg
Ztlumena svetla.jpg
Nocni momentka.jpg
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Jiri Dvoracek » sob 23 lis, 2013 7:41 pm

Zdravim,

tak jsem se vratil z rychlovyletu v domovine :) Cesta zpatky s batohem plnym harampadi na vlacky probehla klidneji nez cesta do Prahy, kde mne v Anglii opet dukladne zkontrolovali vsechny modely :) Takze diky vsem, kteri mne zasobili na nekolik tydnu dopredu vsim moznym i nemoznym :) Diky tem, ktere jsem stihl poznat. :lol: Jako prvni jsem osadil Drinov parkovyma lampickama a zkusil na necisto polozit novy chodnik. Ale nejsu si moc jisty, jestli jsem si pomohl :lol: Ten chodnik mi prijde takovy moc novy, cisty, jako pred chvili polozeny :D
Přílohy
Puvodni chodnik.jpg
Puvodni chodnik.jpg (108.2 KiB) Zobrazeno 5645 krát
Novy chodnik.jpg
Novy chodnik.jpg (105.05 KiB) Zobrazeno 5645 krát
Jiri Dvoracek

Příspěvekod cipisekmp » ned 24 lis, 2013 6:57 pm

Ahoj, myslim ze chodnik zaspinit nebude problem. Ja bych jen "zaspinil" vodu, pripadne redidlo cernou a ona to zaspini sama. Zatece do spar a zustane i neco na povrchu. Urcite ti lepe poradi ale jini uzivatele fora. Me se to libi. Ahoj Cipisek
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » ned 24 lis, 2013 6:59 pm

zaprášit prachem od poláka okraje lepidlo a prach nebo jemný písek a nějakou tu trávu ...
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod Jiri Dvoracek » stř 27 lis, 2013 1:41 pm

Tak uspineno :) Smes vody, lepidla a prachu od Polaka :) Dodelan vinohrad (ve 2D, misty ve 3D) a dodano trosku travy. Depo uz se taky pomalu dokoncuje. Jeste dosadit travnik, dodelat plot, vysypat cestu jemnym prachem a usadit branu :lol: Zbytek fotek na http://jiricek09.rajce.idnes.cz/Stavba_ ... _kolejiste
Přílohy
Spinavy chodnik.jpg
Spinavy chodnik.jpg (106.05 KiB) Zobrazeno 5370 krát
Depo.jpg
Depo.jpg (105.92 KiB) Zobrazeno 5370 krát
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » stř 27 lis, 2013 4:43 pm

paráda vagon je v pohodě v depu vypádá to super
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod Jiri Dvoracek » čtv 28 lis, 2013 10:34 pm

Tkadlec Jaroslav píše:paráda vagon je v pohodě v depu vypádá to super

Jj, vagon prezil cestu a uz se hreje v depu :lol: :lol: Akorat jeste premyslim, jak udelat a nebo z ceho nejakou vratnicu u vjezdu do depa :) Jestli bude stacit unimobunka od JM a nebo zda si vyzkouset neco samodoma :lol: :mrgreen:
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Střelec » pát 29 lis, 2013 11:31 am

Kdysi Auhagen dělal sadu s jakousi cihlovou boudou (zděnou kůlnou), plotovkama, popelnicema atd. Z toho by vrátnice šla udělat s minimálním úsilím. Vrátnice šla taky udělat z auhagenské dřevěné trafiky, co měla uprostřed prodejní kukaň a kolem ní jakési "chodbičky". Nebo použij "vedlejší přístavbu" od Šikulů - jenom před přední okno dolepíš pultík a možná by tomu slušela i stříška.
Střelec

Příspěvekod milostt » pát 29 lis, 2013 11:40 am

Střelec píše:Kdysi Auhagen dělal sadu s jakousi cihlovou boudou (zděnou kůlnou), plotovkama, popelnicema atd. Z toho by vrátnice šla udělat s minimálním úsilím. Vrátnice šla taky udělat z auhagenské dřevěné trafiky, co měla uprostřed prodejní kukaň a kolem ní jakési "chodbičky". Nebo použij "vedlejší přístavbu" od Šikulů - jenom před přední okno dolepíš pultík a možná by tomu slušela i stříška.

skus vrátnici s Unimobuńky od JM detail a máš po starostech dáš tam k tomu zvoru a jeto.
http://www.jmdetail.com/
TT moje hobby http://www.mancicke-vlaky.wz.cz/
milostt

Příspěvekod Jiri Dvoracek » sob 07 pro, 2013 7:59 pm

Tak vratnice bude nakonec samodoma. :lol: Sice to vypada odpudive, ale je to muj prvorozeny :mrgreen: Jinak jsem dnes po tuhem boji zdolal parkove lampicky od JM detailu. Tolik sprostych slov a dalsich veci, ktere u toho padly, to nelze ani spocitat a vubec publikovat :) Tolik ruznych variaci barev u dvou dratku jsem jeste nevidel. Jednou jsem odpor priletoval k hnedemu dratku, jindy musel ke zlutemu, jindy k nejake jejich kombinaci. Ale nakonec metodou pokus-omyl jsem to dal dohromady. :wink: Uz aby pixel123 delal i parkove lampicky v TT, tam je zapojeni snadne jak facka :lol: Jeste pak dojde k par zmenam. Skladiste vymenim a nebo zkusim postavit znova, tenhle vytvor se mi nelibi. A taky to nadrazi si necham nekde udelat, aby to vypadalo trosku k svetu. :twisted: Jinak teda uz uplne svitim :wink:
Přílohy
Osvetleni.jpg
Osvetleni.jpg (52.8 KiB) Zobrazeno 4925 krát
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » ned 08 pro, 2013 8:35 am

JM detail píše ,že označený káblík červenou barvou se má na něj připájet odpor tak ,že myslím žádný problém ,ale je fakt ,že by mohli používat pořád stejný barvy ..
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod Jiri Dvoracek » ned 08 pro, 2013 1:33 pm

Tkadlec Jaroslav píše:JM detail píše ,že označený káblík červenou barvou se má na něj připájet odpor tak ,že myslím žádný problém ,ale je fakt ,že by mohli používat pořád stejný barvy ..

Tak bud jsem slepy a nebo nerozeznam barvy. :lol: Ale cerveny kablik neni opravdu ani jeden :D Jak jsem psal, neco je zluta, zlutohneda a hneda a jejich kombinace. Kdyby dali dve barvy, ktere jdou rozlisit, dejme tomu cerna a bila, bylo by to super :lol: :mrgreen:
Jiri Dvoracek

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště