Kocour T466.2/742 v H0 od MTB

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Kocour T466.2/742 v H0 od MTB

Příspěvekod jirie123 » stř 27 lis, 2013 3:35 pm

Jacek píše:http://www.bubimodel.cz/_html/lokomotivy.html a za takové výrobce máme být také vděční?

Hmmmmmmmmm....
Na to, že to dělala Bubílková to není zase tak špatné :lol:
jirie123

Příspěvekod jirkan » stř 27 lis, 2013 3:57 pm

Ale u některejch lze s trochou fantazie i odhadnout, o model čeho možná jde..... Hlavně tam, kde je zatím fotografie předlohy. Jako problém vidím, že se chtějí pustit i do H0. Takže se máme na co těšit :mrgreen:
jirkan

Příspěvekod greenery » stř 27 lis, 2013 4:15 pm

Jacek píše:http://www.bubimodel.cz/_html/lokomotivy.html a za takové výrobce máme být také vděční?

no tak to tady snad nikdo nebere vážně. Taky se to tady moc neřeší.....
...... zato Bangle to schytala...... asi proto, že stačilo málo... :|
greenery

Příspěvekod FloP » čtv 28 lis, 2013 9:47 am

Dlouho jsem váhal a nakonec jsem zakoupil model Roco elekrické lok pod kat. č. 72569 BR 110.3, DB - digitální zvuk, digitální ovládání pantografů, vnitřní osvětlení kabiny. Na krabičce je napsáno "Made in EU" a ne "Pořízeno v EU" - jedná se o základní model (ne vybavením, ale zpracováním), který neurazí ani nenadchne, ale! nádherný souměrný nástřik, dokonalé popisy s tabulkami v černé a to natisklé na černé (soutisk dvou černých... :D ), barva je sametově matná, žadný díl špatně usazený, tenká bílá linka na obvodu bez roztřepení, velmi ostrá a pevně držící, nic se nikde z barvy neolupuje - tedy standard Roco, který jsem znal před zavedením "Roco China" - takže přenesení výroby "našich" modelů do Evropy přinese své "vyzrálé" ovoce a můžeme se těšit na "dotažené" modely, těšíte se? Já ano. Bohužel MTB modely se prodávájí velmi dobře i přes velké nedostatky a opakované přehlížení modelovosti, tož asi nakupuje skupina bohatých "hračkářů" a nebo nových modelářů toužících po skvělém pojezdu, na který si usadí vlastní "lept"? :o
FloP

Příspěvekod cer.t » čtv 28 lis, 2013 10:41 am

Ad FloP:
Problém tkví v tom, že hodně lidí (modelářů, sběratelů, hračkářů či jak to chcete nazvat) chce mít doma model československé lokomotivy. Tedy musí zvolit buď koupi modelu české lokokomotivy se zavřením obou očí nebo třeba i pěknou cizinu, což ale není model předlohy, která se mu tak líbí.
Já volím zavřít oči, protože chci mít lokomotivu, kterou znám z reálu a mám k tomu nějaký vztah, a protože si holt lepší sám nepostavím a nikdo mi ani lepší nenabídne, takže co můžu dělat? Nic, radovat se z toho, že mám aspoň něco z toho, co se mi tak líbí.
Pokud jde někdo po kvalitě modelů, tak ať si klidně kupuje modely německých, francouzských, britských či amerických lokomotiv, nikdo mu to asi za zlé mít nebude.
A pokud si někdo z těchto dvou nabízených variant nevybere a je to člověk podnikavý, tak si vezme úvěr a dokáže, že se dají dělat modely lépe a za stejné peníze.
cer.t

Příspěvekod Houmr » čtv 28 lis, 2013 11:29 am

Chlapi já bych to uzavřel asi takto, kdo bude chtít ten si koupí a kdo ne tak si nekoupí. Pozitivní už je ale to, že si nás konečně začínájí výrobci ze zahraničí více všímat a že nejsme zase tak zanedbatelný trh jak si mysleli. Takže jen ať roste konkurence a myslím si, že čas ukáže kdo se vydal správnou cestou, jak kvality, tak i ceny a věřím, že modeláři budou jen a jen náročnější a budou chtít za své peníze co nejlepší kvalitu. Budu se moc těšit na další vývoj a v modelařině platí jedno, že ten kdo si pokazí jednou jméno, si jen velice těžko napravuje reputaci zpět.
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod FloP » čtv 28 lis, 2013 2:54 pm

Přece jenom dobré jméno budovat a udržet není lehké a kolik výrobců ztrácí v tuto chvíli lesk "bravurity" je evidentní. Pamatuji si na první český model malého hektora od Reifra, resp. ČStrain - byl k mání za cenu horentní přes 6000,- a po pár letech máte širší nabídku stejného modelu za "lidovější" cenu. Podobný osud potkal nedokonalé Brejlovce ČStrain - ať už maketu nebo "motorizovanou" verzi, obojí předražené, nedokonalé, ale v tu dobu prodejné, nyní nekonkurenceschopné. Myslím, že to souvisí s nedočkavostí nás modelářů a jak bylo výše zmíněno s "nenasyceným" trhem modelů typicky českých předloh. Z takové situace lze profitovat, ale pokud profituji na domácím trhu, je lépe myslet i na dlouhodobější orientaci. Tedy ne jen jednou ukončit výrobu, až se objeví "lepší" model. Já bych do krátkodobého projektu s "short run" modelem nevstoupil. A věřtě, že rád podpořím "českého" výrobce, který nabídne alespoň standardní kvalitu modelu. Ani nevíte, jak mne mrzí, že na velice kvalitním pojezdu s neskutečnou hmotností a výbornou funkčností (PLUX, přepínání reflektoru, konektivita k repro a automat. spřáhlu) je napasováno nedotažené "kapotování", které právě kontrastuje s technickým "vybavením" pojezdu... Tedy z druhé strany - nepřipravuje se firmou MTB "vylepšení" modelu?
FloP

Příspěvekod George V. » čtv 28 lis, 2013 4:08 pm

cer.t píše:Ad FloP:
Já volím zavřít oči, protože chci mít lokomotivu, kterou znám z reálu a mám k tomu nějaký vztah, a protože si holt lepší sám nepostavím a nikdo mi ani lepší nenabídne, takže co můžu dělat? Nic, radovat se z toho, že mám aspoň něco z toho, co se mi tak líbí.

...tak to já zase radím nekupovat. Buď se výrobce chytí za nos a model opraví nebo ucítí příležitost konkurence. A čím nás bude víc, tím to bude dříve. Když můžeme mít dvě bardotky, tři čmeláky, tak proč bychom nemohli mít třeba čtyři kocoury :mrgreen: .
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod cer.t » čtv 28 lis, 2013 5:17 pm

Ad George V.:
Osobně nemám ani jeden model MTB (někdy si koupím jednu bardotku, ať už MTB nebo ROCO, nyní buduju T444.02), ale kdo chce mít nějaký model, tak mu nic jiného nezbývá než koupit, udělat si svou nebo koukat na pěkný obrázek skutečné lokomotivy. Je na každém znás co chce a jaké jsou jeho schopnosti a možnosti. Je to jak se vším v životě, na lepší příležitost, model či cokoliv může člověk čekat dlouho a taky se nemusí dočkat a mohou ho dřív zpopelnit... Následně zjistí, že lepší vrabec v hrsti než-li holub na střeše. Já zastávám teorii, že když něco chci a mám na to, je to v kvalitě, kterou jsem schopný akceptovat, tak neváhám. Ale každý jsme nějaký. Takže kdybych chtěl 742, tak bych koupil MTB, pokud bych nebyl schopný složit lepší z leptu.
cer.t

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pát 29 lis, 2013 8:19 am

cer.t píše:Ad George V.:
a taky se nemusí dočkat a mohou ho dřív zpopelnit...

Parafrázuju - až tě zpopelní, tvoje vláčky skončí v popelnici, v lepším případě za pár šupů v bazaru... Modelářská generace pomalu vymírá, mladí se raději ukájí virtuálně, takže do dvaceti let nastane přebytek levně nabízených modelů. Má tedy smysl nyní cpát peníze do nesmyslů a není lepší raději investovat do medicíny :lol: ?

Nicméně máš hlubokou pravdu v tom, že čas nám každému nesmlouvavě utíká - budu-li mluvit za sebe, raději budu cpát peníze do stavby svého segmentiště než do vitríny zaplněné modely sbírkových modelů mašin který si stejně nikdy ke kolejím ani nečuchnou. Někdo jiný zas chce mít zmenšeninu svého oblíbenýho kousku doma a moc neřeší detaily.

Totální trotlovina je ale kupovat něco co je prokazatelně šmejdsky odfláknutý (křivě sestavená kastle, model pokapaný lepidlem, špony v laku, otrhané hrany nádrží a okapniček, nezačištěné otřepy na světlech, křivě navrtané díry zkrz rám, nakřivo montovaný pluhy a tím i omezení chodu kinematiky) - tohle je třeba neprodleně vracet a odmítat! Tahle doba je totiž totálně zvrácená - požadavek na kvalitu mizí ve prospěch smíření se šuntem (baráky a silnice rozpadající se po pár letech, potraviny co by ani zvířata nežrali, věci co těsně po záruce můžeš hodit do koše... atd atd). A argumenty typu "za kvalitu si rád připlatím" jsou totální cestou do pekel! Jaký je sakra rozdíl mezi tím když si koupíš model za tři tisíce nebo za deset?! U obojího přece chceš aby hezky vypadal a aby dobře jezdil. Ty rozdíly v ceně dělá přece uroven detailů, jestli v tom je nebo není zvuk, jestli tam máš v krabici spřáhlo nebo několik, uroven poprodejního servisu atd. Ale akceptovat prokazatelně špatný výsledek možná ani neexistující výstupní kontroly u výrobce modelu je volovina. Je přece v našem zájmu vyvíjet na jakékoliv výrobce a prodejce tlak na dodržování kvality!
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod FloP » pát 29 lis, 2013 7:19 pm

Možná by bylo dobré, kdyby bylo další směrování "české" firmy poodhaleno s tím, zda můžeme očekávat nové a vylepšované stávající modely a to už bez použití "horké" jehly. Snad by si MTB mohlo ještě udržet a popř. získat více nás modelářů a nebo se bude spíše snižovat cena modelů MTB? Navíc byl "konkurenční" souboj MTB/Roco odhalen "novináři" - viz http://magazin.firenet.cz/index.php?opt ... Itemid=401

Trošku zmatený komentář ... :shock: pochopili jste plně jeho obsah? Já tedy ne... :D Hmm, snad příště opraví tuto slohovu práci paní učitelka lépe :D
FloP

Příspěvekod tusakvlasta » pát 29 lis, 2013 7:27 pm

Plně souhlasím s Petr Zatrepalek.
Ještě bych se vyjádřil k poprodejním servisu, tedy k náhradním dílům. Jsem oproti ostatním novic, ale myslel jsem si že to je samozřejmost a že to probíhá rychle, ale dozvěděl jsem se od prodejců že to múže tvat i několik měsíců, a kdoví jestli vůbec. U Brawy 413.čsd jsem si ulomil jeden detail a jsem zvědav jak to dopadne, jelikož ta je prý expert na komunikaci stylem ,,mrtvýho brouka'' a jsem zvědav jak se zachová. Když nebude reagovat tak si ji zkontaktuji sám a ostře jim dám najevo že pokud to navyřídí jak má tak přichází natrvalo o jednoho zákazníka. Myslím že bych musel být pitomec abych si kupoval model za 13 tis. na který vzápětí neseženu jednu součástku ve výrobní hodnotě 0,05 kč za kterou si prý potom účtujou třeba 100 kč, a tím si ten drahý model zdegradoval jak vizuelně tak i hodnotově. U ostatnich výrobců to prý není o moc lepší. Copak tam nemůžou ve skladě zamněstnat člověka co by to vyřizoval? Při těch cenách dílů by se jim určitě vyplatil.
tusakvlasta

Příspěvekod vvitty » pát 29 lis, 2013 7:43 pm

FloP píše:Trošku zmatený komentář ... :shock: pochopili jste plně jeho obsah? Já tedy ne... :D Hmm, snad příště opraví tuto slohovu práci paní učitelka lépe :D

Budte v klidu, to je na tom serveru bezny jev :D
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod radula63 » pát 29 lis, 2013 8:08 pm

vvitty píše:
FloP píše:Trošku zmatený komentář ... :shock: pochopili jste plně jeho obsah? Já tedy ne... :D Hmm, snad příště opraví tuto slohovu práci paní učitelka lépe :D

Budte v klidu, to je na tom serveru bezny jev :D

:lol: že by další diskuzní fórum? "...už se peróuuu!"
(viz. komentáře pod článkem)
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod fousek » pát 29 lis, 2013 9:39 pm

Tenhle server si nezaslouží, aby byl citován. Strašná větná sklatba, gramatika, ale hlavně... neobjektivní články, fakta vycucaná z prstu, demagogie. Autor serveru si léčí mindrák na Regiojetu a čerpá náměty z k-reportu a z této diskuze. Žádé jiné zdroje nemá. V článku o Bardotkách není uveden ani jeden fakt, pouze subjektivní pocity a snaha si do nekoho kopnout. Firenet si spíše zaslouží umístění do rubriky "podvodníci mezi námi" za ctění autorských práv, nebo "pro zasmání" za celkovou úroveň.
PS: Ostatně koukněte na diskuzi "POZOR NA PODVODNIKY MEZI NAMI!!!" třeba list 22, abyste viděli, co je autor webu zač.
fousek

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)