Bardotka H0

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Bardotka H0

Příspěvekod Vik » pát 22 lis, 2013 3:13 pm

TTmili píše:
TomBart píše:Tak si ji napatinujte ne. Copak to je takovej problém. Já nevím co víc ještě chcete, aby se vám při rozjezdu otevírali žaluzie nebo aby na vás mával fíra z okna. Co třeba kouřový generátor nebo pohupující šroubovka.....

Ale to není vůbec blbej nápad, když už jdou udělat otvírací se dveře, tak takové otevírající se žaluzie, navíc sesynchronizované se zvukem velkého chladicího okruhu, to by byla naprostá bomba. Kouřový generátor už jsem taky někde viděl (sice to bylo asi v "nulce" ale tak poloviční velikost už nebude takový problém) a pohupující se šroubovka na plném pluhu to by byla ta pravá třešnička na dortu. :lol:

Ale nesmí to stát víc, než 1000Kč! :lol:
H0
Vik

Příspěvekod Matěj » sob 23 lis, 2013 4:03 am

Zdravím Vás. Nevíte někdo přesně, jaké zvukové dekodéry dává ROCO do svých jednotlivých Bardotek :?: Jelikož mám zatím od nich 2 zvukové Bardotky a u každé je zvuk jiný.
U první T478.1010 je dost slabý (i při zvýšení hlasitosti na max.), ale u nové 752 014 je vynikajicí a hodně hlasitý už z výroby. Je to jiným typem dekodéru? Reproduktory jsou tam stejné, dvojice těch malých kostek. A jaké dekodéry jsou od výrobce v nejnovějších T478.1230 a T478.1088? Díky.
Matěj

Příspěvekod eduardo » sob 23 lis, 2013 4:24 pm

Dnes som si urobil radosť novým modelom a to červenej Bardotky T478 1088 od Roca. Čo sa týka dekodéru, tak na žiadnom letáku k modelu a ani na samotnom dekodéri nieje uvedený jeho výrobca ba ani typ, len popis že ide o dekodér najnovšej generácie. Pravdepodobne pôjde o Zimo nakoľko sú tam dva tie "kockaté" reproduktory. Čo sa týka samotného zvuku tak ten je naozaj parádny a o dosť hlasitejší ako u T478 1010.
Naposledy upravil eduardo dne ned 24 lis, 2013 1:25 pm, celkově upraveno 1
H0 epocha IV ČSD DCC
eduardo

Příspěvekod Matěj » ned 24 lis, 2013 1:08 pm

Jelikož cena zvukového dekodéru je přibližně 1/4 až 1/2 ceny ozvučené lokomotivy, bylo by fér, aby výrobce i prodejce uváděl typ osazeného zvukového dekodéru a též verzi nahrávky v prodávaných ozvučených lokomotivách. Zjišťuji totiž, že je v nich docela slušný rozdíl.
Co je třeba za zvukový dekodér v lokomotivách od ROCO se nedozvíme ani na e-shopových stánkách výrobce, prodejce, ani v přiložených dokladech k lokomotivám. Pánové, myslíte že se s tím dá něco dělat?
Matěj

Příspěvekod ČouĎák » ned 24 lis, 2013 3:50 pm

taková zásadní chyba u ROCA
Přílohy
P1210779.JPG
DF porušuje práva svobodného projevu. Příspěvky se přesouvají nebo cenzurují jako za komunistů. ;)
ČouĎák

Příspěvekod eduardo » ned 24 lis, 2013 4:14 pm

No nechcem sa Roco zastávať, ale podľa tých vymaľovaných obručí kolies, vidím že karoséria bola z modelu pravdepodobne odňatá. Mám doma tri rozdielne Bardotky od Roca a ani na jednej preliačina alebo oslabené miesto v danom bode nieje. Napriek tomu pri odobraní karosérie od podvozku mi vždy jeden schodík odpadne a je dosť veľký problém ho pinzetou či akokoľvek napasovať späť tak aby držal originálne systémom klik-klak. Ale možno čo kus to originál. By mde in China. :D
Naposledy upravil eduardo dne ned 24 lis, 2013 4:41 pm, celkově upraveno 1
H0 epocha IV ČSD DCC
eduardo

Příspěvekod drobecoct » ned 24 lis, 2013 4:38 pm

Presne tak, čo kus, to originál. Ja som na predajni videl model presne s takým istým defektom karosérie, takže chyba nového majiteľa sa vylučuje. Vyzeralo to ako prasklina, ktorú spôsobil zlý odliatok, alebo neopatrné osadzánie stupačky pri výrobe. Pri kúpe si treba modely dôkladne a v kľude prezrieť, hlavne Roco (China), ale v poslednom čase sa to týka viacerých výrobcov.
drobecoct

Příspěvekod Stanin » ned 24 lis, 2013 6:06 pm

TTmili píše:...Kouřový generátor už jsem taky někde viděl (sice to bylo asi v "nulce" ale tak poloviční velikost už nebude takový problém)....

OT: Možná jsi to viděl v hanulce viz např. TADY (záložka "Video") to umí :) Škoda, že neumím německy. Takhle nevím, co tam ty dcérky říkají..
Stanin

Příspěvekod eduardo » ned 24 lis, 2013 6:29 pm

No...ak to má produkovať takýto lacný cigaretový dym, tak to sa bez neho radšej zaobídem.
H0 epocha IV ČSD DCC
eduardo

Příspěvekod jirkan » pon 25 lis, 2013 6:24 pm

Diesely s kouřem v H0 už dost dlouho nabízí ESU u svých lokomotiv. A zřejmě je to i nějak synchronizovaný se zatížením motoru (a i se zvukem).
jirkan

Příspěvekod kubulak » pon 25 lis, 2013 6:47 pm

Nemam nejmensich pochyb, ze cesky modelar brzo najde neco, co tam lit misto originalni naplne, aby to cmoudilo a smrdelo tak jako original masina :)
Tak uz nam masiny nejen jezdi a sviti a delaji zvuky, ale ted uz budou i coudit a smrdet naftou? Jsem zvedav, kam to kdo posune priste..
HO, CSD epocha IV, DCC
kubulak

Příspěvekod Ferda » pon 25 lis, 2013 8:15 pm

kubulak píše:Nemam nejmensich pochyb, ze cesky modelar brzo najde neco, co tam lit misto originalni naplne, aby to cmoudilo a smrdelo tak jako original masina :)
Tak uz nam masiny nejen jezdi a sviti a delaji zvuky, ale ted uz budou i coudit a smrdet naftou? Jsem zvedav, kam to kdo posune priste..

No přece v Bruselu vymyslí systém za 122 miliard Eurů, který zajistí, že se to bez správně vyplněného ,podepsaného (ověřeně) a odazítkovaného lejstra ani nehne. :o :(
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod TTmili » pon 25 lis, 2013 10:16 pm

Ferda píše:No přece v Bruselu vymyslí systém za 122 miliard Eurů, který zajistí, že se to bez správně vyplněného ,podepsaného (ověřeně) a odazítkovaného lejstra ani nehne. :o :(

Ani bych se nedivil, ono to tak nakonec dopadne se vším, jen doufám že půjde vyjednat zkušební provoz nebo vyjímky pro vlastnoručně dělané modely :lol: .

Jinak tyhle ESU lokomotivy nejsou to co jsem viděl, skutečně to asi byla nulka, kouř byl sice pořád takový jakoby cigaretový (poměrně táhlý a bílý) ale působil daleko lépe, a hlavně to určitě nebyla BR218 ale tuším V200 nebo nějaká taková západoněmecká potvora s dvouma motorama.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod jirkan » úte 26 lis, 2013 1:17 am

ESU dělá i V200.
jirkan

Příspěvekod George V. » úte 26 lis, 2013 5:43 am

H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)