Novinky H0 2013

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2013

Příspěvekod petrha » stř 06 lis, 2013 10:51 pm

Michal Dalecký píše:
radeksindy píše:První výlisek Zaz/Tams od MTB.

Vypadá to zatím zajímavě, v listopadovém informačním mailu č.1 je k tomu napsáno Model bude na trhu v tomto mesici. Mám tomu rozumět tak, že bude na trhu volně nebo stále platí, že bude jen set tří kusů k zamračené MTB?

Platí že bude v setu k zamračeným. Tyto vozy MTB vyrabi pro podporu prodeje lokomotiv. To plati pro obchodniky i pro koncove zakazniky.

Měl jsem v plánu koupit ještě 3-4 lok.ze současné nabídky MTB, ale když se k tomu staví takto, tak si nekoupím ani jednu a to do té doby dokud nezmění svou obchodní politiku. Jednoduše řečeno až budou ke koupi vozy, pak si koupím lokomotivy, a pokud to takto udělá většina modelářů, tak bude podpora lokomotiv vyřešena. MTB zapomíná na to, že kupující jsou ti kteří tu firmu živí a také ti kteří si tu mohou klást podmínky. Otázka je potom zda-li si uhájí své a nebo skončí v propadlišti jako mnohé před nimi. Ještě že u nás v pekárně si mohu koupit rohlíky a ne musím si napřed koupit chléb s certifikátem na ně :lol:
petrha

Příspěvekod George V. » čtv 07 lis, 2013 4:51 am

Houmr píše:No tak to je paráda sned se tedy dočkáme, také je tam jedna novinka zarážedla.
http://www.sikulovesro.cz/produkty/zele ... zedla.aspx

A s jakým CODE kolejivem je v H0 počítáno?
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Michal Dalecký » čtv 07 lis, 2013 7:52 am

Dnes přišla zpráva od Piko ohledně čmeláka. Nebude verze 770 ČD ale T669.060 ČSD v klasickém nátěru. Výrobní řada Expert. Motor se dvěma setrvačníky, hnané 4 nápravy, 2 mají bandáže. Osvětlení na čelech a prosvětlená i inventární tabulka. DCC rozhraní PluX-22.

Obrázek
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod Petr Zatrepalek » čtv 07 lis, 2013 9:30 am

Michal Dalecký píše:Dnes přišla zpráva od Piko ohledně čmeláka. Nebude verze 770 ČD ale T669.060 ČSD v klasickém nátěru.

Tak to je hodně potěšujicí zpráva!
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod vorisekml » čtv 07 lis, 2013 11:57 am

Jestli to dobře chápu pod k.č.59780 měl být Čmelák 770 soukromníka, místo toho je změna na T 669.060. Tzn. pokud jsem chtěl toho soukromníka tak mám smůlu.
H0
vorisekml

Příspěvekod Michal Dalecký » čtv 07 lis, 2013 12:06 pm

vorisekml píše:Jestli to dobře chápu pod k.č.59780 měl být Čmelák 770 soukromníka, místo toho je změna na T 669.060. Tzn. pokud jsem chtěl toho soukromníka tak mám smůlu.

Ano je to tak.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod George V. » čtv 07 lis, 2013 12:45 pm

Tak pro mne nepříjemná :mrgreen: . Já jsem se těšil právě na toho soukromníka v "ruským" provedení, ať to není stejné jako od Roco :? .
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod vorisekml » čtv 07 lis, 2013 1:36 pm

No, popravdě právě proto jsem se ptal. Ten soukromník je bývalá šachetní loko a jezdila na MUS/Mostecká uhelná společnost/ kolejová doprava. Škoda, třeba se časem dočkáme. Ale to že se odhodlalo Piko k ČSD verzi je taky povzbuzující zpráva a určitě bude mít větší úspěch jak ten soukromník. Teď ještě jak se povede.
H0
vorisekml

Příspěvekod martin tichý » čtv 07 lis, 2013 2:32 pm

..tipnul bych si, že časem dojde i na soukromníka, přecijen ale v provedení T 669 má na mnohem větší komerční úspěch a o to jde v první řadě, bude-li PIKO dříve jak ROCO a bude-li v přijatelné kvalitě, pak slízne smetánku právě PIKO.., nechtěl bych být škodolibý, ale Rocu to celkem přeju, sami přijdou o kšeft díky tomu, jak dodržují termíny a jaké nastavují nesmyslné ceny..
Ciboch
martin tichý

Příspěvekod ReichenbergW » čtv 07 lis, 2013 3:53 pm

K těm čmelákům snad můžu prozradit asi tolik. Ono Piko v nich nemělo moc jasno a tím že první vyrobená verze bude původní ve stavu po vyrobení (byť s některými drobnými "nedokonalostmi" jako třeba dvojité zábradlí), tak jsme hledali optimální řešení. I tak padla zatím volba na verzi ČSD a to zase tak aby se netlouklo s Rocem, který byly v tu dobu už hotový - tedy Piko ČSD zelená se zelenou střechou a Českým popisem (tzv. po dílnách) / Roco ČSD zelená s krémovou střechou a slovenskými nápisy (loko není ještě ohlášená. Dále Piko ČSD červená s pruhem / Roco červená ČSD bez pruhu atd. Až bude mít jeden nebo druhý výrobce doplněnou nějakou další výrobní verzi najdeme optimální lokomotivu kterou nakreslíme a snad se jí podaří uvést do výroby. Zatím jsou dány stroje u Roco 1x ČSD červená, 1x ČD zelená, 1 červeno-žlutá ŽSR. U Pika je v podstatě to samé zatím jen jako ČSD. Uvidíme co unese trh...
No další operaci oka pod narkózou jsem včera v Plzni přežil, lepší se to, tak snad vás ještě budu moci trochu "potrápit" :-)
ReichenbergW

Příspěvekod mariov8 » čtv 07 lis, 2013 5:10 pm

Už aby tady byly.

Děkuji za každý Československý ČSD model na trhu!
H0 a H0e, analog (zatím), III a IV epocha. Lepty. Prototypy. Technika a její vývoj - historie.
mariov8

Příspěvekod jirkan » čtv 07 lis, 2013 6:20 pm

Tak jsem právě v televizi slyšel super NOVINKU 2013, a to že po zásahu ČNB máme Euro za 27 Kč :mrgreen: :mrgreen: . Tak uvidíme, co to udělá s cenami, ale asi by to chtělo i nějaký zásah co se týče kurzu peněženek... :D
jirkan

Příspěvekod vypravecc » čtv 07 lis, 2013 6:40 pm

a co je to kategorie Expert ? Jaký má Piko vlastně kategorie modelů -víte to někdo ?
vypravecc

Příspěvekod hummus » čtv 07 lis, 2013 7:32 pm

Piko má tři kategorie modelů: Hobby, Expert a Classic.
Hobby kategorie je jasná, tam jsou modely s nejnižší úrovní detailu, popisů apod.
Rozdíl mezi kategoriemy Expert a Classic sám úplně nechápu. Nejkvalitnější modely by měly asi být v kategorii Classic, ale pak si nedokážu vysvětlit, proč jsou v Expertu např. jednotky GTW a v Classic pak třeba Desira.
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod Polabský » čtv 07 lis, 2013 7:50 pm

ReichenbergW píše:K těm čmelákům snad můžu prozradit asi tolik. Ono Piko v nich nemělo moc jasno a tím že první vyrobená verze bude původní ve stavu po vyrobení (byť s některými drobnými "nedokonalostmi" jako třeba dvojité zábradlí), tak jsme hledali optimální řešení. I tak padla zatím volba na verzi ČSD a to zase tak aby se netlouklo s Rocem, který byly v tu dobu už hotový - tedy Piko ČSD zelená se zelenou střechou a Českým popisem (tzv. po dílnách) / Roco ČSD zelená s krémovou střechou a slovenskými nápisy (loko není ještě ohlášená. Dále Piko ČSD červená s pruhem / Roco červená ČSD bez pruhu atd. Až bude mít jeden nebo druhý výrobce doplněnou nějakou další výrobní verzi najdeme optimální lokomotivu kterou nakreslíme a snad se jí podaří uvést do výroby. Zatím jsou dány stroje u Roco 1x ČSD červená, 1x ČD zelená, 1 červeno-žlutá ŽSR. U Pika je v podstatě to samé zatím jen jako ČSD. Uvidíme co unese trh...
No další operaci oka pod narkózou jsem včera v Plzni přežil, lepší se to, tak snad vás ještě budu moci trochu "potrápit" :-)

Ahoj, držím Ti palce ať Tě dají do kupy. Bys mohl zase fungovat, jak je potřeba. Drž se !!!!!!!! Ať se daří !!
Polabský

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)