Moduly z Kunčické sokolovny

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly z Kunčické sokolovny

Příspěvekod Jiřik » úte 22 říj, 2013 6:01 pm

Byla by prosím fotečka (či jen odkaz) modulu se srubem MO-S 33 Kozmice?
Děkuji, na bunkry jsem ulítlej. :D

Jiřik.
http://jirik581.rajce.idnes.cz/
TT jako koníček pro zábavu...
Jiřik

Příspěvekod BaWiS » úte 22 říj, 2013 9:07 pm

Jiřik píše:Byla by prosím fotečka (či jen odkaz) modulu se srubem MO-S 33 Kozmice? (...).
No ten modul ještě není hotový, ale možná sis ho jen nevšim, je to v Luďkově galerii :
http://ferda-ov.rajce.idnes.cz/Moduly_z ... 133696.jpg
a tady v celé své kráce v reálu: http://sttandardowy.rajce.idnes.cz/Fort ... 5kopie.jpg
Kunčická garáž
BaWiS

Příspěvekod Jiřik » stř 23 říj, 2013 6:56 am

Moc dík. Máš pravdu to jsem překouknul.

Zatím to vypadá moc pěkně. Sice fotka nic, ale základní tvar se zda být v pořádku. Pokud dobře vidím je tam i ochranný příkop. Budu bedlivě sledovat další stavbu.
A jaká je představa stavu ve kterém bude objekt dokončen? Se střílnami a zvony, nebo bez nich (vytržené)? Přimlouvám se za druhý (skutečný) stav. :D

http://www.opevneni.cz/ nemůžu dát odkaz přímo na objekt. :( - vpravo nahoře kliknout na "Těžké objekty", v kolonce "Úsek" vyberte "ŽSV II. Hlučín" a dejte vyhledat.

http://www.opevneni.cz/pages/photoviewe ... =2&p=27859 toto je přímo fotogalerie objektu
Jiřik

Příspěvekod Dašek » stř 23 říj, 2013 2:12 pm

Jen pár poznámek k motivu 33.Objekt samotný bych chtěl vytvořit do stavu po dokončení,i když se to nehodí do námi modelované epochy.Proto i ten protitankový příkop bude funkční a ne plný odpadu na kterém vyrostl remízek.Nehledě na to,že objekt sám by nebyl vidět pod náletovou dřevinou.Terén na modulu je kompromis /i když se snažím držet vrstevnic/hlavně rozměrově rádius oblouku,vzdálenost objektu od trati.....Povrch bude tvořit tráva,případně strniště a sem tam nějaké křoví kolem trati.
Dašek

Příspěvekod Jiřik » stř 23 říj, 2013 4:29 pm

Jo tomu rozumím.
Oblast MO je pro mě daleko a o tomhle atypickém řešení příkopu jsem ani nevěděl. :oops:
Mostovka bude zřejmě jen nějaká lehká dřevěná konstrukce. Jetli budete mít zájem podívám se do literatury a zkusím se zeptat kluků na bunkrofóru. Je tam pár lidí, kteří se tímto úsekem podrobně zabývají.
Ještě otázka bude to i s protitankovými překážkami? Zaberaněné kolejnice na křídlech objektu by byly také velice pěkné.
Moc se těším na fotky z další stavby.
Jiřik

Pohled ze stropnice 33 k 34. Vše je pekně vidět. Podzim 1938.

1644.jpg
1644.jpg (52.6 KiB) Zobrazeno 5571 krát
Jiřik

Příspěvekod Dašek » stř 23 říj, 2013 8:19 pm

Přechod trati přez protitankový příkop je záhada.Z dobové foto toho moc vidět není /vypadá to že trať příkop přerušuje v celém profilu/a v odborné literatuře se dá dočíst jen to,že pokud linie opevnění přetínala komunikace byly v místě budovány rychle demontovatelné můstky.Přechod budu řešit betonovým přemostěním /případně fe ičky/.
Beraněné kolejnice budou a pár betonových ježků se jistě taky najde.
Dašek

Příspěvekod BaWiS » ned 27 říj, 2013 1:54 pm

No já jsem spíš pro rozsocháče než pro betonové ježky, bo vypadají rozhodně lépe. I když za 3 rozsocháče v leptu chce Hauler 131 kachlí a to je ještě nemá 100% (má tam jen jednu desku na uchycení traverz, místo dvou). Nebo tam Dašek dá TTčkovské za 90 kachlí :D S jeho tempem tam už něco beztak bude :D
Kunčická garáž
BaWiS

Příspěvekod Ferda » sob 02 lis, 2013 9:24 pm

Kolega mizl mě před pár dny přivedl na myšlenku, alespoň částečně zdokumentovat stavbu výhybky na podloží Tilligovy EW3. Protože jsem zrovna dnes strouhal poslední wexli na Frýdlant (čímž jsem určitě udělal velkou radost Daškovi, který do mě kvůli ní RYJE už nejmíň 14 dní) a další vexle se letos už nechystají, tak jsem udělal pár rozmazaných fotek a přidal pár starších, aby se to nějak ucelilo.
Výsledek je tady. Snad to bude někomu k užitku.
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod mlha » ned 03 lis, 2013 8:35 am

Ale oni jsou šikula,o tom fíglu s mosazným plechem neřekls nic....vypadá to dobře
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod cipisekmp » ned 03 lis, 2013 10:50 am

Ahoj, vysledek je stejny jak kdyz to zespoda pak propajis dratkem. Ten pocet pripravku jste nejak zvetsili proti nasim puvodnim trem chi. Samozrejme kdyz je pripravku vic a pocita se s vetsim poctem vyhybek, tak se urcite vyplati. Jinak to jde delat temer bez pripravku. Ja osobne povazuju za nutny jen ten ktery drzi vyhybku v nejakem tvaru. Bud prava/leva/ypsilonka. Jinak se to krouti a nejdou poradne nachystat kolejnice. Osobne jeste pouzivam pripravek na spilovavani pat koleji. Bez nej, to sice jde podle me udelat ale je to snim daleko pohodlnejsi. Nehrozi propilovani az do hlavy kolejnice. Tak at se dari Cipisekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod Dašek » ned 03 lis, 2013 11:46 am

Protože jsem zrovna dnes strouhal poslední wexli na Frýdlant čímž jsem určitě udělal velkou radost Daškovi, který do mě kvůli ní RYJE už nejmíň 14 dní.

14 dní má traťovka vytrženou kolej,do tebe RYJU už aspoň tři měsíce,neli déle :lol: :lol: :lol:
Dašek

Příspěvekod Mcx » ned 03 lis, 2013 11:49 am

A synci já myslel, že Frýdlant je provozní a vy teprve strouháte výhybky :lol:
Mcx

Příspěvekod Dašek » ned 03 lis, 2013 11:59 am

Milane,stačí říct a bude i Frýdlant-zastávka,....jen nevím do jakého moduliště tu patnácti metrovou stanici zapasuješ :lol: :lol:
Dašek

Příspěvekod Ferda » ned 03 lis, 2013 12:08 pm

To Mlha:
Já netušil, že bych mohl starého orla učit lítat :roll:

To Mcx:
Frýdlant je (s výhradou) provozní dávno, jen kusá kolej u rampy a skladiště už nebude kusá. Před budovou přibyl ten poslední vexel. Taky poslední dva nekolejové segmenty přibyly poměrně nedávno. Nicméně, pokud se někdo nezblázní a nebude chtít přistavět ještě Frýdlant - Zastávku s přilehlými vlečkami, tak má Frýdlant už konečnou velikost a potřebuje "jen pár let" na dotažení krajiny. :wink:
Jiná je situace s ovládáním. Stále doufám, že se mi to podaří předělat na LocoNet a dořešit závislosti a obsazení kolejí.
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod Xpaulus » čtv 21 lis, 2013 6:06 am

Ferda píše: Snad to bude někomu k užitku.

No jéje! Laik se diví, odborník žasne. Super.
Xpaulus

PředchozíDalší

Zpět na Moduly