Moderátor: Michal Dalecký
Petr Zatrepalek píše:ROCO už neví co by... Mrví kvalitu, nutí distributory brát zboží za plnou cenu
George V. píše:U Bena jsem nebyl, ale když byly Modely.biz ještě na Smíchově, tak ceny na prodejně odpovídaly doporučeným. Ono je něco jiného mít nemalé prostředky vázané (a to někdy docela dlouhodobě) ve skladových položkách, než zboží jenom "přeposílat"... Proto jsou třeba tak vysoké ceny náhradních dílů (na cokoliv, nejen na modely).
George V. píše:U Bena jsem nebyl, ale když byly Modely.biz ještě na Smíchově, tak ceny na prodejně odpovídaly doporučeným. Ono je něco jiného mít nemalé prostředky vázané (a to někdy docela dlouhodobě) ve skladových položkách, než zboží jenom "přeposílat"... Proto jsou třeba tak vysoké ceny náhradních dílů (na cokoliv, nejen na modely).
Rudolf píše:George V. píše:U Bena jsem nebyl, ale když byly Modely.biz ještě na Smíchově, tak ceny na prodejně odpovídaly doporučeným. Ono je něco jiného mít nemalé prostředky vázané (a to někdy docela dlouhodobě) ve skladových položkách, než zboží jenom "přeposílat"... Proto jsou třeba tak vysoké ceny náhradních dílů (na cokoliv, nejen na modely).
No v krámu jsou doporučené ceny a na internetu v eshopu jsou o 10% nižší ...
George V. píše:Nechci být za rejpala, ale ono to může být i naopak. Stávající stav, kdy E-shopy prodávají modely o dost levněji, než kamenné obchody může být pro kamenné obchody docela likvidační. Takže se jedná o jisté "narovnání" podmínek. Netěší mne to, coby zákazníka, ale je to svým způsobem spravedlivé. V konečném důsledku to může přinést rozšíření "skladového" sortimentu kamenných prodejen a pro nás větší možnost si model prohlédnout v "reálu". Kéž bychom se dočkali něčeho podobného i ve vztahu supermarkety kontra "večerky".
petrha píše:Toto přirovnání moc nechápu, to jako, aby menší prodejci nakupovali u velkých???
hummus píše:To jako, že internetové ceny u Bena jsou nižší, než ceny za které prodáva Roco zbiží svým menším dodavatelům? Tomu fakt nevěřím. A pokud neuvidím fakturu tak ani neuvěřím.
Btw. Rocu možna ubyde prodejce, ale ne zákazník. Nakonec stejně prodá stejný počet modelů, jen jich bude většina u těch velkých prodejců.
George V. píše:...a proč nedokáže ty podmínky splnit? Třeba proto, že nedokáže naplnit požadovaný obrat, protože si to potenciální zákazníci raději objednají na internetu. Až budou srovnané ceny, tak se zákazníci do kamenných obchodů vrátí, protože internetové objednávky bude prodražovat poštovné... A navíc riziko poškození během přepravy, riziko nekvalitního modelu s komplikovanou reklamací, atd. Samozřejmě to neplatí pro všechny modeláře, protože každý obchodníka ve svém městě nemá.
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků