Návrh kolejiště tvar L v TT/1:120

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Návrh kolejiště tvar L v TT/1:120

Příspěvekod chameleon » čtv 17 říj, 2013 6:29 pm

pěkný fotky Jiří. Jak se to zaplňuje tak to začíná dostávat atmosféru a vypadat výborně :wink:
chameleon

Příspěvekod Jiri Dvoracek » sob 19 říj, 2013 12:17 pm

chameleon píše:pěkný fotky Jiří. Jak se to zaplňuje tak to začíná dostávat atmosféru a vypadat výborně :wink:

To se Ti jenom zda. :lol: Vypada to porad stejne blbe, ale mozna jsem se trosku naucil fotit s mobilem :mrgreen: Takze uz chybi jenom ty chodniky, betonovy plot, lampicky, nejaka ta brana a muze se jit na velky panel, A kdyz se mi bude moc chtit, tak mozna opravim i to okno, co je hrozne na krivo :D U toho vinohradu mi to nevadi, doma to taky nemame rovne :mrgreen: Myslim, ze tvorba ramu bude moje smrt :lol: :lol:
Přílohy
Vykaceny les.jpg
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » sob 19 říj, 2013 4:57 pm

ono by to chtělo patinu budov
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod Jiri Dvoracek » sob 19 říj, 2013 5:49 pm

Tkadlec Jaroslav píše:ono by to chtělo patinu budov

No, chtelo, chtelo :) Uz to tady nekolikrat zaznelo, ale obavam se, ze je to zcela mimo moje moznosti (manualni). Zkousel jsem projit internet, ale nikde zadny kloudny navod pro blbce nebyl. Vetsina patiny se tykala bud vagonku, anebo prumyslu (rez, olejove skvrny, apod. ) a zatim snad ani zadny workshop se netykal patiny stavebnic od Auhagenu :lol: :mrgreen: Ostatni stavby na kolejiste jsou na zakazku a s patinou, takze vypadaji dobre, ale v Drinove se budou muset asi smirit s tim, ze tam zadna nebude :mrgreen:
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » sob 19 říj, 2013 6:09 pm

http://s384.photobucket.com/user/aggres ... t=3&page=1 tak si projdi co mám já zatím a otázky třeba na SZ
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod milostt » sob 19 říj, 2013 6:38 pm

Tkadlec Jaroslav píše:http://s384.photobucket.com/user/aggressor16/library/?sort=3&page=1 tak si projdi co mám já zatím a otázky třeba na SZ

No jsou tam fotky ale návod taky žádný a oten mu přeci jde.
TT moje hobby http://www.mancicke-vlaky.wz.cz/
milostt

Příspěvekod milostt » sob 19 říj, 2013 6:51 pm

milostt

Příspěvekod Ferda » sob 19 říj, 2013 6:55 pm

Jiri Dvoracek píše:Zkousel jsem projit internet, ale nikde zadny kloudny navod ...

Zkusil bych třeba Houmra:
A myslím, že toho lze najít i víc a né jen u něj.

EDIT: Nebyl jsem první :wink:
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod milostt » sob 19 říj, 2013 7:00 pm

EDIT: Nebyl jsem první :wink:[/quote]
:D to bylo o klik
milostt

Příspěvekod Ferda » sob 19 říj, 2013 7:03 pm

Budiž ti odpuštěno. Et domine patris... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod Jiri Dvoracek » sob 19 říj, 2013 7:11 pm

Diky za odkaz, ale ten uz mam precteny. :) Teoreticky vim o patine dost veci, ale jde spise o to, ze prakticky se na to vubec necitim. Houmr to ma dobre zpracovane. Vim, co koupit a jak na to, ale proste nemam ten cit. Ma tam v drtive vetsine popsanou jenom patinu vozu a tu ja vubec neplanuji. :) Kdyz uz bych se do toho poustel, tak bych fakt potreboval nejaky navod pro blbce a nebo nejaky workshop. Treba proc to ma byt kolem komina cerne, proc se nekde loupe omitka a nekde ne, proc je nekde v rohu tmavsi barva atd. Ja to nedokazu ani prenest z fotek, proste na to nemam cit ani predstavivost :lol: :mrgreen:
Jiri Dvoracek

Příspěvekod milostt » sob 19 říj, 2013 7:26 pm

Ja to nedokazu ani prenest z fotek, proste na to nemam cit ani predstavivost :lol: :mrgreen:[/quote]
Představivost ti nahradí právě ty fotky , na nich vidíš co tam je . černý komín saze, mokrý roh u baraku , prasklý okap , to právě vypozoruješ s fotek nebo ze skutečnosti , a pokud jde o návod, tak nejlépe si to odskoušt na nějakých zbytcích protože jeden návod neexestuje, někdo používá tempery , jiný akrilátový barvy ,další třeba vodovky, prášky to je potřeba vyskoušet co ti bude svědčit nejlépe
milostt

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » ned 20 říj, 2013 7:30 am

já používám pigmenty oleje a tuhu z tužky tu si nastrouhám.jinak to se nesmí bát člověk a zkoušet ,ale když člověk nemá cit pro to tak mu workshop nepomůže ...zkoušet zkoušet nic víc nic míň
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod milostt » ned 20 říj, 2013 4:37 pm

jinak to se nesmí bát člověk a zkoušet ,ale když člověk nemá cit pro to tak mu workshop nepomůže ...zkoušet zkoušet nic víc nic míň[/quote]
Myslím že už se to jednou tu probíralo při dnešních cenách metoda pokus omyl začnu znova není to pravý ořechový.Jinak zučastnil jsi se někdy nějakého workshopu?Myslím že právě to že něco neumím a nevím kde začit a jak vůbec začít , muže přávě workshop dobře zastopit a nakopnouttím správným směrem
milostt

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » ned 20 říj, 2013 5:55 pm

ještě se mě nestalo něco pokazit ,ale jasný názorů mraky co se líbí mě nemusí druhému ...no držím se toho kdo nic nedělá nic nezmrví a taky e mu nic nestane a s cenama na ty kašlu líp nebude spíš hůř ,ale ono to je o tom citu a v mozku když to nemáš ti nepomůže 100 workshopu budeš přemýšlet tak jak píšete ,ale prostě sem si jednou řekl, to sem dělal jen modely letadel prostě to musím zkusit a ono to postupně šlo něco bylo horší něco lepší praxe a zase praxe a ne keci ,že něco jako někdo ti to ukáže a hned budeš umět to co dotyčný ,ale i on a ostatní se to učili od nuli jako já...a plastikové modely taky nejsou levné neboj..

videa s dioramy bojové techniky ,výkusy s kusem domu a tanku tam uvidíš jak se dělá barák i když je to roztřílený a to je těžší ztvárnit a chodit po venku a koukat co kdy a jak vypadá pozorovat a fakt nic než zkoušet a zdokonalovat se a nic vezlém milostt ty jsi raděj koupil nechal postavit budovy ,ale podívej se jak je na nich udělaná patiny je to metoda suchý štětec jedna šedo černá barva a to vše na všech budovách a celý to v tvém případě ruší tvojí snahu kolejiště prostě každá budova by měla být jinak špinavá omítka atd...a o ceně těch budov raděj mluvit nebudu postavený laser vyřezaný nápad paráda ,ale finiš dělá model a ten se jako moc výrobci nedaří ..
Tkadlec Jaroslav

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště