Most z leptu

Založte si vlastní témata a prezentuje zde stavbu vlastních modelů od A do Z. Pouze lokomotivy, vozy či stavby. Ne kolejiště.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Most z leptu

Příspěvekod MartinP » čtv 20 bře, 2008 11:11 pm

Pro plánovanou stavbu modulu v TT-čku podle skutečného námětu jsem potřeboval udělat most . Jedná se o most přes řeku a zároveň o podjezd pro silnici . Skutečný most stojí asi 1 km za stanicí Hrubá Voda směrem na Bruntál na trati 310 . Rozhodl jsem se pro stavbu mostu z leptu protože jsem chtěl co nejvěrnější model mostu i s nýtováním. Délka mostu v TT vychází asi na 30 cm ( 20,5 + 9 cm ). Při návrhu leptu jsem se snažil o co nejmodelovější provedení všech viditelných částí mostů, přesto se mi někde nepodařilo dodržet rozteče a počet nýtů :-) . Vnitřní konstrukce mostu, která není vidět byla upravena tak, aby montáž mostu byla co nejjednodušší . Nosná konstrukce mostu je z plechu 0,3 mm, zábradlí a všechny krablované plechy jsou z 0,16 plechu . Zábradlí bude z L profilu 0,6 x 0,6 mm. Na http://picasaweb.google.com/MarTTin64/M ... 9109962722 najdete několik fotek skutečného mostu a hromady vyleptaného plechu , ze které se pokusím poskládat model :-)
MartinP

Příspěvekod rben » čtv 20 bře, 2008 11:31 pm

pěkná to práce. Mohu se zeptat. vlastní lept či někde vyrobeno?
rben

Příspěvekod Radek » pát 21 bře, 2008 4:30 am

Vypadá to parááádně. :P Přeju úspěšné dotažení projektu! Radek
Radek

Příspěvekod cZip » pát 21 bře, 2008 7:06 am

Fakt krasa!
Taky by me zajimalo jestli je to vlastni lep, ci nekde koupeno.

At se dari dal...

cZip
cZip

Most TT

Příspěvekod cpt.Ferry » pát 21 bře, 2008 7:31 am

Ahoj Martine musím ti tu sklonit poklonu parádní práce přesně takový most už pár let marně hledám no hledám žádná z vyráběných stvebnic se našim mostům zdaleka nepodobá a ta tvá je přesná, já jsem ze severu z Jirkova , ale moje srdeční záležitost je trať Most - Dubí - Moldava a na této trati je těchto mostů hned několik většina je příhradových to jsout ty větší (nádhernej je ve Hrobech) ale ty menší jsou přesně ty co jsis vyrobyl. Chtěl bych se tě zeptat byl by velký problém vyrobyt dva tři na prodej měl bych moc velkej zájem!! Já sám nemám moc času na vytváření takovýchto kousků a hlavně nevým kdo by my to vyleptal a ono když už to někdo vytvořil(myslím tím předlohu) tak proč dělat to samé. Tak pokud by jsi byl tak hodnej a napsal my jestli by to šlo???
Předem moc děkuji Ferry & František
cpt.Ferry

Příspěvekod dan » pát 21 bře, 2008 8:40 am

Nádherná práce pokud by jsi náhodou vyleptal pár kousků navíc tak se také hlásím :D
dan

Re: Most z leptu

Příspěvekod 123ps » pát 21 bře, 2008 8:45 am

MartinP píše:Pro plánovanou stavbu modulu v TT-čku podle skutečného námětu jsem potřeboval udělat most . Jedná se o most přes řeku a zároveň o podjezd pro silnici . Skutečný most stojí asi 1 km za stanicí Hrubá Voda směrem na Bruntál na trati 310 . Rozhodl jsem se pro stavbu mostu z leptu protože jsem chtěl co nejvěrnější model mostu i s nýtováním. Délka mostu v TT vychází asi na 30 cm ( 20,5 + 9 cm ). Při návrhu leptu jsem se snažil o co nejmodelovější provedení všech viditelných částí mostů, přesto se mi někde nepodařilo dodržet rozteče a počet nýtů :-) . Vnitřní konstrukce mostu, která není vidět byla upravena tak, aby montáž mostu byla co nejjednodušší . Nosná konstrukce mostu je z plechu 0,3 mm, zábradlí a všechny krablované plechy jsou z 0,16 plechu . Zábradlí bude z L profilu 0,6 x 0,6 mm. Na http://picasaweb.google.com/MarTTin64/M ... 9109962722 najdete několik fotek skutečného mostu a hromady vyleptaného plechu , ze které se pokusím poskládat model :-)

Hrubá voda - krásná trať v ještě hezčí přírodě. Jezdím tam do lomu dělat servis.
HO, DCC, ČSD a DR, III-IV
123ps

Příspěvekod Radek Mende » pát 21 bře, 2008 4:10 pm

Vypadá to zatím super.
Z čeho jsou ty pilíře?Sádra ,nebo styrodur,nebo něco jiného?
TT DCC , PC ovládání Model Jop+ FCS,v současné době i N moduly
http://www.radyme.websnadno.cz
Radek Mende

Příspěvekod Jirka1 » pát 21 bře, 2008 5:04 pm

Dobrá práce, taky bych se přihlásil o nějaký kousek. :D
Jirka1

Příspěvekod lhd » pát 21 bře, 2008 5:49 pm

Nádherný most!
A přidávám se k velkému počtu vyzvědačů, kteří chtějí vědět jak na to. Nejen lepty ale i pilíře.

Nešla by udělat nějaká reportáž, která by pasovala p.Daleckému na stránky do sekce "Modelářské techniky" ?
lhd

Příspěvekod richard0404 » pát 21 bře, 2008 6:33 pm

Opravdu nádhera :lol: :lol:
"H0-analog - V SBB" "Faller Car System" "Moduly sekce N"
richard0404

Příspěvekod MartinP » pát 21 bře, 2008 8:11 pm

Díky za pochvalné reakce.Jako správný ješitný chlap mi to udělalo dobře na duši. Zatím však není co chválit . K vašim dotazům :
Návrh leptů je vlastní .Leptám jako většina u p.Hanáka v Olomouci.Případnému prodeji leptů na první pohled sice nic nestojí v cestě ale zatím to dělám pro vlastní potěšení a vzhledem k tomu, že mám rozpracovaných pár dalších věcí tak mi vůbec nezbývá čas na prodej leptů . Ale nikdy neříkej nikdy, že . Já bych tomu nechal volný průběh . Výrobu pilířů ( a skal ) ze sádry jsem popsal ve svém článečku na http://www.railnet.sk/view.php?cisloclanku=2007110005.
Po velikonocích snad pošlu další foto ze stavby, pokud se moc nezmrskám .
MartinP

Příspěvekod cpt.Ferry » sob 22 bře, 2008 11:51 am

Martine no pokud se nechceš zaobýrat výrobou těch tvejch krásnejch mostů co takhle své plány prodat někomu co by je vyráběl??? a dál prodával nám obyčejným modelářům co nejsme tak šikovní jako ty a těm kterí nechtějí trávyt hodiny u počítače rýsováním předloh pro lepty co ty na to?? Já si myslím že by jsis tím mohl přivydělat pro tvé další projekty.
Ono pokud by jsi se dotoho pustil myslím si že by to šlo ale asi jak píšeš není na to moc času ten asi dnes má málo kdo já taky moc ne jsem rád když si najdu chvilku na stavbu nového panelu. Je to na tobě co se svým uměním uděláš ale soudě podle ohlasu by se našlo zákazníků dost a dost.
Zatím Ahoj a doufám že se brzo rozhodneš a my sy své stavby obohatíme konečně o pořádné české mosty s pozdravem a přáním pěkné pomlásky Ferry
cpt.Ferry

Příspěvekod Jarda H. » sob 22 bře, 2008 12:20 pm

Parádní most ! A i když něco takového na kolejišti neplánuji, co jsem koukal, tak tenhle model mostu je dost věrný tomu, co jsem viděl na železnici ! Tak se přimlouvám za zájemce, aby se případná výroba vyřešila ke spokojenosti zájemců !!
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod vvitty » ned 23 bře, 2008 1:01 pm

a kde se da najit nejaky kontakt na pana Hanaka? mam par napadu na leptane veci a nejak nevim, kde je nechat vyrobit... diky
vvitty

Další

Zpět na Mám rozestavěno (máme rozestavěno)